Familylife

Zakgeld!

Thijme is afgelopen november 6 jaar geworden, en wanneer begin je nou met Zakgeld? Zakgeld kan namelijk een goede manier zijn, om te oefenen hoe ze kunnen sparen. Maar wanneer begin je en hoeveel geef je?

Op de website van het Nibud, staan hele handige praktische tips. Maar het besluit om het daad werkelijk te geven, die maak je natuurlijk zelf. Thijme is 6 jaar, en ik vind dat wel een mooie leeftijd om aan zakgeld te beginnen. Pieter denkt hier anders over, en die vind 10 jaar een mooie leeftijd. Dus we zijn nog even aan het schipperen wanneer we beginnen.

Ook vind ik het bedrag van € 0,50 cent een goed begin, om zo te leren sparen. Want dat is voor mij het doel achter zakgeld, het leren sparen. Ik denk wel dat Thijme het in het begin zeker allemaal in zijn goed gevulde olaf spaarpot wilt gooien, en we zullen ook zeker goed moeten vertellen wat het idee is met het zakgeld. En door zelf te mogen beslissen over waar hij het geld aan uit zal geven, zal er hopelijk ook besef van waarde komen. Want nu zegt Thijme wel eens ” Mam, je kan het toch zo uit de muur halen?” of ” Mam, je hebt toch zo’n pasje waarmee je kunt betalen” Ja in zijn ogen lijkt het allemaal zo gemakkelijk.

Maar goed, iedereen moet werken voor zijn geld, en zo gemakkelijk als dat het lijkt, is het niet altijd. Maar geef je het zakgeld dan 1x in de week, of 1x per maand? Ik zelf kreeg het vroeger 1x per week, en kon het redelijk goed apart leggen. Tenzij ik echt iets wilde, dan zocht ik het hele huis af, om mijn gewenste bedrag bij elkaar te krijgen. Ik vind het gewoon erg belangrijk dat hij leert ergens voor te sparen, voor iets wat hij heel graag wilt. Ik vind 1x per week, op een vaste tijd en dag het fijnst. Dan lijkt het ook alsof het sparen heel hard gaat.

 

 

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie mening hier over! Geven jullie je kind(eren) al zakgeld, en zo ja hoeveel? Of wat vind jij een goede leeftijd om hier mee te beginnen? Laat een reactie achter onder deze blog, of op facebook of instagram! 

 

 3,052 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *