Familylife

“Yes, we did it again!”

Nadat vlucht baby-03 met eindbestemming mijn baarmoeder was geland kwam er ook wel een angst in me naar boven. Zal de zwangerschap goed verlopen? Zal het gezond zijn? Gaat mijn bevalling goed verlopen? Wat gaan de jongens ervan vinden? Gaat het wel lukken met drie kinderen? Ook al wisten we 100% zeker dat we dit wilden, kwamen deze vragen toch in me naar boven. En misschien is het wel heel gewoon, om dit soort vragen te hebben. 

We hebben het eigenlijk even een aantal uurtjes laten landen, en eind van de middag toch maar een foto gemaakt met de grote broers. Die hadden natuurlijk nog geen idee waarom ze op de foto moesten, en al helemaal niet wat er op het bord stond. Later in onze zwangerschap kreeg ik regelmatig de vraag hoe en hoe snel heb je het iedereen verteld. SNEL! Heel Snel! Want dezelfde middag, als dat de jongens op de foto gingen, gingen wij een rondje videobellen. 

Bij iedereen beginnend over koetjes en kalfjes, lang leven Tante Cor! (Corona) Maar al snel kwam de zin ” We moeten je iets laten zien!” We draaide de camera van de telefoon, en zo kwam de positieve zwangerschapstest in beeld! Wat kregen we een mooie reacties, erg uit een lopend! De een riep “Ja ik wist het!” en de ander “Meen je dit? Waren jullie er mee bezig dan?” Vele mooie en lieve woordjes volgde, van steun en liefde tot zegeningen en warmte. 

Wij kozen er bewust voor, om onze zwangerschap al vroeg met dierbare te delen. Stel dat het mis zou gaan, je ook bij hun je steun kunt krijgen. En je zorgen en angsten al kunt bespreken, en dus ook de mooie dingen van de zwangerschap. Plus dat ik dan ook niet bij elk afgeslagen wijntje mezelf hoefde te verantwoorden, maar niet alleen dat. Ik was gewoon gelukkig en wilde het van de daken schreeuwen. 

Wel voelde het nog heel erg onwerkelijk, en duurde de tijd erg lang tot de eerste afspraak met de verloskundige. Bij de vorige 2 zwangerschappen, liep ik direct in het ziekenhuis. Daardoor hebben wij nog nooit een afspraak gehad bij de verloskundige, dit voelde dan ook alsof het eeuwen duurde. Want je bent ineens geen “Hoog” risico gevalletje meer. En moet je netjes wachten tot 8 weken ongeveer, voor de eerste afspraak en echo! Die toch even anders liep dan gedacht!

 

 

Wil je weten hoe de eerste echo ging? en de zenuwslopende weken die daarna volgde? Lees dan volgende week mee! 

 

 

 

 735 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *