Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.17

Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal, we hadden een fijne week samen. Met aan het eind van de week lekke weer, waar we heel veel van hebben genoten.

Vrijdag mocht ik de ochtend werken, en was mij gevraagd of ik een uurtje langer wilde blijven. Gelukkig vond mijn moeder het niet erg, en zo kon ik wat betekenen voor mijn collega’s.  Sinds de komst van de kinderen ben ik niet meer zo flexibel met werken, en als je dan een keer wel wat kan betekenen voor ze is dat erg fijn. Ik haalde de kinderen meteen op vanuit het werk, en we speelde nog even lekker samen thuis. Eind van de middag bracht ik ze weer terug naar mijn ouders, want ik ging lekker uit eten. Een heerlijk tapas avondje stond op de planning, en als je een keer in Oss bent, zeker een aanrader om te gaan eten bij restaurant Onsz. We hebben echt heerlijk gegeten, en natuurlijk ook heerlijk samen geklets.

Zaterdag had Pieter cursus van zijn werk, en nam ik de jongens mee voor de boodschappen. Er stond mooi weer op de planning, en we besloten te gaan barbecueën. Maar daar moesten natuurlijk nog wel de boodschappen voor gehaald worden. Eenmaal terug, was het tijd voor de zwemles van Thijme. Finn is dan super enthousiast, want die wilt het liefst ook het water in. Helaas moet hij  nog even wachten tot dat hij mag gaan zwemmen. Eenmaal weer thuis gingen we lunchen bij de buren, waar Finn ook zijn middagslaapje deed. Zodat Pieter thuis even verder kon met klussen op zolder. Het lijkt wel of die kamer nooit af komt.  Eind van de middag kregen we bezoek van mij nichtje, die wat kwam ophalen. Ik had last van mijn voeten, dus besloot een voetenbadje te nemen. Tussendoor barbecuede we, en dronken we een super lekkere ijskoffie. En ook wij zaten daarna op de bank voor de tv, tijd voor het songfestival.  Hup Duncan!

   

Zondag werden we wakker, en waren we toch wel benieuwd of we gewonnen hadden. Wij hebben het helaas niet gered om de hele finale af te kijken. Maar met het openen van de telefoon was dit meteen helemaal duidelijk. Yes, we hadden gewonnen! Lekker samen in bed hebben we de finale nog even deels terug gekeken. Hier bij ons in het dorp waren er lente feesten, en was er vandaag een braderie. Lekker samen met de jongens zijn we daar even over heen gewandeld. We kwamen vrienden van ons tegen met hun zoontje, en zo besloten we een drankje te doen op het terras.Maar wat was het toch benauwd en warm zeg, en ja hoor later die middag krijgen we een pittige onweersbui. Ik lag lekker samen met Finn onder onze overkapping buiten. Te luisteren naar al deze mooie geluidjes, ondanks dat ik echt geen fan ben van onweer.

  

 

Maandag een nieuwe werkweek, met vandaag maar een halve dag. Onze gastouder/tante is met zwangerschapsverlof, en daarom ga ik om de week halve dagen werken. En moet eerlijk bekennen dat dit best wel lekker is, en ook wel raar om Thijme ineens op te halen van school op maandag. We hadden zomaar een lekkere middag samen thuis, en de kinderen vonden het super fijn dat mama er was. Pieter was enigszins een beetje op tijd thuis, en we genoten heerlijk samen van een avondje op de bank.

Dinsdag moest ik weer vroeg beginnen, en bracht Pieter Thijme naar school. Het was een gezellige drukke dag op het werk, en ik blijf me verbazen als ik een hele middag kan staan. Het blijft toch een heerlijk gevoel om zonder pijn en dikke voeten een middag te kunnen staan en lopen. Helaas werkt het afvallen niet op de pijn in me handen en gewrichten, want die blijft wel overduidelijk aanwezig. Pieter was op tijd thuis en zo kon hij de kinderen ophalen bij Opa. Het was zo fijn om even samen te kunnen eten, en zeker ook voor de kinderen. Na het eten kreeg ik een telefoontje van een vriendin, of ik zin en tijd had in een bakje koffie. Ze kwam even gezellig binnen wippen, en dat vind ik altijd wel gezellig. Van die spontane koffie momentjes. Mijn buurmeisje kwam later ook nog even langs, want die kwam helpen met het bakken van een appeltaart. En ik had mijn test pakketje binnen gekregen, want ik mag de etherische olien gaan testen van Young Living. Hier maakte ik al een super fijne luiercreme mee voor Finn. Meer daar over lezen? Kijk dan even hier! 

 

Woensdag bracht ik beide jongens weer lekker naar school. Yes, het afscheid nemen ging weer goed bij Finn. Zou hij het dan eindelijk accepteren? Ik deed snel wat boodschappen, en ging weer naar huis. Daar was de wasmachine alweer klaar, en moest de was weer opgehangen worden. Zo lekker als je was buiten kunt laten drogen! Ik pakte me tas in, plus de appeltaart. Want er stond een laatste sessie op de planning in Velp. De laatste sessie van ons eerste jaar! Wat ben ik toch trots op mijn meiden club, wat hebben we mooie doelen behaald, en wat zijn we veel afgevallen samen. Een reis die ik met deze mooie dames heb mogen maken, en had het voor geen goud willen missen. We hebben elkaar op ons slechts gezien, en gesteund in de zware tijden net na de operatie. Wat ben ik blij met dat kleine vangnetje! Samen aten we een mini stukje appeltaart, en kregen we een mooi beeldje. Trotser dan trots ben ik, en zeker ook op mezelf! I Did It!

  

Donderdag was een dagje alleen met Finn. Thijme mocht vanuit school namelijk gaan logeren bij zijn oom en tante, en dat moest natuurlijk iedereen in de klas weten. Ik ging met Finn brood halen bij de bakker, en toen lekker naar huis. Om later samen met Mama, te gaan poetsen. Wat is die hulp toch fijn! Mama bleef ook nog gezellig lunchen, en daarna ging Finn toch echt naar bed. En dook deze moeder met een boek de zon in! Ik kreeg een appje van een vriendin, of ik zin had om samen een ijsje te gaan eten. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen, gezien het mooie weer. Onze jongens kregen beide een lekker ijsje, en speelde nog even samen op het plein. 2 kleine donderstenen bij elkaar zeg, maar te leuk om af te kijken. Ze schelen 2 maanden in leeftijd, maar daar is niks van te zien of te merken. Hopelijk worden ze goede vrienden van elkaar! Nog even een snel rondje door de action daarna, en toen lekker wandelend naar huis. Waar het tijd was om eten te gaan koken, en ons buurmeisje aanschoof. Want na het eten moesten we nog even naar Nijmegen, om wat kleine dingetjes te shoppen.

 

       

 

 

Bedankt voor het meelezen met ons weekverhaal. Tot volgende week!

 

 1,476 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *