Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.15

Hee hoi! Leuk dat je mee leest met dit weekverhaal! We gingen een weekendje weg, en de vakantie zat er weer op!

Vrijdag waren Pieter en ik beide vrij, we gingen namelijk een weekendje weg. Samen met onze vrienden groep gingen we een weekendje naar Overloon. Maar eerst thuis nog wat laatste dingetjes doen. Ik moest nog even naar de huisarts, en haalde nog wat laatste boodschappen. Finn ging na de lunch nog even lekker slapen, en toen was het tijd om alles in de auto te doen. Alle spulletjes en tassen kregen een plekje in de auto. En vertrokken we richting overloon! Eenmaal daar, was het ontdekken en verkennen. De kinderen waren door het dolle heen, en wij brachten al onze spullen naar een slaapkamer. De rest van de vrienden kwamen ook langzaam binnen druppelen, en iedereen zocht een slaap plek uit. Het eten werd gekookt, en zo zat de eerste dag er bijna op. De kindjes gingen gezellig samen onder de douche, en gingen lekker naar bed. En de rest dook op de bank voor de tv!

Zaterdag was het een drukte en gezelligheid aan het ontbijt! Met elf volwassenen en vier kindjes, is het al snel een gezellige drukte! Er stond een tripje naar de dierentuin op de planning, helaas liet het weer ons een beetje in de steek! En hebben we helaas niet alle dieren kunnen zien, en door de flinke regenbuien, werden de kindjes er niet vrolijker op. Dus na een lekker lunch besloten we weer terug te gaan naar onze accommodatie. De kinderen gingen lekker naar bed, en ik besloot mee te gaan met Finn. Die had namelijk de halve nacht lopen spoken, want die wilde bij mama in het grote bed slapen. Dus het was een iets of war gebroken nacht! En daardoor even lekker samen geslapen! Eind van de middag, stond er een barbecue gepland, en hebben we heerlijk samen gegeten. Toen de kinderen later die avond naar bed gingen, zijn wij spelletjes gaan spelen. En lekker gaan borrelen en kletsen. Heerlijk ontspannen, en super gezellig!

Zondag werden we gelukkig wakker naar een betere nacht. De kinderen waren al lekker actief, en al snel was de tafel weer gevuld met iedereen voor het ontbijt. Het was weer een gezellige drukte, en de sfeer zat er nog goed in. Alles kon en niks moest! Dat was een beetje het motto van dit weekendje weg! Samen met een aantal besloten we te gaan wandelen naar het centrum van Overloon. Waar we een stop maakte voor een kop koffie en een taartje. Tussen de buien door liepen we weer terug, en brachten we de middag in alle rust en gezelligheid door. Ik dook nog even lekker mee in bed met Finn, en Thijme vermaakte zich top! Iedereen deed een beetje zijn ding, en dat was ook helemaal goed! We haalde aan t eind van de middag lekker frietjes, en zo was de laatste avond alweer aangebroken. De kinderen gingen vroeg naar bed, en wij brachten de laatste avond door voor de tv! Met alle hapjes en drankjes!

 

Maandag was het vroeg tijd voor het ontbijt, want we moesten al op tijd de accommodatie verlaten. Alles weer inpakken en opruimen, uitzoeken en na kijken. Om tien uur was het toch echt tijd om afscheid te nemen van elkaar, en gingen we allemaal weer naar huis. We kunnen terug kijken op een gezellig weekendje samen! Eenmaal thuis begon het normale leven weer. Er moesten boodschappen gedaan worden, Pieter ging met Thijme naar de fysio! En zo zit je alweer snel in het normale dagelijkse ritme!

   

Dinsdag moest er weer gewerkt worden, en mocht Thijme weer naar school! Hij was er weer helemaal aan toe en klaar voor. Ik moest vroeg beginnen, en dat was wel even wennen! Want we hadden al een paar ochtend geen wekker hoeven te zetten. De dag ging gelukkig snel voorbij, en was het alweer snel tijd om de kinderen op te halen bij mama. Wat erg fijn was, is dat we daar lekker konden mee eten. Thijme vertelde rond uit over het weekendje, en Finn was een beetje oververmoeid! Eenmaal thuis gingen ze lekker naar bed, en heb ik alle was weg gevouwen en opgeruimd.

Woensdag was een vrije dag, en Finn mocht weer naar de peuterspeelzaal. Hij moest weer erg wennen, want het afscheidnemen ging weer drama! Hij wilde echt niet, en wilde direct weer met mama mee naar huis. Ik ging maar snel, en zorgde dat het afscheid niet te lang duurde. Ik deed nog een paar boodschappen, en daarna op de koffie bij een vriendin. Gezellig bij kletsen en koffie drinken. De kinderen moesten weer opgehaald worden, en Finn was erg blij dat mama er weer was. Eenmaal thuis zijn we lekker een boterham gaan eten, en kon Finn lekker naar bed. Eind van de middag was het tijd voor Fc dreumes, en mocht Finn weer voetballen. Alleen had meneer er niet zo veel zin in! We hebben geprobeerd hem toch te laten bewegen, maar eenmaal thuis liet Finn duidelijk weten dat hij er niks aan vond.

Donderdag was het weer tijd voor de logopedie, en Finn vind dit een gezellige boel. Hij doet het steeds beter, en begint al goed alle woordje na te zeggen. Vanuit de logo gingen we even door wat kleine boodschapjes doen. Ik besloot Finn lekker zelf te laten lopen, en dit was natuurlijk prachtig. Hij bleef netjes bij mij lopen, maar alles moest goed bekeken worden en benoemd worden. Toen we thuis kwamen aten we samen lekker een broodje, en ging Finn naar bed. En zo kon ik verder met de was, en opruimen beneden. Ik keek tussendoor een serie, en kookte ik alvast het eten. Want ik mocht na het eten weer me nagels laten bij werken, en had ik heel even tijd voor mezelf. Toen ik thuis kwam, kwam mijn vriendin langs. Want we moesten Greys anatomy terug kijken. Normaal doen we dat op dinsdag, maar zo het terug kijken is ook wel fijn. Dan kunnen we de reclame’s door spoelen.

Vrijdag kwam mijn moederdag oppassen, Thijme mocht met Opa mee op de vrachtwagen. Dus oma had alleen Finn thuis, en dat is stiekem soms ook best wel fijn. Samen hebben ze een leuke ochtend gehad, en toen ik thuis kwam rook alles weer lekker fris, en lag Finn voldaan op bed. Finn sliep een lange middag, en ik heb het uit eindelijk maar wakker gemaakt om half vijf. Samen gingen we al wandelt naar Oma, want de kapper kwam weer vanavond. We mochten lekker mee eten, en ook Thijme en Opa kwamen thuis. Hele verhalen, en alles moest goed verteld worden van wat ze allemaal gedaan hadden. Pieter was wat later thuis, maar die mocht gelukkig ook nog wat eten. De kapper kwam, en alleen Finn hoefde zijn haren te laten knippen. Wat deed hij het weer goed, en deze keer zonder te huilen! Daarna toch echt naar huis, want de mannen moesten naar bed.

Bedankt voor het meelezen van ons weekverhaal! Ik ga proberen om het weekverhaal elke Vrijdag online te zetten, voorheen kwam hij op Zondag maar dit lukt niet altijd. Dus hopelijk word het op vrijdag een makkelijkere dag! Tot volgende week!

 

 1,243 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *