Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.09

Door alle drukte is er vorige week geen weekverhaal online gekomen, we zaten namelijk vol in de carnaval. Vandaag is ons weekverhaal wat langer, want we hadden vakantie. De kinderen vierde ook carnaval op school, dus ik neem je mee vanaf de donderdag voor carnaval!

 

Donderdag begon de vakantie van Pieter, en was Thijme een ochtend thuis. Want we moesten op controle bij de oogarts. Finn mocht een extra ochtend naar de peuterspeelzaal, want daar werd carnaval gevierd. Het duurde even voordat meneer zijn outfit aan wilde, en hij had er niet meteen zin in op peuterspeelzaal. Maar toen Pieter hem weer op ging halen, had hij leuk meegedaan met alles, en echt gedanst. Ik ging met Thijme naar het ziekenhuis, voor de afspraak met de oogarts. De bril doet goed zijn werk, en de oogarts was blij met de bril. Nu mogen we over 4 maanden weer terug komen, en hopelijk gaat het dan nog steeds goed! Na de lunch ging Thijme nog naar school, en had ik even de tijd om alles op te ruimen voordat het feest echt begon.

   

 

Vrijdag was het Thijme’s beurt om carnaval te vieren op school, en hij wilde verkleed als cowboy. Al vroeg had Thijme zijn verkleed kleding aan, en was het tijd om naar school te gaan. Alle kindjes waren leuk verkleed, en het was een groot feest op school. Om 12uur was de school uit, en zijn we de vakantie gaan inluiden. We zijn namelijk lekker frietjes gaan eten! Hoe kun je nou beter de vakantie inluiden, dan met frietjes. Toen we thuis kwamen waren de jongens beide erg moe, en zijn ze lekker naar bed gegaan. Ik kreeg in de avond een vriendin op bezoek, die gezellig bleef slapen. Vooral Thijme vond dit super leuk, want ze moest natuurlijk bij hem op de kamer slapen. Een heuse logeerpartij werd er georganiseerd.

   

 

 

 

Zaterdag was Pieter al vroeg weg, want die liep met zijn carnavalsgroep de optocht mee, in een dorp gelegen naast ons eigen dorp. Omdat dit voor Thijme veel prikkels is, besloten wij alleen zondag de optocht te kijken in ons eigen dorp. We hebben lekker samen ontbeten, en heerlijk rustig aan gedaan. We besloten met ze viertjes even naar Nijmegen te gaan, om de laatste dingetjes te kopen voor onze carnavals outfitten. En dan mag een kop koffie bij de Hema niet ontbreken. Helaas moesten we snel naar huis, want Finn besloot dat een goede spuitluier wel fijn was. Gelukkig waren we nog bij de Hema, waar ik snel nieuwe kleren kocht. En mijn vriendin Finn ging verschonen, echte teamwork, en heel fijn dat het in de Hema gebeurden. Toen we thuis kwamen heb ik Finn snel onder de douche gezet, en de vieze kleren meteen in de was gedaan. Het is gelukkig bij de ene spuitluier gebleven die middag. Pieter was gelukkig net op tijd thuis voor het eten, we aten boerenkool, en goede bodem voor de carnavals avond. Hij bracht na het eten de kinderen naar mijn schoonouders, en ik ging me omkleden. De eerste carnavalvierders kwamen binnen wandelen, en samen dronken we vast een wijntje. Met een grote groep, gingen we richting het carnavals feest, waar later die avond een optreden zou zijn van Snollebollekes. Het was een super gezellige avond, we hebben goed gedanst, en genoten samen.

Zondag kon ik een beetje uitslapen, want Pieter zou de kinderen ophalen bij zijn ouders. Ik bracht Finn eind van de ochtend nog even naar bed, en zo konden we tegen de middag richting mijn moeder. Zij woont precies aan de route van de carnavals optocht, wat super fijn is. Helaas liet het weer de wensen over, en was het heel erg nat en koud buiten. Maar dat mocht de pret niet drukken, en de kinderen hebben hun ogen uit gekeken. Het was een mooie lange optocht, maar we waren toch ook wel blij toen we weer warm binnen waren. De kinderen gingen lekker spelen, en wij aten gezellig mee bij mijn moeder. Mijn tante was ook bij mijn ouders, en die heb ik na het eten naar huis gebracht. Om vervolgens lekker de kindjes in bad te doen, en lekker naar bed te brengen.En kon deze mama met een dekentje op de bank!

          

 

Maandag was Pieter de ochtend thuis, en konden we lekker rustig aan doen. Deden we weer een keer burgelijk samen de boodschappen, en een beetje aanrommelen thuis. Om twaalf uur gingen we naar de carnavalsvereniging waar Pieter lid van is, want daar stond traditie getrouw het boerenkool eten op de planning. Gezellig samen met alle leden boerenkool eten, en daarna aansluitend de kindermiddag. Ik haalde daarvoor de kinderen op thuis, die zaten gezellig bij onze oppas Lisa. En zo was het tijd voor de kinderen om mee te gaan feesten, ze moesten in het begin een beetje ontdooien en wennen, vooral Thijme moest even de prikkels laten binnen komen. Gelukkig waren mijn ouders er ook, want ons pap zit ook bij de carnavals vereniging. De kinderen hebben zich goed vermaakt, en goed volgehouden. Eenmaal weer thuis hebben we lekker bankgehangen, en ons weer klaar gemaakt voor weer een avondje feesten. Het was een super gezellige avond, en hebben weer heerlijk genoten. De maandagavond is vaak niet heel erg druk, maar wel gezellig druk.

   

 

Dinsdag was Pieter op tijd weer weg, klaar voor de laatste carnavals dag. Ik had de hele dag dag alleen met de kinderen, en er stond een verjaardag op de planning. Een goede vriendin van ons werd 30 jaar, en daar moesten we natuurlijk een gebakje op eten, ik knutselde een leuk pakketje in elkaar. En zo hadden we een gezellige ochtend, waarbij we leuk hebben geklets en onze kinderen lekker hebben gespeeld samen. Het was een leuke ochtend, en de jongens gingen voldaan mee naar huis. Finn ging lekker naar bed, en ik keek een film met Thijme. Een vriendin kwam gezellig eten, en ook keken we samen weer greys anatomy.

   

 

Woensdag was het opruimdag voor Pieter, en ging ik met de jongens even nog wat boodschapjes doen. Ook zochten we samen alle duplo uit, en sorteerde we de toet toet auto’s. Een leuke bezigheid in de vakantie, en alles wat kapot was gelijk weggegooid. Ik versierde vast een beetje voor de pasen, en ging in de middag nog even met mijn schoonzus op pad. Eind van de middag kwam onze oppas, want Pieter had een verrassing, we gingen samen naar het Sanadome in Nijmegen. Even lekker een avondje bubbelen en ontspannen, wat was dat heerlijk om zo de drukte van de carnaval af te sluiten.

  

Donderdag moest Pieter weer gaan werken, en moest ik met Finn naar logopedie. Thijme werd opgehaald door zijn Tante, want die gingen samen een dagje weg. Dit doen ze eens per jaar, en Thijme is dan helemaal door het dolle heen. Ze zijn samen naar een binnenspeeltuin gegaan, en hij heeft zich prima vermaakt de hele dag. Na onze afspraak bij de logopedie, zijn we even bij mijn moeder op de koffie gegaan. Die was niet helemaal fit, dus we zijn er niet lang gebleven. Samen met de buurmeiden en Finn ben ik nog even kort gaan shoppen, en toen was het echt tijd voor Finn om te gaan slapen. Thijme werd thuis gebracht eind van de middag, en die was helemaal moe en voldaan. Pieter was alweer gelijk laat thuis, dus die at niet mee met ons. Wel was ik super trots, want na 4 weken at Finn eindelijk weer groente! Zou het bij deze ene keer blijven? of gaat hij vaker groente eten? Ik ben benieuwd.

   

 

Vrijdag moest ik eigenlijk werken, maar gelukkig heb ik vrij kunnen regelen. Samen met jongens deed ik de boodschappen, en gingen we nog even naar Nijmegen naar de woonboulevard. Ik was opzoek naar een nieuwe wasbox, die ik uiteindelijk kocht bij de Jysk. Een mooie diepe waar veel vieze was in kan. Finn ging lekker naar bed, toen we de boterham op hadden. Thijme en ik gingen naar de verjaardag van ons buurmeisje, ik nam de babyfoon mee, en zo kon ik rustig een kopje koffie drinken. Het was erg gezellig, en we hebben het dan ook goed volgehouden. Finn heeft uiteindelijk lekker gespeeld, en zelfs Pieter kon na het werken nog aanschuiven. Gelukkig was hij vandaag niet zo laat thuis.

  

 

Zaterdag moest Pieter extra werken, en nam hij Thijme mee. Wat uiteindelijk maar goed ook was, want Finn zat sinds gisteren middag onder de vlekken en bultjes. Ik vertrouwde het niet helemaal, en nam toch even contact op met de Huisartsenpost in Nijmegen. Na een goede ondervraging, mochten we toch even langs komen. Finn bleek een allergische reactie te hebben op een verkoudheidsvirus, dit veroorzaakt galbulten, en rode vlekken. Niks ernstigs en zeker niet besmettelijk, vooral heel vervelend voor Finn. We kregen een menthol gel mee naar huis voor de jeuk. Hij was een beetje vervelend van de jeuk, en wilde thuis ook direct weer spelen in zijn romper. Dus dan de verwarming maar wat hoger, en kreeg hij het niet koud. Toen Pieter en Thijme weer thuis waren, zijn we lekker spaghetti gaan eten. Ik maakte namelijk lekker zelf de rode saus, want had nog wat groente over. Ook vandaag at Finn weer goed, en zo kreeg hij onbewust lekker veel groente binnen. Later in de avond gingen we naar mijn ouders, want we hadden afgesproken om samen de finale te kijken van Wie is de mol?. De kinderen hadden alleen niet zo’n hele goede zin, dus met enige moeite hebben we kunnen zien wie er won, en ik had gelijk!!!

 

    

 

Leuk dat je mee hebt gelezen met dit iets te lange weekverhaal! We hadden een leuke carnavals vakantie, en de extra dagen vrij waren even erg fijn. Op naar weer een nieuwe week, die waarschijnlijk erg druk gaat worden!

 

 1,332 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

1 Comment

  1. Wat een leuk weekoverzicht en grappig om te lezen dat je de mol goed had hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *