Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.06

Hoi, Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. We hadden een week, die een beetje anders verliep. Finn was namelijk ziek geworden, en dat gooide mama haar planning in de war. 

Zondag waren de jongens een dagje mee met mijn broer en schoonzus, ze gingen spelen in een binnenspeeltuin. Een hele ervaring rijker zijn ze er van geworden. Wij konden daarin tegen heerlijk rustig samen een middag naar de Ikea, want we zijn aan het klussen thuis. De jongens krijgen allebei een nieuwe slaapkamer. Thijme verhuizen we naar zolder, en Finn gaat naar Thijme huidige slaapkamer. De zolder is best een grote klus, maar er moest wel een nieuwe lade kast komen en een bureau. Deze hebben we kunnen scoren bij de Ikea, en ook maar meteen een nieuw tv-meubel voor beneden. Toen we thuis kwamen is Pieter nog naar een verjaardag gegaan, en ik kon even in alle rust opruimen en een blog schrijven. Toen ben ik naar mijn ouders gegaan, want daar zouden we me ze alle gaan eten. De kinderen kwamen ook weer thuis, en zo aten we met ze alle gezellig frietjes. Een heerlijke zondag was het.

    

 

Maandag moest er weer gewerkt worden, en gingen de mannen weer naar school. Thijme vond het een beetje spannend, want er starten vanaf deze week een nieuwe kleuterklas. Wat betekent dat er een aantal kindjes uit zijn klas, naar de nieuwe klas gingen. Maar ook dat er hele nieuwe kindjes bij komen in de klas. Dit vond hij spannend, en een beetje raar. Vanuit het werk ben ik gelijk Finn gaan ophalen, en konden we weer lekker aanschuiven bij mijn ouders om te eten. Bij Thijme op school viel het allemaal reuze mee, en hij zag de andere kindjes nog wel met buitenspelen. Dus dan was het goed voor hem, het was nu wel lekker rustig in de klas. Kijk eens even hier, meneer was zo trots dat hij een puzzelstukje had neer gelegd. Kreeg deze lieve foto van onze gastouder/tante!

Dinsdag werd Finn opgehaald door Opa, en bracht ik Thijme naar school. Ik ging lekker door om te gaan werken, en ook vandaag was het weer rustig. En hebben we ons prima vermaakt onderling, en was het ook weer zo tijd om naar huis te gaan. Snel nog wat boodschappen mee, en toen de kindjes ophalen bij Opa. Daar hadden ze heerlijk gespeeld, en waren ze heel lief geweest. Door naar huis want er moest nog gekookt worden, en vriendin van mij kwam ook eten, want het was weer tijd voor Greys anatomy. Dat hebben we ook heerlijk in alle rust kunnen kijken, want de kindjes gingen goed slapen!

   

Woensdag begon de dag met een zieke Finn, ik haalde hem met hoge koorts uit bed. Dus dat werd geen peuterspeelzaal, en geen koffie drinken bij een vriendin. Geen grote rampen natuurlijk, maar er moesten wel boodschappen gedaan worden. Dus dat moest met een zieke peuter, ik heb nog nooit zo snel me boodschappen gedaan denk ik. Eenmaal thuis, was het alles opruimen met een handicap. Want Finn wilde alleen maar gedragen worden, en bij mama zijn. Maar het is allemaal gelukt, en we zijn uiteindelijk op de bank beland. Ik heb alle kinderprogramma’s mee gekeken, en mocht bij hoge uitzondering gaan plassen. Ik mocht gelukkig ook nog wel even Thijme ophalen van school, en daarna ging Finn lekker naar bed. Hij sliep gelukkig goed, maar ik moest hem helaas wakker maken. Want Pieter en Ik moesten samen naar Karakter, we hadden een oudergesprek. De kinderen gingen naar Opa en Oma, en ook daar wilde Finn alleen maar knuffelen en hangen bij Oma. Wat waren we blij toen we thuis waren, en ze allebei weer lekker naar bed konden.

     

Donderdag had Finn nog steeds koorts, en brachten we Thijme naar school. De rest van de dag hebben we heerlijk thuis gehangen. Want ook vandaag zag de dag er weer uit met Finn op, naast, of in de buurt van mij. Opzich was een rommel ochtendje thuis ook wel erg lekker, en Finn kon lekker vroeg naar bedje, en ik hoefde hem niet wakker te makken in de middag. Mijn ouders kwamen namelijk om 15:00 even oppassen, want ik had 10 minuten gesprek op school. Thijme doet het super goed, en is een echte oudste kleuter. Hij word steeds weerbaarder, en huilt minder snel. Hij zit daar echt op zijn plek, en er word goed naar hem gekeken. Er volgt binnenkort nog wel een gesprek met school en karakter, om te kijken waar school Thijme nog bij kan ondersteunen. Toen we thuis kwamen, was Finn wakker geworden en was lekker met Opa aan het spelen. Thijme had in de auto van Opa en Oma koekjes ontdekt, en die moesten gegeten worden bij de koffie. Na het eten kwamen de broer van Pieter en onze schoonzus even langs. Zijn broer is stukadoor, en laten wij nou bezig zijn met onze zolder. Thijme koos een mooie kleur uit, en liet dat ook goed weten aan zijn Oom.

   

Vrijdag had ik weer een werkochtend, en gingen de jongens naar Oma. Daar hebben ze lekker de hele ochtend gespeeld, en zich prima vermaakt. Ik hoefde maar tot 1uur te werken, en mama had Finn al naar bed gelegd, dus ben ik eerst even naar huis gegaan. Heb Sjors even naar buiten gedaan, en zelf even rustig gegeten. Daarna toch maar weer naar Mama gelopen, en de jongens opgehaald. Finn had maar kort geslapen, en had weer verhoging. Dus eenmaal thuis betekende dat weer bankhangen, en knuffelen. Thijme ging lekker spelen, en ik keek met Finn weer alle kinderprogramma’s. Tegen half 5 ging ik al wandelend weer terug naar mijn ouders, want de kapper kwam. Daar hebben we samen gegeten, en Finn knapte weer wat op. De buitenlucht doet hem goed, en Opa was thuis dus dan is het altijd feest. We zijn allemaal weer netjes geknipt, en kunnen er weer even tegen aan.

   

Zaterdag was het tijd voor zwemles, Pieter moest werken dus Lisa ging gezellig met ons mee. Thijme was helemaal trots, en liet zien waar hij doet zwemmen. Hij deed het super goed, en maakt al kleine stapjes vooruit. Vanuit de zwemles zijn we nog even een kleine boodschap gaan doen, en hebben we bij de action de laatste carnavals spullen gehaald. Toen we thuis kwamen was Pieter ook al thuis en aten we samen een broodje knakworst. Lisa bleef de hele middag nog gezellig, want we hadden stofjes gekocht, om zelf rokjes te maken. Helaas ben ik echt totaal niet handig met een naaimachine, maar Lisa gelukkig wel. Dus samen zijn we een heel eind gekomen, zal snel het eind resultaat laten zien. Helaas door alle drukte, ben ik vergeten er foto’s van te maken. Eind van de middag zijn we nog even het dorp in gelopen, en zijn we even bij een kledingwinkel naar binnen gelopen, waar sinds kort een vriendin van mij werkt. Heel gezellig, alleen kom er nooit met lege handen naar buiten. Daar kwam ook Lisa achter, ze kocht een super stoer vest. Die ik zelf zeker in gedachten ga houden. Toen weer lekker naar huis om eten te koken, en na het eten zijn Pieter en Ik lekker op de bank geploft. Het was een zeer productieve dag, de nieuwe kamer van Finn is helemaal geschilderd, en daar hoeven alleen nog de plinten gelegd te worden. Beneden heeft Pieter de tv aan de muur gehangen, en de kamer weer omgezet. Thijme was uit logeren en daardoor kan het dus allemaal goed luchten en drogen.

        

 

Bedankt voor het meelezen van ons weekverhaal, komende week hebben we weer wat leuke dingetjes. Dus hopelijk lees je volgende week weer mee! 

 

 1,563 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *