Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.05

Hoi Hoi, leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. We hadden een best drukke week, ik vergat mijn boodschappen en ik had een datenight. Lees snel verder!

Zondag was het heerlijk wakker worden zonder de kinderen, en vergat Pieter bijna een vergadering. Het truckerkonvooi vind ook dit jaar weer plaats, en daar moet het een en ander voor geregeld worden! Wat is het truckerkonvooi? dat kun je hier nog eens nalezen. Ik haalde de kinderen op bij mijn ouders, en dronk daar nog even lekker een kop koffie. Finn had de hele nacht liggen spoken, en mijn ouders goed wakker gehouden. Finn ging daarom ook al vroeg naar bed, en sliep een paar uurtjes. EInd van de middag gingen we naar mijn schoonouders, want mijn schoonvader was jarig. Samen met het gezin zijn we gaan bowlen, en daarna lekker gaan eten. De kinderen vonden het geweldig, en het was zelfs met Finn een groot gevecht om niet telkens naar die grote ballen toe te gaan.

Maandag was het weer tijd voor een nieuwe werkweek. Ik moest vroeg beginnen, wat inhoudt dat Pieter de kinderen naar school brengt. Ook vandaag ging het afscheid nemen goed bij Finn, en leek hij er weer veel zin in te hebben. Bij ons op het werk was het best rustig, en duurde de dag vrij lang. Gelukkig heb ik dan wel leuke collega’s waar mee je het gezellig maakt. Na het werk haalde ik snel Finn op bij de gastouder, om daarna bij mijn ouders te gaan eten. Finn zit al 3 weken in de ik-wil-niet-eten fase, en ik krijg er dus ook echt geen hap in. Zelfs de boerenkool van mam, waar hij normaal dol op is, vertikt meneer om te eten. Dan maar niet eten, je krijgt vanzelf honger denk ik dan maar. Eenmaal weer thuis gingen de jongens lekker warm douche, om daarna lekker te gaan slapen. Mijn boodschappen werden bezorgt door Picnic, en verder heb ik heerlijk tv gekeken.

Dinsdag begon mijn werkdag vroeg, en werd Finn opgehaald door Opa. En Pieter bracht Thijme naar school, om erna zelf te gaan werken. Deze werkdag verliep net zo rustig als de maandag. Nu staan gelukkig de maanden januari en februari wel bekend om de rust in de winkel. Maar dat maakt wel dat de dagen wat langer kunnen duren. Mijn schoonvader bracht de kinderen naar huis en zo had ik mooi het eten al klaar. We waren trouwens al vanaf Vrijdag middag Bumba kwijt. Finn gaat en staat niet zonder zijn Bumba knuffel, en ik had gelukkig een reserve knuffel. Dus daar heeft meneer het mee gedaan vanaf vrijdag. Ik speurde marktplaats af, en kocht 4 bumba knuffels bij. Zo hebben we een voorraadje, en hebben we er ook een voor nood bij papa en mama neer gelegd. Ik kreeg na het eten een vriendin op bezoek, want het was weer tijd voor onze greys anatomy avond. Lekker op de bank in onze huispakken, en niks doen.

  

Woensdag bracht ik beide jongens naar school, en ging zelfs het afscheid nemen goed bij Finn. Ik voelde mezelf niet helemaal fit, en ging eenmaal thuis met een hoofd vol watten de bank op. Daar heb ik gelegen tot dat ik de jongens weer op kon halen op school. Tussen door dekte ik vast de tafel, en zorgde ik dat we zo konden aanschuiven voor de lunch. Finn was ook niet helemaal fit, en die ging lekker slapen. Helaas moest ik die om drie uur weer wakker maken, want ik moest met Thijme naar karakter. Deze keer was het mijn beurt, om te laten zien hoe ik speel met Thijme. We bouwde een toren van Lego, en we deden een spelletje. Thijme had er gelukkig meer zin in dat de week ervoor, want toen wilde hij niks ondernemen met Pieter. De afspraak duurt 45 minuten, en dat is precies lang genoeg. Finn was bij mijn ouders, en we mochten daar aanschuiven voor het eten. Finn had zich prima vermaakt met Opa, en het weer mooie creaties geknutseld. Thuis gingen de jongens weer lekker onder de douche, en ik rommel dan altijd wat aan boven, de was opruimen, nieuwe was ophangen, speelgoed opruimen. En ondertussen spelen de jongens onder de douche. Daarna door hun bedje in, en kwam een vriendin van me iets ophalen.

       

Donderdag had ik een dagje met Finn, tot dat Thijme uit school komt. Deze ochtend gingen Finn en ik samen met onze gastouder tevens Tante van Finn naar een binnenspeeltuin. Zij had haar gastkindjes mee, die op maandag ook wel eens met Finn spelen. Dus dat was heel leuk om te zien, dat ze elkaar dan kennen. Finn begon de ochtend goed, en speelde heerlijk. Maar richting het middaguur werd meneer steeds vermoeider, en hangeriger. Eenmaal thuis had meneer koorts, en wilde hij graag slapen. Ik vind dat zo lief, als hij zelf aan geeft te willen slapen. ” Sinn slape, umba toe” zegt hij dan. Ik heb in die tussen tijd de keuken gepoetst en opgeruimd, eten gekookt, en toen was het alweer tijd om Thijme te gaan halen. Vanuit school zijn we even naar de winkel gegaan, want Thijme wilde wortels eten. Ik had namelijk een groente mengsel waar Mais in zat, en dit lust Thijme niet. Wat een luxe dan he, als het dan ook nog gehaald word voor je.

  

Vrijdag bracht ik de kinderen naar mijn ouders, want ik mocht een ochtend werken. Nou die was erg kort maar krachtig, het was zo rustig, en we hadden genoeg mensen. Dat ik om 10 uur weer naar huis ben gegaan, en de kinderen weer heb opgehaald. Finn was nog steeds niet helemaal fit, dus die kon lekker thuis naar bed. Ik had in de middag een afspraak met mijn buurvrouwen, want we gingen stofjes uitzoeken voor de carnaval. Ja die staat weer voor de deur, en ook dit jaar moeten we iets leuks verzinnen. We zijn er bijna helemaal klaar voor, alleen nog even een middag koffie drinken en knutselen. Toen we daarvan terug kwamen was Finn al wakker, en dronken we nog even koffie samen. Onze nieuwe bank zou zaterdag komen, en daar moesten nieuwe kussens op komen. Samen met Lisa sprongen we in de auto, richting de leenbakker. Halverwege de reis bedacht ik me, dat Picnic mijn boodschappen zou komen bezorgen. Wat een blonde kip ben ik af en toe, en ik vergeet soms gewoon echt dingen. Dus mijn andere lieve buurmeisje ging voor mij de boodschappen opwachten, en achteraf gezien waren we weer op tijd thuis. Ik ruimde alles op, kookte het eten, en zoals elke dag vertikte ook Finn nu weer om te eten. Ik was blij toen alles op bed lag, en ik samen met Pieter de bank op kon ploffen.

  

Zaterdag was het weer zwemles tijd, en voor Pieter tijd om onze bank op te gaan halen. De oude bank weg te brengen, en nog wat andere spullen. Samen met mijn vader heeft hij dit allemaal gedaan, en kwamen we bijna gelijkertijd weer thuis. Even lekker samen lunchen, en toen ging Finn weer lekker naar bed. Ik poetste beneden alles, en ruimde alles op. Pieter ging boven aan het schilderen, want ook de slaapkamers van de jongens moeten worden aangepakt. Thijme verhuisd straks naar zolder, en Finn gaat naar Thijme zijn huidige slaapkamer. Een hele klus, maar ook wel weer leuk. Eind van de middag bracht ik Thijme naar mijn broertje, die mocht daar logeren. Finn eigenlijk ook, maar die sukkelde nog steeds met zijn temperatuur. Ik kookte een heerlijke pasta met boursin, met kip spinazie en champignons. Heerlijk makkelijk en snel gerecht. Onze oppas kwam na het eten, want ik had Pieter verrast met een avondje bioscoop. En omdat Finn nog steeds niet helemaal fit was, moest er wel oppas komen. Gelukkig had Lisa niks gepland, en konden wij naar de film. We gingen naar de film van Queen, man wat een aanrader. We hebben ruim 2 uur genoten, gezongen en gelachen. Wij vonden het echt een mooie film.

    

 

 

Dit was weer onze week, de mysterie rondom de verdwenen bumba is ook opgelost. Finn trok hem namelijk, nadat wij alles hadden afgezocht, zo uit een speelgoedauto. Hij zat verstopt achter de laadklep, wie kijkt daar dan ook niet? Wij! 

Tot volgende week!

 

 1,214 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *