Weekverhaal 2019

Weekverhaal 1.04

Hoi Hoi, leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. We hadden nog een leuk uitje, en onze eerste afspraak in het nieuwe traject voor Thijme. 

 

Zondag was ik al vroeg wakker, ik moet altijd erg wennen als ik in een ander bed slaap. Ik heb Pieter lekker laten liggen, en ben heerlijk in bad gegaan. Even lekker niks en rust, wat kun je daar toch van genieten en opknappen. Daarna was het het tijd voor een lekker ontbijt, en alle spullen in pakken. We gingen namelijk door naar Roermond, want de kinderen zaten daar in de buurt met Opa en Oma. Zo hadden wij nog een leuk uitje, voordat we de kinderen gingen ophalen. We wilde graag naar de Designer outlet in Roermond, dus na een ritje van anderhalf uur waren we in Roermond. Eens en nooit meer op zondag! Wat was het druk! Ja, we hadden ons voorbereid dat het natuurlijk drukker zou zijn in het weekend. Maar het leek wel de Efteling, voor elke winkel stond je in de rij om naar binnen te kunnen. In de Nike winkel was het duwen en trekken, en mocht je blij zijn als je überhaupt schoenen kon vinden. Een hele attractie om zo te zien, maar voor ons was het echt te druk. Daarom maar weer terug gelopen naar het centrum van Roermond, waar het koopzondag was. Lekker nog samen geluncht, en toen wilde ik toch echt graag naar de kinderen. En zijn we richting het vakantiepark gegaan waar de kinderen waren met Opa en Oma. Daar hebben we gekust en geknuffeld, en nog lekker samen gegeten. Maar toen gingen we toch echt weer naar huis, en dat vonden de kinderen erg jammer. Want die wilde nog graag spelen en zwemmen! Ze vonden het zo gezellig en leuk, en vielen in de auto al snel in slaap. Moe maar voldaan naar huis allemaal.

     

 

Maandag werden we duf en suf wakker, we moesten echt weer even schakelen allemaal. Pieter was al aan het werk, en ik zorgde dat we allemaal weer op tijd op school kwamen. Ik hield even mijn hart vast met Finn, maar het ging gelukkig goed op de peuterspeelzaal. Hij vond het leuk weer te spelen en nam heel goed afscheid. Wat erg fijn was, en ik ook met een fijn gevoel kon gaan werken. De dag op het werk vloog voorbij, en voor dat ik het wist kon ik Finn alweer op gaan halen bij de gastouder. Om vervolgens door te gaan naar mijn ouders, want we mochten weer fijn mee eten! Mama had lekker erwtensoep gemaakt, wat heel goed bij het koude weer paste.

Dinsdag hadden we een kleine drama nacht achter de rug, want Finn besloot dat hij niet hoefde te slapen. Vooral het naar bed brengen was een groot drama, en was best een gevecht. Na een goed ontbijt, en toen alles klaar stond werd Finn opgehaald door Opa. En bracht ik Thijme naar school. Even nog lekker samen spelen, en toen ging ik door naar het werk. De ochtend liep lekker door, maar toen eenmaal de sneeuw voel, werd het heel rustig. Zo rustig dat een collega eerder naar huis ging, en we echt bijna 3 uur heel weinig hebben hoeven doen. Toen we eindelijk naar huis mochten,kwam de klus om de auto schoon te maken. Die was namelijk bedekt onder een dik laag sneeuw. Ik ben niet zo’n hele grote fan van het rijden in de sneeuw, en heb dan ook heel rustig gereden om de kinderen op te halen. Normaal ben ik binnen een 20 minuten wel op en neer met ophalen en naar huis gaan. Nu heb ik daar bijna 45 minuten over gedaan, maar liever veilig en heel thuis. Een vriendin kwam eten, en zelfs de jongens aten een keer goed. Blij dat de boerenkool goed in de smaak viel. De kinderen gingen lekker naar bed, en het was geen drama met Finn deze avond. Daarna doken wij de bank op voor onze Greys anatomy avond.

 

 

Woensdag begon de ochtend goed, want Pieter had de dag vrij. Ik moest namelijk in de middag naar Velp, en hij met Thijme naar karakter. En door het slechte weer, durfde ze de gok niet te nemen hem te laten rijden. Zodat hij dan misschien niet op tijd thuis zou zijn. We hebben lekker samen de kinderen naar school gebracht, boodschappen gedaan, en verf gehaald bij de Gamma. Ik maakte thuis een lekker soepje, en Papa en Mama kwamen even op de koffie. Al snel was de ochtend om, en tijd om de kinderen op te gaan halen. En ik werd opgehaald door een mede groepsgenoot, om naar Velp te gaan. De middag was weer heel gezellig, en we hadden weer een weeg en meet moment. Hoe dat ging? Dat kun je hier nog eens terug lezen. Finn bleef bij mijn ouders, toen Pieter naar Karakter ging. En zo lief als dat ze zijn, mochten we aanschuiven voor het eten. Eenmaal weer thuis, ging Pieter douche met de kinderen. Ik had mijn kledingkast weer uitgezocht, en een vriendin kwam langs om te kijken of er iets voor haar tussen zat. Alle hele grote maten waren al weg, en nu de kleinere maten ook weg gaan, word het wel heel zichtbaar al dat afvallen.

     

 

Donderdag had ik de dag alleen met Finn, en we brachten Thijme naar school. Waar ze allemaal nog lekker met de sneeuw speelde, en heerlijk op sloffen in de klas mochten spelen. Finn wilde niet meer mee naar huis, en dat zorgde weer voor een kleine strijd. Eenmaal thuis was de boosheid alweer snel over, en ging meneer lekker spelen. Ik begon met poetsen, opruimen,wassen en stofzuigen. Toen zijn we even een paar kleine boodschappen gaan doen. Het was erg koud, en daarom aten we bij de Bakker Bart een kaasstengel, en nam ik een lekkere kop koffie. Even zo’n klein geniet momentje met Finn, wat we eigenlijk best vaker moeten doen. Thuis hebben we lekker samen gegeten, en ging Finn lekker naar bed. Ik ben blij dat de slaapjes overdag wel goed gaan, want dat zijn net die uurtjes dat ik even kan bij tanken en opladen. Ik doe dan vaak niet heel veel, en kijk lekker een serie of rommel een beetje beneden. Maar probeer dan wel echt altijd mijn rust te pakken. Ons buurmeisje kwam nog even langs, want die moest iets weten voor school. Ze bood aan om even bij Finn te blijven, zodat ik Thijme kon ophalen van school. Toen later Finn wakker werd, zijn we nog even lekker gaan wandelen door de sneeuw. En zijn we even bij mijn ouders koffie gaan drinken, en er moesten voetbal plaatjes geplakt worden samen met Opa. Toen we thuis kwamen hebben we allemaal onze sloffen aan gedaan, en zijn we de deur niet meer uit geweest.

     

 

Vrijdag kwamen mijn ouders bij ons thuis oppassen, en ging ik lopend naar het werk. Het was weer best rustig, en de ochtend ging niet zo heel snel voorbij. Eenmaal thuis lag Finn al lekker op bed, en had iedereen verder al gegeten. Zo fijn als je dan alleen maar aan jezelf even hoeft te denken wat je gaat eten. Ik maakte een lekkere een salade, en at die heerlijk op voor de tv. Finn vond alleen dat 1,5 uur slapen lang genoeg was, en toen moesten we nog even iets bedenken wat we konden gaan doen. we gingen nog maar even spelen in de sneeuw, want er zou regen komen. We hebben heerlijk gewandeld, diertjes bekeken en sneeuwengelen gemaakt. Eenmaal weer thuis hebben we samen thee gedronken, met natuurlijk een koekje. Ik had van soepvlees een lekker groente soepje gemaakt, en dat aten we met verse stokbrood. Toen was het tijd om te gaan omkleden, want er stond een verjaardag op de planning. Mijn schoonzusje, zusje van Pieter werd 25 en was geslaagd voor haar opleiding. Reden voor een goed feestje natuurlijk. Het was erg gezellig en lekker druk, maar helaas kregen we een berichtje dat het weer drama was met Finn. En Pieter zijn ogen niet echt goed meer kon open houden, dus besloten we op tijd naar huis te gaan. Daar troffen we inderdaad een Finn aan die niet wilde slapen, en licht overstuur was. Ik hoop toch dat die avonden snel weer een normaal ritme gaan krijgen.

    

Zaterdag was het weer tijd voor zwemles, en Pieter ging deze keer mee met Thijme. Ik ging met Finn naar mijn oma, waar we gezellig hebben geklets, en Finn behoorlijk alles op stelten heeft gezet. Hij vertelde het allemaal wel, en was goed aanwezig in de vrolijke zin. Mijn broertje en schoonzus kwamen ook nog binnen vallen. Eenmaal weer thuis was Pieter al weer aan het verven, en aten we de rest van de soep als lunch. Mijn broer en schoonzus kwamen ook nog even eten, en ze hadden via Marktplaats nieuwe stoelen en een bank gekocht. En ze kwamen even vragen of ze onze auto mochten lenen, want wij hebben een trekhaak. Uit eindelijk hebben we een grote stoelendans gehouden. Hun hebben nieuwe stoelen via marktplaats, wij hebben nu hun eetkamerstoelen, en mijn ouders hebben onze eetkamerstoelen. Zo is iedereen weer blij! Tussendoor gingen wij nog even langs bij de Oom en Tante van Pieter, die sinds nieuwjaar in een nieuw huis wonen. Het is heel erg mooi, en een heus paleisje om oud in te worden. Vanuit daar brachten wij de kinderen naar Opa en Oma, want die mochten daar logeren. Wij gingen namelijk samen met onze vriendengroep uit eten, heerlijke tapas stonden op het menu. Daar hebben we samen dingen besproken voor ons vrienden weekend weg, die in mei gepland staat. Vanuit het restaurant zijn we met een aantal nog wat gaan drinken, en was het een zeer gezellige en geslaagde avond.

 

    

 

 

Bedankt voor het meelezen van ons weekverhaal, tot volgende week!

 

 

 1,182 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *