Photodairy

Weekverhaal 0.48

Het was de week van kerst, en natuurlijk vierde we dat gezellig met onze families. Ik moest gewoon werken met de kerst drukte, en eind van de week was er een verjaardag in huize Jacobs. Lees je snel mee?

 

Zondag moest Pieter werken, want de beestjes moeten ook gewoon eten met de kerst. Het was een lange dag voor hem, en ook voor ons. De kinderen waren en zijn dan helemaal ontregeld. Want normaal op zondag zijn papa en mama thuis. De jongens sliepen wat langer dan normaal, en daardoor was het ontbijt ook wat later. Ik maakte lekkere verse croissants, en de jongens vonden ze geweldig. Eind van de ochtend wandelde we naar mijn ouders, want het was redelijk lekker weer. Na de koffie en iets lekkers, zijn we met ze alle even het dorp in gegaan. Het was koopzondag hier in het centrum, en ik kocht een leuk nieuw vest en een jurkje. Helaas werden de weergoden niet zo aardig, want het begon te regenen. En daar moesten wij nog door naar huis lopen, en Finn besloot dat hij zelf wilde lopen. Ik wandeling die normaal 5 minuten duurt naar huis, deden we nu 20 minuten over. We waren alle drie verzopen katten, en blij dat we thuis waren.

        

Maandag moest ik vroeg beginnen met werken, en ging mijn wekker om half 6. Onze lieve oppas Lisa, was zondag avond al gekomen. En die sliep bij ons, zodat ze lekker kon blijven liggen samen met de jongens. Pieter was namelijk alweer vroeg op pad om te werken. De jongens sliepen lekker uit, en zo kon Lisa rustig opstarten met ze. Mijn ochtend begon lekker druk, en de kerst inkopen werden massaal gedaan door iedereen. Ook werden we op het werk getrakteerd op een lekkere lunch, en ik knalde nog even door tot half 4. Toen ik thuis kwam, waren de mannen lief aan het spelen en kon ik me storten op het eten. Want ook hier was het kerstavond. Ik had lekker kip pesto uit de oven, samen met oven groenten. Lekker makkelijk en je hoeft er weinig aan te doen, en uit de airfryer hadden we aardappel balletjes. Na het eten deden we lekker even helemaal niks, en doken we de bank op. Maar al snel moesten we allemaal omkleden en spullen pakken, want met kerstavond gaan we altijd naar de oom en tante van Pieter. Het is altijd heel gezellig, en de jongens vermaken zich daar altijd. Maar tegen een uur of elf was het toch echt tijd om lekker naar huis te gaan, en de jongens naar bed te brengen, en ook ons zelf!

  

 

Dinsdag was het eerste kerstdag! Thijme keek hier al de hele week naar uit, en was daardoor best een beetje hyper. Ook sliepen de jongens uit, omdat ze de avond ervoor best laat naar bed zijn gegaan. Daardoor werd ons kerstontbijt laat, en kwamen we ook allemaal een beetje laat op gang. We hadden een fijn ontbijt, met allemaal lekkere dingetjes. Ik had een lekker vers sapje, en harde broodjes. Het was een groot smikkel festijn, en we gingen met een vol buikje allemaal omkleden. Onze mooie kerstkleding ging aan, en we vertrokken richting mijn ouders. Daar lag de kerstboom helemaal bezaaid onder de cadeautjes. We dronken lekker een kop koffie, en toen kon Thijme de spanning niet meer aan. Finn ging lekker naar bed, en wij pakte samen alle cadeautjes uit. Uiteraard werden die van Finn apart gehouden, zodat hij die kon uitpakken zodra hij wakker was. We kletsten, dronken,aten en genoten van elkaar. Toen Finn wakker werd, mocht hij al zijn cadeautjes uitpakken. En daarna besloten we een rondje te gaan wandelen, even een frisse neus halen. Maar wat was het koud zeg! We liepen langs de kerk, we hebben Finn laten dopen en mochten nu het doophartje ophalen. Ook hier was de kerk mooi versierd, en wilde Finn even naar de kerstboom kijken. Samen met Finn stak ik een kaarsje aan, voor alle sterretjes in de hemel. Alle mensen die niet meer hier zijn bij ons. We stonden extra stil bij een paar hele speciale mensen en kindjes. Toen werd het toch wel echt tijd om weer naar huis te gaan, en lekker te gaan eten. We hadden gekozen om lekker te gourmetten met de kerst. Het was een gezellige geweldige eerste kerst dag, waarbij we allemaal super verwend zijn door de kerstman!

        

 

Woensdag was het tweede kerstdag. De jongens sliepen weer uit, en we hadden weer een gezellig kerstontbijt. Ik wilde heel graag even gaan wandelen samen, maar helaas viel het ontbijt totaal verkeerd. En lag ik uitgeteld op de bank, en daar heb ik gelegen tot een uur of 2. Man wat was ik beroerd, en misselijk. Daar ging mijn kerst wandeling, en de gezelligheid. Wel waren de jongens super lief, en die hebben heerlijk een film gekeken samen met Papa. Finn ging nog even lekker naar bed, en toen hij wakker werd zijn we allemaal gaan omkleden. Want we hadden een feestje, de oom van Pieter werd namelijk 60. En die vierde het grootst. Een gezellig weerzien met de familie van Pieter, we hebben lekker gegeten en gezellig gedanst. Zelfs de kinderen hebben zich prima vermaakt, en lekker gedanst. Toen we weer lekker thuis waren, hebben we nog lekker op de bank voor de tv gehangen allemaal. En de konden we terug kijken op twee hele leuke kerstdagen, met lieve mensen om ons heen. Waar we veel hebben gesnoept en gegeten, maar ook veel hebben gelachen en gedronken. Daar kunnen we weer een heel jaar op teren.

      

 

Donderdag moest Pieter weer gewoon gaan werken. En had ik lekker een dagje thuis met de jongens.Ik maakte van deze dag een PLOG. Dus wil je weten wat we donderdag allemaal hebben uitgevreten? Lees dat dan heel snel hier!

 

Vrijdag moest ik weer werken, en kwam Lisa weer gezellig oppassen. Haar geluk was wel dat ze alleen maar Finn had deze ochtend. Gelukkig hoefde ik maar een ochtendje te werken. En toen ik thuis kwam ging Finn net lekker naar bed. Samen met Lisa at ik een broodje carpaccio, en doken we de bank op. Even lekker niks doen, en stom tv kijken is soms best lekker. Pieter zou waarschijnlijk niet op tijd thuis zijn voor het eten, en Thijme vond wel dat hij nog bij Opa en Oma mocht eten. Dus ik besloot dat ook Finn iets lekkers verdiende, en ging samen met hem naar de Mac donalds. Samen deelde we een happy meal, Finn de frietjes en ik de cheeseburger, een geweldige deal vond ik zelf. Daarna moesten we toch echt Thijme ophalen bij Opa en Oma, vind het dan zo mooi om te zien hoe de mannen op elkaar reageren. Alsof ze elkaar weken niet hebben gezien. Te schattig vind ik dat altijd om te zien. We kregen een telefoontje dat Thijme zijn bril binnen was, want die heeft het precies een week overleefd, en toen was het al kapot. Ook wilde ik even langs de juwelier, want ik wilde een mooie nieuwe ketting uit zoeken. Dit is gelukt, en zal jullie snel de resultaat laten zien.

  

Zaterdag was het feest, want deze mama is 30 jaar geworden! Pieter was werken, dus ik was de hele dag alleen met de jongens. We brachten in de ochtend een bezoekje aan mijn Oma, en daar hoorde natuurlijk een gebakje bij. De kinderen vinden het altijd super leuk en gezellig, en ze worden er natuurlijk ook wel super verwend. Toen we thuis waren, kwamen mijn ouders op de koffie. En niet veel later kwam ook de oppas Lisa even binnen wandelen. Zo had ik toch nog een beetje een verjaardag. Finn ging naar bed, en Lisa en ik bakte een appeltaart. Want eind van middag gingen wij naar onze kapper toe, normaal komt ze aan huis. Maar nu waren we daar uitgenodigd, om ons te laten knippen en kleuren, en tevens een gezellige avond er achteraan. En gezellig dat was het, we hebben lekker gegeten en gedronken! En zo voelde ik me toch nog een beetje jarig. Volgende week vieren we het uitgebreider, want dan is ook Pieter thuis en vieren we onze verjaardagen samen.

    

 

 

Ik wil iedereen namens deze weg een spetterend nieuwjaar wensen!! Dat al je wensen uit mogen komen! Graag tot in het nieuwe jaar!

 

 1,667 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *