Photodairy

Weekverhaal 0.47

Hoi, Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal! We hadden een leuke en gezellige week, met al wat kleine voorbereidingen voor Kerst. En ik ging dinsdag op pad met mijn nichtjes. Lees je snel mee? 

 

Zondag werden we wakker, en lag er ook hier een laagje sneeuw. Thijme was nog steeds niet fit, dus ik besloot met Finn te gaan wandelen. Hij keek zijn ogen uit, en alles van Meew ( Ander woord dan sneeuw). Het was lekker wandelen, maar wel koud. Toen we thuis kwamen dronken we lekker warme chocomel, en mama kreeg een cappuccino. Heerlijk hebben we de rest van de ochtend op de bank gehangen, ook toen Finn lekker naar bed ging. Eind van de middag hadden we nog een verjaardag, en daar zijn we even kort naar toe geweest. Thijme wilde zo graag zijn bril laten zien aan iedereen.

         

 

Maandag was het weer tijd om te gaan werken, en de kinderen mochten weer naar school. Pieter bracht ze naar school want ik moest vroeg beginnen, de week voor kerst. Een hele drukke maar gezellige week om te werken in een supermarkt. Vanuit mijn werk ging ik Finn ophalen bij de gastouder, en Thijme was al bij ons mam. Wij schoven daar aan voor het eten, en zo was het al weer snel tijd om naar bed te gaan. Pieter was laat thuis, dus die zag de jongens helaas niet meer. Lisa kwam op de koffie, en de boodschappen werden bezorgt door Picnic. Tijd voor wijn!

Dinsdag had ik een halve werk dag, ik bracht Thijme naar school en Finn werd opgehaald door Opa. De drukte in de winkel valt nog mee, maar het duurt ook nog wel even tot aan kerst. Ik was om 2u klaar met werken, snel naar huis om te eten en om te kleden. Want om 3u werd ik opgehaald door mijn nichtjes, om te vertrekken richting Scheveningen. We gingen namelijk naar het Kerstconcert van Ogene in het Kurhaus. Een rit van ongeveer anderhalf uur, en we hebben lekker kunnen kletsen en veel kunnen lachen. Voor de grote drukte waren we in Scheveningen, en gingen we eerst een hapje eten. We hebben lekker sushi gegeten bij Sumo, en toen rustig naar het Kurhaus gelopen. Wat is het daar mooi en groot binnen, ogen hebben we uit gekeken. Toen was het eindelijk half negen, en begon de show van Ogene. In een woord, GE-WEL-DIG! Prachtig mooi gezongen, en super gezellige sfeer. Alles voelde zo huiselijk, en we mochten zelfs kei hard mee zingen en dansen. Het was een fantastische show, en heb van begin tot eind genoten. En toen moesten we nog een lange rit terug naar huis, in de auto nog lekker na geklets, gezongen en heeel erg gelachen! Het was een top uitje, en het was erg fijn om er even uit te zijn.

      

Woensdag werd helaas Finn wakker met koorts. We gaan van de ene zieke naar de andere zieke hier in huize Jacobs. Finn is dan ook meteen uit zijn doen, en wilt allemaal maar hangen bij mama. Ik moest wel die ochtend even naar de huisarts, dus helaas moest Finn gewoon met me mee. Ik besloot te gaan lopen, zodat we beetje een frisse neus konden halen. Thijme brachten we naar school, en liepen meteen door naar de huisarts. Na enig onderzoek, blijk ik eczeem te hebben op mijn buik. Dus we kunnen aan de slag met een hormoonzalf, als het maar helpt tegen de jeuk! Ik had nog een paar kleine boodschappen nodig, dus ik moest even het dorp in. Eenmaal weer lekker thuis, zijn we op de bank beland, en wilde Finn alleen maar liggen bij mama. Tussendoor nog even Thijme ophalen op school, en toen is Finn lekker naar bedje gegaan. Helaas dacht Finn dat na een uurtje slapen, de koorts wel weg zou zijn. En hij weer lekker kon spelen, en rennen. Dus ik had een drukke middag, met twee drukke kinderen. We zijn uiteindelijk maar een hut gaan bouwen, en heb ze tikkertje laten spelen in de woonkamer. Je word vanzelf creatief als ze energie teveel hebben. Ook ontving ik van een lieve volger op instagram een kei leuke kerstkaart, die ik echt even met jullie wilde delen!

   

 

Donderdag had Thijme een halve dag school, want hij had eind van de middag een kerstdiner op school. Hij was daar helemaal van onder de indruk, dus het was erg fijn dat ze maar tot 12u naar school hoefde. Ik had eind van de ochtend een gesprek bij Karakter, om onze doelen te bespreken met onze thuisbegeleidster. Vrijdag, morgen dus zouden we de uitslagen krijgen van alle onderzoeken die Thijme de afgelopen, weken heeft gehad. Dus we hebben eigenlijk in een verkeerde volgorde de afspraken staan, we hebben afgesproken dat het voor nu klaar is met de thuisbegeleiding, Maar zodra er vragen zijn we altijd aan de bel mogen trekken, en ze nauw betrokken zal blijven bij ons gezin. Thijme werd opgehaald door Oma uit school, en ik pikte van uit Nijmegen gelijk Thijme daar weer op. Thuis hebben we allemaal lekker gegeten, en ging Finn weer lekker naar bed. Gelukkig sliep hij eindelijk een goede middag, en kon ik met Thijme een kerstfilm kijken, en de hapjes maken voor op school. Hij wilde graag een mini croissant gevuld met een knakworst. Een makkelijk hapje, die je snel gemaakt hebt. Ik maakte ook alvast de macaroni, want het zou spitsuur worden dadelijk. Thijme moest al om 17:30 op school zijn, en wij als ouders mochten om 18:30 op school komen. Gelukkig kwam Lisa op Finn passen, want die was nog niet helemaal fit. Dan is het ineens best haasten als iedereen moet eten thuis, en je daarna weer naar school moet. Maar we hebben het gehaald, en wij waren op tijd op school. De kinderen zongen allemaal een kerstliedje, en daarna mochten we Thijme op gaan halen bij de klas. Het is kerstvakantie, dus even twee weken geen school!

         

 

Vrijdag moest ik gaan werken, maar Pieter was vrij. Dit omdat hij zondag en maandag moet werken, en zo toch 2 dagen weekend heeft. Eindelijk na lange tijd hadden ze weer een mannenochtend, en samen zijn ze dan ook op pad gegaan. Een taartje eten en warme chocomel drinken, en natuurlijk even langs mama. Genoten dat hebben ze zeker gedaan samen, en mijn werkochtend was erg gezellig. De dagen voor kerst mogen wij altijd in het zwart wit naar het werk, dat maakt het werken leuk en speciaal. Na het werken ging ik lekker naar huis, en daar had Pieter een lekker kop koffie klaar staan. Heerlijk thuis komen uit je werk. Helaas moesten Pieter en Thijme gelijk weer weg, want die hadden een gesprek en laatste onderzoek bij Karakter. Ik bleef thuis bij Finn, want die lag heerlijk te slapen. Toen Pieter en Thijme weer thuis waren, aten we lekker boerenkool. Na het eten gingen we nog even samen het dorp in, Thijme moest nieuwe schoenen, en mijn horloge was klaar bij de juwelier. Even gezellig samen gewandeld, en geshopt. Eenmaal thuis stond er bezoek voor de deur, en kwam een vriendin gezellig op de thee. Ik had wat lekkere dingetjes in huis gehaald, en zo hebben we samen heerlijk gedronken,gegeten en geklets.

   

 

Zaterdag zijn we al vroeg boodschappen gaan doen, was blij dat ik dat niet alleen hoefde te doen. Altijd leuk die kerst boodschappen, ook al zijn we twee dagen ergens anders met het eten. Je wilt toch lekkere dingetjes in huis, al is het maar alleen voor het ontbijt en lunch. Pieter ging daarna met Thijme naar de zwemles, de laatste van dit jaar. En ik ging samen met Finn naar ons mam, samen kochten we een bloemetje voor mij Opa graf. Daar wandelde we nog een rondje over de begraafplaats, en gingen we de kerk in. Daar stond een hele mooie kerststal en hele grote kerstboom. Finn was er helemaal van onder de indruk, zo’n grote boom hebben wij thuis niet. Daarna snel door naar de warme koffie bij mijn Oma. Thijme en Pieter schoven na de zwemles ook nog even aan, en toen was het echt tijd voor Finn om te gaan slapen thuis. Wij rommelde een beetje in en buiten huis, en ik bakt samen met Thijme een chocolade feesttaart. Leuke en gezellige tijdsbesteding op de zaterdagmiddag. Finn sliep een goede lange middag, eindelijk weer naar een paar mindere dagen. Dus daarom gingen we na het eten nog maar even langs opa en oma, want dat werd hem voor het eten niet meer. Het was erg gezellig, zo gezellig dat Thijme sinds hele lange tijd bij mij op schoot in slaap viel.

      

 

 

 

Namens ons allemaal wensen wij jullie, hele mooie en warme kerstdagen. Met lieve en dierbare mensen om je heen, en een extra gedachte aan de mensen die er helaas deze kerst niet meer bij kunnen zijn! Wij gaan samen met onze familie’s een hele gezellige kerst tegemoet. En hoop jullie daar Zondag een mooi verhaal van te kunnen laten zien in een nieuw weekverhaal. Maar eerst even genieten van mijn mannen, en ons mooie gezin! 

 

 

 1,459 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *