Photodairy

weekverhaal 0.46

Hoi Hoi, leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal.
We gingen op kraamvisite, en helaas hadden een kleine paniek avond. Lees snel mee!

 

 

Zondag gingen wij op kraamvisite bij Liam, het kindje van mijn nichtje en haar vriend. We hadden een ritje naar Doetinchem voor de boeg. Samen met mijn ouders en de kids, hebben we geknuffeld en geklets. Het was erg gezellig, en Thijme had het weer voor elkaar dat hij met Opa en Oma mee mocht naar huis. Eenmaal thuis ging Finn nog lekker naar bed, en keken wij gezellig samen naar Soof. Finn had al vroeg zijn slaapje uit, en we besloten nog even naar de overvecht te gaan. Kijken bij de kerstshow, en natuurlijk blijft er altijd iets aan je vingers plakken. Leuke nieuwe ballen, en porseleinen uiltjes voor in de guirlande. Zo word het huis nog meer kerst. Thijme mocht bij mijn ouders blijven eten en wij aten lekker makkelijk. Na het eten werd het dus tijd om Thijme op te gaan halen, met natuurlijk een kopje koffie voordat we weer naar huis gaan. De kids lekker onder de douche en hop naar bed. Tijd voor weer een nieuwe week!

      

Maandag was het weer tijd voor school, en bracht ik beide jongens weg. Om meteen door te gaan naar mijn werk, tijd voor weer een nieuwe werk dag. Het was een drukke middag, en was ook wel blij toen het vijf uur was. Tijd om Finn op te gaan halen bij de gastouder, die zich weer heerlijk had vermaakt de hele middag. Dan door naar mama, om daar mee te eten. Vaste prik op maandag, want elke maandag eten we mee bij mijn moeder. Pieter was laat thuis, die at helaas niet mee. De kinderen waren weer hyper actief, dus lekker naar huis om daar nog even te spelen. Maar toen was het toch echt tijd om naar bed te gaan.

 

Dinsdag werd Finn al vroeg opgehaald door opa, die mocht de hele dag mee op pad met Opa. Vooral het mee kerstbomen verkopen, dat viel goed in de smaak. Ook bij Thijme toen hij uit school kwam. Ik mocht weer de hele dag gezellig werken, en ook vandaag liep het goed door. Je kunt merken dat de kerst voor de deur staat, en mensen toch al langzaamaan van alles in slaan. De leukste tijd van het jaar om te werken, in een supermarkt. Geloof wel dat boodschappen doen in deze tijd, niet altijd even leuk kan zijn. Eind van dag haalde ik de kinderen op bij Opa, en die had voor ons een bak met boerenkool. Heerlijk en scheelde mij weer koken, heel fijn aangezien Pieter weer laat thuis was. En zo konden we rustig eten en hoefde ik niet eerst nog te koken. De mannen waren super lief, en hebben na het eten nog lekker samen gespeeld. Wat wel een mega bende opleverde beneden. Maar zolang ze lief samen spelen, vind ik dat helemaal niet erg. De mannen gingen goed gemuts naar bed, helaas besloot Finn dat hij nog niet naar bed hoefde. Dus dat gaf weer een kleine drama.

    

Woensdag eindelijk een vrije dag, woensdag is standaard mijn vrije dag. Zo lekker, want dat breekt de week een beetje. Ik bracht beide jongens naar school. En deed meteen de boodschappen, zo was ik weer lekker vroeg thuis. Want ik moest aan de poets, de boven verdieping zat op mij te wachten. Zo fijn als de kinderen er niet zijn, want dan kun je tenminste door doen. Dat gaf mij dan ook nog even de kans om op de bank tv te kijken, en toen was het alweer tijd om de jongens op te gaan halen. Thijme kwam hangerig en hoestend uit school, en die dook met een dekentje op de bank. Finn ging gelukkig goed slapen, en ik kreeg visite van een oud collega. Kei gezellig, en we hebben leuk kunnen bij kletsen. Thijme werd na mate de middag later werd, steeds zieker. Na het eten liep hij af en toe blauw aan na het hoesten. Hij werd er ook heel verdrietig van, want hij had pijn op zijn borst. Toen we samen aan het knuffelen waren, hoorde ik hem ook echt piepen bij het ademhalen. Dan gaan wij bij meteen de alarmbellen af, want Thijme heeft sinds zijn geboorte erg zwakke luchtwegen, en al meerdere malen in het ziekenhuis gelegen. Want hij had vaak een luchtweginfectie, zware ademhalings- problemen. Ik vertrouwde de situatie niet, en besloot toch te bellen met de huisartsenpost. En ja hoor, we mochten meteen langs komen. Gelukkig hebben we een super oppas, die ik maar hoef te appe en vaak meteen wel kan komen. Ook is het gewoon fijn dat ze naast ons woont, zo is er met dit soort gevalletjes altijd wel iemand die even op Finn kan passen. Soms is een goede buur beter dan een verre vriend, zeggen ze wel eens toch? Thijme had inderdaad een beginnende luchtweginfectie, en we kregen weer een nieuwe puf mee naar huis. Goed aan blijven kijken, en om de 6uur puffen. Zou het nou slechter gaan, dan meteen terug komen, want dan zou Thijme verneveld gaan worden.

    

Donderdag besloot ik Thijme thuis te houden, dus we hadden een rustige ochtend. Thijme had gelukkig wel een goede nacht gehad, maar nog steeds koorts en erg veel hoesten. De puf doet zijn werk, want hij is niet meer zo benauwd als gisteren avond. Wel gooide het mijn hele donderdag planning in de war, want ik moest eigenlijk nog heel wat kerstkadotjes kopen. Dus dan maar online shoppen, en lekker de hele dag op de bank hangen. Finn besloot weer niet te gaan slapen, en die bleef weer de hele dag wakker. Samen met de oppas, die nog even kwam kijken hoe het ging met Thijme, keken we Soof de serie. Heerlijk ontspannen, en niet nadenken serie. Ik maakte weer lekker zelf pastasaus, want er stond lasagne op het menu. Woensdag avond werden er weer bloemen bezorgt van Bloomon, maar door de hectiek van die avond had ik ze nog niet in een vaas kunnnen zetten.  Dus dat deed ik nog snel voordat we aan tafel gingen. Gelukkig aten de mannen goed, en viel de saus weer goed in de smaak. We doken weer terug op de bank, en het was wachten op papa.

     

 

Vrijdag gingen de jongens naar Oma, en ik moest gaan werken. Thijme was gelukkig koorts vrij, maar wilde wel persee in de pyjama naar oma. Daar hebben ze de hele ochtend gespeeld en gedanst op de kerstmuziek. Gelukkig ging Finn bij mama wel naar bed, en viel zelfs meteen in slaap. Ik mocht eerder gaan op het werk, en omdat Finn toch sliep deed ik snel een paar kleine boodschappen. Zo lekker om even alleen een rondje te kunnen lopen door winkels. Ik kocht paar nieuwe panty’s bij de action, en een nieuw vest bij de ter stal. Maar kan het dan toch niet laten, om wel weer op tijd naar mama te gaan. Finn sliep erg kort, en we gingen dan ook na een kop thee weer naar huis. De kinderen lekker op de bank en ik rommelde een beetje in huis. Alles opruimen en uitzoeken, keuken schoonmaken. Mam had erwtensoep gemaakt en die vroeg of we kwamen eten, dus tegen 5uur gingen we weer terug naar mijn ouders. Thijme vond de soep wel lekker, Finn vond er niks aan. De pannenkoeken die we er altijd bij eten vielen beter in de smaak. Toen we naar huis wilde gaan kregen we telefoon van de pearle, dat Thijme zijn bril binnen was. Deze moest natuurlijk gelijk gehaald worden, en wat ziet hij er stoer uit. Het is wel een wennen, en kost hem een beetje moeite om hem op te houden. Thijme mocht opblijven tot dat papa thuis was, Finn die ging wel al lekker naar bedje toe.

      

 

Zaterdag wilde Thijme persee naar zwemles, want anders kreeg hij nooit zijn diploma A. Dus Pieter is met hem naar zwemles gegaan, en hij deed het weer super goed. Wel was hij na de zwemles weer wat benauwder, en bij thuis komst was het weer tijd om op de bank te liggen. Ik ging met Finn een stuk wandelen, en bracht ook meteen wat kleding naar ons mam. Want ja, er is weer wat kleding te groot geworden. Maar wat was het koud, en zelfs Finn was op een gevend moment klaar met wandelen. Thuis lekker warm zijn bedje in, en zodra hij wakker werd gingen nog heel even naar Opa en Oma. Want Opa verkocht kerstbomen dit jaar, en Pieter was daar om te helpen met zagen en verkopen. Even snel wat lekkers gebracht, en een bedankje voor het oppassen van het afgelopen jaar.

     

 

 

Bedankt voor het meelezen van ons week. Komende week staan er een paar leuke dingen op de planning. Zo ga ik naar Scheveningen en hebben we een kerstviering op school. Tot volgende week!

 

 

 

 

 

 

 

 1,376 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *