Photodairy

Weekverhaal 0.45

Leuk, dat je meeleest met dit nieuwe weekverhaal. We hebben een leuke maar ook rustige week gehad. Natuurlijk was ook hier woensdag nog een kleine pakjes avond. Veel lees plezier.

 

Zondag vierde wij pakjes avond, en besloot hier een PLOG van te maken. Die je natuurlijk hier weer terug kunt lezen! De kinderen waren 2 stuiterballen, en niet te houden. We moesten wel onze woonkamer verbouwen, want ook de kerstboom werd deze week gezet. Wij wonen niet heel groot, dus we moeten altijd goed nadenken hoe we alles neer zetten.

    

 

 

 

Maandag was het weer tijd om te gaan werken, en de jongens mochten weer naar school. Ze hadden er beide veel zin in, maar waren wel nog een beetje druk van het weekend. De sinterklaas tijd brengt toch wel altijd veel onrust met zich mee, merk ik bij Thijme. Mijn werkdag vloog voorbij, en voor dat ik het wist moest ik Finn weer ophalen bij de gastouder. Hij had zich super vermaakt, en was weer lief geweest. Vanuit daar door naar Mama, want elke maandag eten we bij mijn moeder. Thijme werd vandaag door mijn schoonzus opgehaald, en die mocht daar ook blijven eten. Toen we allemaal weer thuis waren, was het eindelijk tijd om lekker op de bank te kruipen en niks meer te doen.

         

 

Dinsdag ging Thijme weer naar school, en Finn werd opgehaald door Opa. Die heeft zich weer de hele dag kostelijk vermaakt bij Opa.  Mijn werkdag verliep goed, en het was lekker druk.Ik vind de decembermaand de leukste maand om te werken, mensen zijn vrolijk, en hangt een leuke sfeer, de winkel is op en top kerst. Ik hou er zo van! De kindjes werden thuis gebracht door Opa, en ik had het eten al klaar. Na het eten was het nog tijd om even te spelen samen, en voor mama nog een kopje koffie. En toen begon te pret, de mannen moesten in bad. Finn had hier dus totaal geen zin in, en het naar bed gaan daarna was al helemaal niet volgens zijn planning. Hij heeft bijna anderhalf uur lopen krijsen, schreeuwen, gillen en huilen. Ik heb het toen maar op gegeven en heb hem uit bed gehaald en bij mij in bed gelegd. Eenmaal samen in bed sliep Finn binnen 20 minuten. Zolang hij mama maar kon voelen en ruiken denk ik. Daar ging dus mijn chill avondje op de bank.

Woensdag bracht ik beide jongens weer naar school, en bij Thijme kwam Sinterklaas op school. Hij vond het best spannend, maar deed het super goed. Ik ging vanuit de peuterspeelzaal even wat boodschappen doen, en daarna door naar huis. Ik ruimde alles op, en dekte vast de tafel. We zouden namelijk gaan gourmette samen met een vriendin. Zo hadden we toch een soort van pakjes avond, maar eerst moest ik nog naar Velp. We hadden weer een groepsbijeenkomst met alle dames. Het was weer super gezellig, en altijd zo leuk om elkaar weer te zien. En vooral het bij kletsen en het zien hoe het met iedereen gaat. Ook hebben we besloten dat we in het nieuwe jaar een keer gaat uit eten samen. Eenmaal weer thuis heb ik alles klaar gemaakt voor het eten, en was mijn vriendin onderweg vanuit het werk. Wat gek, ze had zomaar cadeautjes gevonden bij de voordeur. Die moesten we natuurlijk uitpakken na het eten, maar eerst gourmetten. We hebben heerlijk gegeten, en toen moesten natuurlijk de cadeautjes uit gepakt worden. We zijn allemaal nog goed verwend door Sinterklaas. Samen hebben we nog een heerlijk avondje gehad, heerlijk geklets en stiekem mochten de jongens wat langer opblijven.

           

 

Donderdag hoefde Thijme pas om half elf naar school, dit door de pakjes avond. Helaas gaf dit heel veel onrust bij Thijme, want die zat natuurlijk om acht uur al klaar om naar school te gaan. Ik ben dan ook maar even boodschappen gaan doen met beide jongens. Zelfs dat was geen succes, en was ik blij dat we thuis waren. Het was moeilijk te begrijpen waarom hij later naar school moest, en helemaal vreemd dat er speelgoed mee mocht naar school. Ook al was dit allemaal al goed verteld en meerdere malen verteld aan Thijme. Hopelijk gaat het volgend jaar iets beter. Toen Thijme eenmaal op school was, ben ik met Finn mijn moeder op gaan halen om even samen naar een tuincentrum te gaan. De kerstsfeer proeven en kijken naar leuke nieuwe spulletjes. Ik nam een leuke boomstam op pootjes mee, en natuurlijk waxinelicht houdertjes. Toen Finn thuis lekker naar bed ging, ben ik de kerstboom langzaam naar beneden gaan halen. Want die wilde ik vrijdag middag graag gaan zetten. Finn besloot maar anderhalf uur te slapen, en was alweer wakker toen ik Thijme op moest halen. De rest van de middag bleven we lekker binnen, en kocht ik bij bol.com de laatste kerstcadeautjes. Heerlijke bezigheid.

       

 

Vrijdag kwam mijn moeder al vroeg, zodat ik kon gaan werken. Vandaag kwam ze bij ons thuis oppassen, zodat Finn de middag goed kon slapen. Want de nacht was weer een groot drama. Helaas kwam ik thuis uit het werk, en was het een groot feest hier. Thijme wilde rust aan zijn hoofdje, en Finn wilde niet gaan slapen. Ons mam had het twee keer geprobeerd maar helaas het was ook twee keer drama. Met als gevolg dat ik met twee drukke kinderen de hele middag moest zien vol te maken. Maar door de korte nacht, waren mijn wallen aangekomen op mijn knieën. En het lontje was ook ver te zoeken, dus Thijme mocht op de ipad. En Finn heb ik maar zijn ding laten doen, en zo min mogelijk in de weg gelopen. De middag duurde een eeuwigheid, en was dan ook heel blij toen Pieter thuis kwam, en het eindelijk bed tijd was. Ook deze avond was het weer raak met Finn, en hij wilde weer niet gaan slapen. Ik hoop echt van harte dat dit een fase is, en we weten dat je moet door zetten, en hem moet laten huilen en doen. Maar na een strijd van 2 uur hebben we hem toch maar uit bed gehaald, en bij ons in bed gelegd. Todat hij goed sliep, en toen hebben we hem toch weer terug gelegd in zijn eigen bedje.

       

Zaterdag wilde de mannen natuurlijk niet wakker worden, maar het was toch echt tijd om op te staan. Want er stond een zwemles op de planning, en daar moeten we toch echt naar toe. Elke keer als Finn Thijme in het water ziet springen, wilt meneer ook zwemmen. En wat doet Thijme het toch goed, hij gaat met kleine stapjes vooruit, en begint het een beetje onder de knie te krijgen. Vanuit de zwemles reden we door naar Duitsland, wij wonen dicht bij de grens, en staan binnen 20 minuten in Kranenburg. Ik haal altijd de drogisterij producten en luiers bij de DM, en ook de wasmiddelen schelen veel in prijs. Nog even snel de aldi in, om wijn in te slaan en cola. Je bent dan wel wat geld kwijt, maar ik kan dan ook wel weer een aantal maanden vooruit. Bepakt en gezakt gingen we terug naar huis, maar eerst nog een stop bij mijn schoonouders. Die verkopen kerstbomen, en daar moesten we natuurlijk even gaan kijken. Het was erg gezellig, en mijn zwager en schoonzus waren er ook. Eenmaal weer thuis ging Finn nog even naar bed, en gelukkig sliep hij meteen. Zo konden wij de laatste hand leggen aan alle kerstversieringen, en de kerstboom. Eind van de middag kwam onze oppas, want wij gingen uit eten samen met mijn ouders. We gingen lekker tapas eten, en hebben ook echt genoten. Ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg met het eten buitenshuis. Wat echt heel erg fijn is!

 

       

 

 

 

 

Dit was onze week, zoals je leest zijn we druk met alle kerstvoorbereidingen. Er moet eerst nog veel gewerkt worden, en aftellen naar de kerst. Tot volgende week, want dan is er weer een nieuw weekverhaal. 

 

 

 

 1,348 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *