Photodairy

Weekverhaal 0.44

Hoi, leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. Deze week hadden we een leuk feestje, en een ritje naar het ziekenhuis. Van wie en waarom? Lees snel verder!

Zondag hadden we een rustige ochtend, lekker met ze alle gehangen in de pyjama. Ik hou van die heerlijke rustige ochtenden, dat niks moet en alles mag. De jongens speelde met van alles wat ze tevoorschijn konden halen, en de hele woonkamer lag vol met duplo en toettoet auto’s. Ik vind dat totaal niet erg zolang het na het spelen maar wel weer word opgeruimd. Finn ging lekker slapen, en wij doken nog even de bank op. Want na het slaapje van Finn was het tijd voor een feestje. De vriend van mijn Oma werd 90 jaar, een hele mijlpaal die gevierd moest worden. Het was een leuke en gezellige middag, waar de kinderen heerlijk hebben gespeeld. En wij met de neven en nichten bij elkaar en de oom’s en tante’s lekker hebben kunnen kletsen. Er was een heerlijk buffet en lekkere drankjes, en we hebben genoten van de gezellige middag. De kinderen kwamen dan ook helemaal doodop thuis, en gingen meteen lekker naar bed. Wij keken nog even boer zoekt vrouw, en gingen daarna ook lekker naar bed.

   

 

Maandag waren de kinderen al vroeg wakker, en hier zijn ze dan ook meteen AAN. Rennen springen gillen en gek doen, begint meteen zodra die kleine oogjes open zijn. Ik bracht ze beide naar school, en ging meteen door om te werken. Ik ben al een week of 3 aan het snotteren en hoesten, maar het zet gewoon niet door. Toen ik maandag uit het werk kwam, dacht ik “Ja hoor daar komt hij” We aten bij mijn moeder, en Finn mocht bij de gastouder blijven eten. Ik zou eigenlijk nog een shop avondje hebben, maar ik voelde me zo niet fit dat ik besloot thuis te blijven. Ik besloot op tijd naar bed te gaan, in de hoop dat ik goed zou slapen. En als het dan toch door zou zetten, ik de nacht al goed had geslapen.

   

 

Dinsdag werd ik goed wakker, na een nacht goed slapen. Alle griep symptomen waren weer verdwenen, en het leek alsof ik herboren was. Wel nog een snotneus en hoestje, maar niet meer zo beroerd als maandag avond. Finn werd al vroeg opgehaald door Opa, en ik bracht Thijme naar school. Hij had er weer veel zin in, en gaat ook echt elke dag met plezier naar school. Ik ging weer meteen door naar mijn werk, en was stiekem blij toen het 5uur was. Na het werk ging ik door om de kinderen op te halen, want Pieter was laat thuis. Om vervolgens weer naar huis te gaan, om snel te koken en te eten. Ik knuffelde en kuste nog even met jongens, en toen was het alweer bed tijd. Ik kreeg een vriendin op de koffie, die ik al een hele tijd niet meer had gezien. We hebben goed kunnen bij kletsen, en lekker koffie gedronken.

       

 

Woensdag had ik een ochtendje voor mezelf, en gingen beide jongens de ochtend naar school. Finn begint steeds meer zijn draai te vinden op de peuterspeelzaal, en vind het afscheid nemen steeds makkelijker. Hij dook weer de auto hoek in, en speelde gelijk zonder nog om te kijken naar mama. Vlug een kus, en mama kon zonder moeite gaan. Eenmaal thuis stond er een gesprek op de planning, met onze thuisbegeleidster. Weer even kijken hoe het gaat met Thijme, en of er al iets bekent was van de onderzoeken. Dit was nog niet, en daar krijgen we 21 december antwoorden op. Toen we alles besproken hadden, en ik nog wat gerommeld had in huis. Ging ik nog even snel een boodschap doen, en toen was het alweer tijd om de jongens op te halen. Het weer was omgeslagen, en het was vies koud en nat. Toen we thuis kwamen aten we een boterham, en ging Finn lekker naar bed. Thijme en ik deden makkelijke kleding aan, en bleven lekker binnen op de bank. Ik ruimde nog wat op, en bereide het eten vast voor. Zodat we toen Finn wakker werd, nog samen konden spelen en gek doen. Dansen op kerstmuziek, en spelen met de duplo trein.

  

 

Donderdag begon onze ochtend rustig, zonder gestrest. Thijme beleef een dag thuis en dat gaf wat rust in ons ochtendritueel. Ook kwam er een leuke blog online, over het werk van Pieter. Wat je natuurlijk hier nog eens terug kunt lezen. Rond 10u bracht ik Finn naar mijn moeder, en gingen Thijme en ik door naar het ziekenhuis. Er stonden 2 afspraken gepland, een met de KNO arts en een met oog arts. Beide best heel spannend, en weer een hele zit. Ik zal volgende week een uitgebreide blog er over schrijven, wat we er precies hebben gedaan en wat eruit is gekomen. Thijme vind het ziekenhuis altijd wel leuk en doet heel goed zijn best. Want bij hem blijft het ziekenhuis de plek, waar Finn is geboren en waar hij toen frietjes mocht eten. Je kunt maar iets onthouden van het ziekenhuis. Rond 4u hebben we Finn weer opgehaald bij Oma, en gingen we lekker naar huis of alles te laten bezinken en bij te komen. Want ik word altijd best wel sloom en gaar als ik zolang in het ziekenhuis heb gezeten.

         

 

Vrijdag moest er nog een ochtendje gewerkt worden, en bracht ik de kinderen naar Oma. Die vervolgens gelijk mee liep naar de winkel, want ze moest nog wat boodschappen hebben. Het was een vrij drukke ochtend, en de tijd ging gelukkig snel. Vanuit het werk haalde ik meteen de kinderen op, normaal gaat Finn altijd slapen bij Oma. Maar helaas gebeurde dat vandaag niet, en daardoor lag meneer pas om 2u in zijn bedje. Eind van de middag bracht ik de mannen naar hun oom en tante, want ze mocht blijven logeren. Ze werden daar verrast met een bezoek van zwarte piet, ze vonden het beide prachtig. Waren niet bang en kletsen er op los met zwarte piet. De schoen mocht natuurlijk ook gezet worden, en ze waren goed verwend met lekkere snoepjes en leuke cadeautjes. Pieter was laat thuis, maar ik hoefde gelukkig niet alleen te eten. Na het eten brachten we de cadeautjes naar onze buren, en bleven daar nog even hangen. De buren zorgen ervoor dat er zondag word aangebeld en de cadeautjes voor de deur staan. Super spannend!

   

 

Zaterdag hadden wij een ochtend zonder kinderen. We besloten al vroeg de boodschappen te gaan doen, en Pieter ging zijn vader helpen met het zagen van kerstbomen. Ik besloot lekker te gaan poetsen en alles op te ruimen en uit te zoeken. Vooral het speelgoed, want ze hebben zoveel speelgoed, en dit weekend gaat er natuurlijk nog meer bij komen. En wat is er dan fijner dat je als ze niet thuis zijn, alles even kunt uitzoeken en weg doen. Ik ben daar best makkelijk in, en kan heel goed weg gooien/ weggeven. Eind van de ochtend kwamen mijn ouders even langs, die hadden voor de kinderen een super leuk kerstboompje gekocht. Die we samen deden versieren toen ze thuis kwamen, want meteen na de zwemles van Thijme kwamen ze lekker naar huis. Vol met verhalen en dol enthousiast. Ik had via instagram een kei leuke cadeautjes zak gewonnen, en deze kwam deze middag binnen. Super leuk want wij hebben zondag pakjes middag, en zo konden we hem gelijk gebruiken. Eind van de middag ging Pieter met Finn naar onze oude gastouder, want daar kwam Sinterklaas. Hij vond het prachtig, en ging zelfs bij Sinterklaas op schoot. Vanuit daar gingen we door naar de ouders van Pieter, want ook daar was Sinterklaas geweest. De jongens en wij zijn super verwend door Sinterklaas, en het was een gezellig samen zijn. De jongens waren wel helemaal hyper de pieper, en ben heel benieuwd hoe ze morgen zijn als Sinterklaas bij ons thuis komt.

          

 

 

 

 

Bedankt voor het meelezen van onze week! Benieuwd hoe onze sinterklaas zondag was? Houdt dat Justamama in de gaten volgende week! 

 

 1,602 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *