Photodairy

Weekverhaal 0.42

Hoi, leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. We hadden een rustige week, en ik had lang weekend. We vierde Thijme zijn verjaardag, en we hadden weer een onderzoek bij Karakter. Have fun met lezen. 

Zondag hadden we weinig zin om iets te gaan doen, dus we besloten om allemaal lekker in de pyjama te blijven. Finn moest daar even aan wennen, want normaal kleden we ons gelijk aan als we uit bed komen. We hebben ons de hele dag prima vermaakt op en rond de bank, en meer dan tv kijken hebben we niet gedaan. Finn deed in de middag lekker een slaapje, en Thijme en ik keken een film. Mijn ouders kwamen eind van de middag langs, en bleven gezellig eten. We aten lekker ovengroente met een beenham, ik kook nog steeds teveel want ik tel soms mezelf nog mee als een volwaardig persoon met eten. Met als gevolg dat je de helft kunt weg doen, of mee kunt geven aan mensen.

  

 

Maandag moest er weer gewerkt worden, en de jongens weer naar school. Finn begint steeds meer zijn draai te vinden op de peuterspeelzaal, en het afscheid nemen gaat gelukkig ook steeds beter. Waar het eerst nog hard huilen was, is het nu lief zwaaien bij het raam. Finn werd door onze gastouder opgehaald op de peuterspeelzaal, en Thijme had geluk. Want Pieter was vroeg thuis en kon daardoor thijme ophalen van school. Vanuit het werk ging ik gelijk door naar mijn moeder, want die had op ons geteld met het eten. we aten kip Pilav, dat is zo lekker. En zelfs de kinderen hebben hun vingers erbij opgegeten. Hebben jullie kinderen ook een favoriete knuffel? Hier is dat voor Finn, Bumba! En soms mag ik hem even knuffelen.

  

Dinsdag werd Finn al vroeg opgehaald door Opa, en mocht hij gezellig mee. Thijme bracht ik naar school, en die had er weer super veel zin in. Mijn dag op het werk ging snel, en was ook zo voorbij. Mijn werkweek zat er na vandaag op, want ik heb lang weekend. Pieter was al thuis met de jongens, maar helaas moest ik nog wel zelf koken. Finn was niet helemaal fit, en kroop na het eten lekker bij mama op schoot. Zo hebben we samen de avond lekker doorgebracht.

  

 

Woensdag gingen beide mannen weer naar school, en ik ging de boodschappen doen. We hadden een feestje zaterdag, en dan hou ik ervan om rustig en op tijd mijn boodschappen te doen. Zodat ik niks vergeet en het ook op mijn eigen manier kan doen. En stiekem geef je voor een verjaardag toch altijd meer uit aan de boodschappen, of ligt het aan mij dat alles duurder word? Eenmaal thuis ben ik alles gaan opruimen, en orderen voor de verjaardag. Zo heb ik voor mij zelf een duidelijk overzicht, en als ik ergens van hou is het overzicht. Ik had nog wat kleine kadotjes meegenomen bij de action, en die kon ik nu in alle rust inpakken. Wat heb ik verder genoten van de rust in huis, en gewoon warme koffie kunnen drinken en tv kunnen kijken. Maar wat is het dan toch snel 12:00u , en kunnen de jongens weer opgehaald worden.

   

 

Donderdag moesten we al vroeg de auto in, want we hadden weer een onderzoek bij Karakter. Thijme heeft super goed zijn best gedaan, en heel hard gewerkt. Ik heb daarin tegen Finn een uur bezig moeten houden in de wachtruimte, en dan doet Finn precies waar hij goed in is, en dat is alles op stelten zetten. En iedereen vermaken met zijn uitspraken en gegil. Ik was super blij toen Thijme klaar was en we terug naar de auto konden. Thijme brachten we gelijk naar school, en Finn en ik gingen nog even het dorp in. Finn ging lekker naar bedje, en ik hoefde Thijme niet op te halen van school. Ik nam rustig de tijd om ons huis te versieren, want onze lieve papa Pieter was vandaag jarig. En ik vind het dan toch leuk als er versiert is als hij thuis komt. Thijme en Finn hadden iets leuks gemaakt, en samen hadden we een kadotje gekocht. Genieten en herinneringen maken. Mijn moeder kwam eten en had Thijme opgehaald op school, en later op de avond kwamen de ouders van Pieter langs voor een gebakje en koffie.

         

 

Vrijdag had ik een extra dag vrij, maar werd Finn wakker met hoge koorts. Met als gevolg, dat ik heel blij was met mijn extra dagje vrij, maar er dus niks gedaan kon worden. Want Finn wilde alleen maar Mama, Mama was het codewoord die dag, en alleen Mama mocht in zijn buurt komen. Hangen,liggen,knuffelen,kussen,aaien en spelen werd gedaan op of naast mama. Ik vind het altijd zo zielig als een van de twee mannen ziek is, en voel me dan zo machteloos, want je kunt er niks aan doen. Gelukkig ging hij tussen de middag goed slapen, en maakte hij een goede lange middagslaap. Hij werd wel wat vrolijker wakker, maar helaas nog niet zonder koorts. In de avond stond onze kappers afspraak weer gepland, en ik was stiekem wel toe aan iets nieuws. Dus naar lang twijfelen en twijfelen, toch maar besloten afscheid te nemen van mijn blonde lokken. Doet toch wel een beetje pijn hoor, en is heel erg wennen. Het was weer heel erg gezellig, en zelfs Thijme heeft zijn haren laten knippen.

 

         

 

Zaterdag stond er een drukke dag op ons te wachten, eerst alles klaar zetten voor Thijme zijn verjaardag, en daarna snel naar zwemles. Want dat gaat allemaal gewoon door ook op je verjaardag. Ook al is Thijme maandag 19-11 pas jarig, hij dacht echt dat hij vandaag jarig was, dus lekker in die waan laten. Ook kwam Sinterklaas aan op deze dag, en het was allemaal dubbel feest. Thijme is super verwend en heeft heel veel leuke kado’s gekregen van iedereen, hij koos ervoor om lekker pannenkoeken te eten. En daarna was hij toch wel klaar met zijn feestje, het was genoeg geweest volgens zijn woorden. Wel moest de schoen gezet worden, samen met ons oppas. Wij hadden namelijk nog een feestje in de avond, van mijn nichtjes, die zijn allemaal rond de zelfde tijd jarig. Thijme vroeg al weken aan onze oppas, of ze een keer wilde blijven logeren, en vanavond was het dus zover, en ook Lisa mocht haar schoen zetten. Benieuwd wat er in de schoen zat? Dat lees je volgende week!

    

 

 

 

Maandag mag Thijme trakteren op school, en ze mogen de schoen nog een keer zetten. Lees je dan weer mee?

 

 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *