Photodairy

Weekverhaal 0.41

Hoi Hoi, Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. We hadden deze week leuke afspraakjes, en we versierde ons huis in Sinterklaas sfeer. Lees je snel mee?

 

 

Zondag was Pieter alweer vroeg de deur uit, en had ik een half dagje alleen met de jongens. We besloten om na het ontbijt, een stukje te gaan wandelen. Thijme wilde graag fietsen en Finn mocht een keer helemaal zelf lopen. We maakte een stop bij mijn broer en schoonzus, en brachten een stuk van de gebakken pepernoten cake. We dronken een kop koffie en kletsende wat af, en de jongens vermaakte zich prima. Daarna lekker naar huis, en ging Finn weer lekker naar bedje toe. Pieter was eerder thuis dan gedacht, en Finn sliep niet heel lang. Mijn moeder zat het ook hele weekend alleen, want mijn vader zit ook bij de carnavals vereniging, en ik had gevraagd of ze bij ons wilde komen eten. Ik vond bij de Albert heijn, kleine pizzabodems, die zijn eigenlijk voor een pizzarette. Maar het ging ook heel gemakkelijk in de oven, de kinderen vonden het erg leuk om ze zelf te bedekken.

        

 

Maandag was weer een vroege werkdag, en Pieter bracht de kinderen lekker naar school, en had een ochtendje voor zichzelf. Finn gaat sinds 2 weken elke maandag middag naar zijn tante, en vermaakt zich daar heel goed. Thijme word elke maandag opgehaald door Oma uit school, en zo zijn we heel blij dat we de opvang kunnen regelen met lieve familie. Vanuit het werk haalde ik Finn op, en konden we zo bij mama aanschuiven voor het eten. Ze had lekker boerenkool gemaakt, iets wat de jongens super goed eten. Thuis gingen de jongens lekker naar bed, en ik bladerde even door mijn agenda, volgende week word een drukke week. En ik hou echt van plannen, overzicht en duidelijkheid.

Dinsdag moest ik weer heel vroeg beginnen met werken, en of ik ooit zal wennen aan die tijd weet ik niet. Pieter moest met Thijme naar Karakter, voor een psychologische test. Het is een jaar geleden dat deze is afgenomen, dus het was tijd voor een nieuwe screening. Omdat we nog steeds niet duidelijk hebben of Thijme nu echt ASS heeft. We hopen zo steeds meer duidelijkheid te krijgen, volgende week donderdag mag hij weer naar Karakter. En dan hebben we in December de uitslag daar van, erg spannend allemaal weer. Vanuit het werk ging ik naar mijn schoonouders, want Dinsdag is oppasdag voor Opa. We mochten lekker gezellig mee-eten, en de zus van Pieter was ook gezellig thuis. Altijd een groot feestje voor de jongens. Daarna lekker naar huis en op tijd naar bed, ik had een hoofd vol watten en een stijve nek. Dus ik besloot ook lekker vroeg mijn bed in te duiken.

 

 

Woensdag had ik weer een ochtendje voor mezelf, want de jongens gingen lekker naar school toe. Ik was nog niet helemaal fit, maar had een afspraak bij de opticien, want ik merk aan mijn ogen dat het wat achteruit gaat. En inderdaad na een oogmeting, kwam er inderdaad uit dat ze wat achter uit zijn gegaan. Snel maar een nieuwe bril uitgezocht, die hopelijk over 2 weken binnen is. Daarna nog even samen met Pieter naar de blokker, want ik wilde graag een melk opschuimer. Nu hadden we aardig wat Douwe Egberts punten gekregen, die we konden inwisselen op de melk opschuimer van Senseo. Een mooi klusje voor Pieter donderdag ochtend. We maakte ook een lade kastje , voor de jongens in de speelhoek. De tijd op de woensdag ochtend vliegt altijd voorbij, want het was alweer zo tijd om de kinderen op te halen. Ik maakte alvast de tosti’s klaar, zodat ze bij thuiskomst meteen konden eten. Finn is altijd best moe als hij thuis komt van de peuterspeelzaal. Hij ging lekker naar bed, en Thijme mocht even ontspannen op de ipad. Samen besloten we om al lekker onze pyjama’s aan te doen, en tot dat we naar bed gingen hebben we lekker in onze pyjama gespeeld en gedaan.

      

 

 

Donderdag bracht Pieter Thijme naar school, en deed ik al vroeg de boodschappen. Heerlijk rustig en zonder kinderen, dat heb ik het liefst. En op die manier vergeet ik ook bijna niks mee te nemen. Na de boodschappen ging ik op de thee bij een oud-collega, die 4 weken geleden ook geopereerd is aan een gastric bypass. We deelde onze ervaringen uit, en vooral ook hoe we het vonden en vinden. Alles is gelukkig goed gegaan bij der, en ze zag er heel goed uit. Niet dat ze dat ervoor niet deed, maar verschil was zeker al zichtbaar. Finn was deze ochtend al om 04:15 wakker, en stiekem hoopte ik toen ik thuis kwam dat hij al zou slapen. Maar helaas, Finn had andere plannen voor ons. En besloot helemaal niet te gaan slapen. Om de tijd een beetje te doden, zijn we maar samen gaan poetsen. Toen was het gelukkig al tijd om Thijme op te gaan halen op school. En ik besloot nog even het dorp in te gaan, zodat we de tijd een beetje konden rekken. Thijme was een beetje boos, want ik had de verkeerde kleur boterham meegegeven naar school. Hij wilde graag een witte boterham, en ik had een bruine meegegeven. Dus hij vond zelf wel dat hij een oliebol verdiende, ik heb me laten verleiden door hem. Mijn moeder kwam gezellig bij ons eten, en ik trakteerde ze dus op een oliebol na het eten. En omdat Pieter late dienst had deze week, mocht Thijme bij ons in bed slapen. Hij noemt het dan logeren bij mama. Bij Finn ging om 18:30 ook het lampje uit, en die sliep de klok rond. Wat ik ook niet heel gek vind.

       

 

Vrijdag was Finn dus om 06:15 wakker, en Thijme daardoor dus ook. Want Finn laat zich duidelijk horen als hij wakker is, en dit gebeurt niet zachtjes. Ik hoefde pas om 10:00 te beginnen met werken, en daardoor konden we rustig aan ontbijten en aankleden. Heerlijk die ochtenden dat we lekker rustig aan kunnen doen. Op het werk was het vrij chaotisch, we kregen namelijk nieuwe kassa’s en dat is nou niet heel handig op een vrijdagochtend. Gelukkig waren de drie uurtjes werken daardoor wel zo voorbij, en had ik lekker weekend. Ik kwam thuis en toen lagen beide mannen lekker op bed, en Pieter moest gelijk gaan werken. Dus ik kon lekker even bijkomen van het werken, en lekker tv kijken. Thijme was als eerste weer wakker, en Finn sliep gelukkig wel goed deze middag. Thijme wilde donderdag graag versiering voor Sinterklaas, dus hij roept wij regelen dat. Eind van de middag gingen we naar mijn ouders, en mochten we frietjes mee eten. Ik had zelf een lekkere salade, want helaas kan ik friet niet verdragen. De jongens deden gek met Opa, en het was een grote dolle boel.

     

 

Zaterdag was het weer tijd voor zwemles, en Thijme deed het weer super goed. Hij krijgt steeds meer vertrouwen in zichzelf, en vind het steeds leuker. Pieter had met Finn al de laatste boodschapjes gedaan, en zo werd Thijme beloont met een broodje knakworst. Een vriendin kwam nog even aan voor een kop koffie, en we konden even lekker kletsen over onze mannen. Pieter bestelde tussendoor nog even nieuw laminaat voor op zolder, want des te sneller kunnen we beginnen met project slaapkamer Thijme. De rest van de middag hebben we lekker in huis gerommeld, en gespeeld. Eind van de middag gingen we naar de verjaardag van onze schoonzus, we mochten lekker mee eten. Na het eten bracht Pieter de kinderen naar de oppas, en bleven wij nog wat langer op de verjaardag. Bij Thijme ging dit niet zonder slag of stoot, want die besloot er een driftbui tegen aan te gooien. Hij vond namelijk zelf dat hij wel mocht opblijven, en zeker niet naar bed hoefde. Gelukkig is hij bij de oppas netjes naar bed gegaan, en Pieter is ook pas terug gekomen toen Thijme wat rustiger was thuis.

 

      

 

 

 

Dit was onze week, aankomende week word een drukke week. We hebben namelijk 2 jarige! Pieter is donderdag jarig, en Thijme de maanden, maar dat vieren we Zaterdag. Tot volgende week! 

 

 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *