Photodairy

Weekverhaal 0.36

HoiHoi, Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal! Deze week hadden Thijme en Finn herfst vakantie, waardoor we wat leuke dingen gepland hadden. Wel hadden we ook een droevige dag,en een bakdag! Lees je snel mee?

Zondag waren de kinderen echt al heel vroeg wakker, want ik vind 05:00u heel vroeg. Maar met een goede kop koffie, en een speelhoek hebben we de ochtend aardig overleefd. Enig voordeel is dan wel, dat je ook vroeg ontbijt,vroeg bent aangekleed,en vroeg klaar bent om de dag te beginnen. Thijme en Pieter gingen in de middag samen naar een vrachtwagen oldtimer middag in Druten, samen met Opa John. Ogen hebben ze uit gekeken, en het was erg druk. Ik heb even heerlijk op de bank kunnen netflixen, want Finn ging lekker naar bed. Het weer was nog steeds super, en hebben dan ook toen Finn wakker was nog lekker buiten gespeeld. Ook zijn we toen de andere mannen thuis kwamen, nog even lekker een stuk gaan fietsen. Wanneer stopt toch deze nazomer?

      

Maandag begon de herfstvakantie, en Finn ging nu echt voor de laatste keer naar de gastouder. Samen op de fiets bracht ik hem daarna toe, en Thijme bleef bij onze oppas. Die zich samen prima hebben vermaakt de hele dag. Kreeg tijdens het werken leuke foto’s, ze hadden mooie creaties gemaakt met de strijkkralen, en zijn samen nog naar het dierenparkje gegaan. Vanuit het werk ben ik gelijk gaan sporten, en na het eten was het tijd om te genieten van een moment op de bank. Samen zochten we de letters uit, van de koekenbak actie van de Albert Heijn. Nu de avonden weer korter worden, en sneller donker, hou ik er echt van om lekker knus voor de tv te hangen.

          

 

Dinsdag moest ik Finn echt wakker maken, want die sliep gewoon ineens tot 07:15u Maar we moesten om 07:50u echt de fiets op, want ik moest ze naar mijn schoonvader brengen. Dit is ongeveer 4 km fietsen, en was erg gezellig met ze drietjes. Finn benoemd alles wat hij ziet, en Thijme aait de hele weg over mij rug. Daar zegt deze mama geen nee tegen natuurlijk. Bij Opa was het meteen feest, en de jongens hadden er zin in. Ik mocht weer terug fietsen om te gaan werken, en het was weer een gezellige dag. Eigenlijk zou ik na het werken weer gaan sporten, maar mijn lichaam besloot iets anders. En dan moet je soms even een stapje terug nemen, waarom ik dat moet? Kun je hier nog een keer rustig terug lezen.

  

 

Woensdag mocht Thijme gezellig een dagje met Papa mee, en had ik de dag alleen met Finn. We zouden eigenlijk op de koffie gaan bij een vriendin, maar helaas kwam daar een andere afspraak tussen. Na deze afspraak, ging ik nog even snel naar de stad met Finn. Die heeft namelijk besloten om te gaan groeien, en weer te gaan kruipen. Met als gevolg dat de broeken te kort worden, en de knieën weer kapot. Had ik net leuke broeken gekocht, kunnen ze alweer de dozen in naar zolder, of meteen de kliko in. Het was erg gezellig in de stad, en mama heeft zich zelf een nieuwe rok gegeven. Een kleine beloning, op mijn harde werk. Eenmaal thuis ging Finn lekker naar bed, en ging ik kleien. Ik kocht bij een leuke winkel, Sostrene Grene genaamd, zelf hardende klei. Samen met Lisa, maakte we leuke figuren, zodat ik ze straks als een ketting kan ophangen. Laat jullie snel het resultaat zien. Kennen jullie die winkel trouwens al? Echt een aanrader, ze hebben er zulke leuke dingetjes. Ik kookte een makkelijke maaltijd, een snelle pasta, wat er altijd goed in gaat bij de jongens.

  

 

Donderdag werden we met een beladen gevoel wakker. Pieter had namelijk een zware dag voor de boeg, hij had een uitvaart. Pieter werkt in ploegen diensten, en draaide de ploeg samen met een andere man . Helaas is deze man op 24 jarige leeftijd verongelukt, een eenzijdig ongeluk maakte abrupt veel te vroeg een einde aan zijn leven. Pieter kreeg van zijn ouders de vraag of hij de laatste rit wilde verzorgen, en samen met hun Truck hem naar zijn laatste rust plaats wilde brengen. Een mooi gebaar, maar loodzware taak. Hij heeft het gedaan, en het was de zwaarste rit die hij ooit gedaan heeft. Maar het voelde heel speciaal om dit te mogen doen, en zo de laatste eer, laatste groet te kunnen bewijzen aan een zeer gewaardeerde collega. Ik had de hele dag een zwaar gevoel in mijn lijf, en op afstand leefde ik mee de hele dag. Samen met de kinderen heb ik leuke dingen gedaan. We zijn naar de Ikea gegaan, ik moest nieuwe bakken hebben. En we zijn opzoek naar een nieuwe bank, dus dan moet je bij de ikea wel even alle banken testen. Alsof ze het allemaal aanvoelde onze mannen, want de hele dag zijn ze super lief geweest.

     

 

Vrijdag kwam onze oppas al vroeg, want ik moest gaan werken. De kinderen bakte samen met de oppas, heerlijke chocolade koekjes. Ook mochten ze lekker lang tv kijken, en lag Finn al vroeg op bed. Toen ik thuis kwam, was het ook lekker rustig. Heerlijk, kon ik even rustig lunchen en opruimen. Toen Finn weer wakker was, zijn we een stukje gaan fietsen. En gingen we samen naar het bos, want het was zulk lekker weer zeg. Samen hebben ze takken,eikels en bladeren gezocht. Hele verhalen had Thijme tegen Finn, en ik liep er maar een beetje achteraan te genieten. Vanuit het bos fietsen we even langs Oma, want van Thijme moesten we wat koekjes brengen. Oma vond ze heerlijk, en stiekem at Thijme de laatste op. We fietsen met een omweg weer naar huis, en zo konden de kinderen nog even lekker buiten spelen. Pieter zou niet met het eten thuis zijn, dus aten wij maar vast. Ik had namelijk nog een vriendinnenparty op de planning staan. Een avond gezellig kletsen, en bezoek van een leuke meid. Die allerlei leuke spulletjes maakt, van armbanden tot kettingen. Maar ook leuke tassen verkoopt en kaarsen. Het was echt een kei leuke avond, en ik kocht een super tof armbandje. Benieuwd ? Kijk dan hier.

        

 

Zaterdag gingen we een dagje uit met het gezin. We hadden kaartjes gewonnen voor het spoorwegmuseum, en de kinderen waren super enthousiast. Treinen vinden ze heel leuk, en er word thuis ook fanatiek mee gespeeld. We vertrokken naar Utrecht, en na een uurtje rijden waren we er eindelijk. Ogen hebben ze uit gekeken, en ze vonden het fantastisch. Het is echt een aanrader, en mooi om ook treinen van vroeger te zien. Er is genoeg te doen en te beleven. Sommige treinen mag je in, en mag je van binnen bekijken. Buiten kunnen ze rijden met een treintje, en spelen met de glijbanen. Er waren leuke shows, en nu waren de Chuggington doe-dagen. De kinderen konden spelen met allerlei chuggington speelgoed, en zelf een treinrails bouwen. Ik denk dat we er wel de hele middag zoet mee zijn geweest. Thijme mocht kiezen wat we als afsluiting deden eten, en hij wilde graag pannenkoeken bakken. Dus eenmaal lekker thuis hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten. De hele dag hebben ze het over treinen gehad, en ze waren er echt van onder de indruk.

     

 

 

Bedankt voor het meelezen, hoop dat je het leuk vond. Wil je reageren? Doe dat dan hieronder, en vergeet ons niet te volgen!

 

 

 

 

 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *