Photodairy

Weekverhaal 0.35

Hoi Hoi, Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal. Ik had deze week een drukke week, want ik moest Woensdag extra werken. En dan kom je er achter dat je erg verwend bent met 2 dagen vrij. Mijn lieftallige kleuter, besloot met mijn telefoon te spelen. Hierdoor zijn veel foto’s verloren gegaan. En ik met mijn blonde hersenen ben ze vergeten te uploaden naar dropbox. Met als gevolg dat ik alleen nog foto’s heb vanaf Donderdag! Wat hebben we er van geleerd? Alles meteen uploaden, en niet meer laten spelen met je telefoon. 

Zondag kregen wij vrienden van ons op bezoek, met hun zoontje. Ze kwamen nog langs voor de verjaardag van Finn, en de jongens hebben heerlijk samen gespeeld. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot, maar ze moeten het ook nog leren. Er werd geklets over ons werk, en hun verbouwing want ze hebben sinds Augustus een nieuw huis. ( schaam, we moeten er nog steeds gaan kijken). Later in de middag hadden wij nog een surprise party, in de familie van Pieter. Zijn neef is onlangs getrouwd, maar helaas door familie omstandigheden en Pieter die heel erg ziek was zijn we niet gegaan. Met nog een deel van de familie, dus om toch nog samen te toosten op hun huwelijk. Werd er een surprise party geregeld. Het was erg gezellig, maar Thijme moest eerst heel erg ontdooien. Er waren ineens heel veel prikkels, waardoor hij helemaal van de kaart was. Finn daarin tegen die vermaakte zich gelijk prima, en heeft de hele middag lekker gespeeld. Toen we eenmaal weer lekker thuis waren, ging Finn nog even lekker naar bed en doken wij de bank op. Op het avondmenu stond Griekse kofta, een wereld gerecht van Knorr. Ik vind die gerechten vaak erg gemakkelijk en een keer wat anders op tafel. En zelfs de kinderen vonden het lekker.

Maandag was het weer tijd om te werken, Pieter had late dienst deze week. Wat dan betekent dat ik vroeg moet beginnen, en al om 7:20 op het werk ben. Finn ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal, en dat vond ik best een beetje spannend. Ondanks dat ik moest werken, voelde ik de spanning. Kreeg gelukkig van Pieter een berichtje dat hij lekker aan het spelen was. Het afscheid nemen was even moeilijk, maar dat was na 10 minuutjes ook weer over. De kinderen gingen in de middag, een keer extra naar Opa. Dit omdat mijn moeder nog steeds erg ziek was, hardnekkige griep.

Dinsdag begon mijn dag nog iets vroeger dan Maandag, ik moest namelijk al om 06:45 beginnen. Dan is het best weer wennen als je in het donker buiten staat te wachten. Dan pas weet je dat de donkere dagen er aan komen. Ik besloot te fietsen, en moest vanuit het werk dan ook de kinderen met de fiets ophalen. Het is ongeveer 10 minuten fietsen, dus dat valt reuze mee. En ben nog steeds erg blij met mijn elektrische fiets van Stella. We aten mee bij mijn schoonouders, en daarna moesten we op de fiets weer terug naar huis. Dan is het wel even doortrappen met 2 kinderen erbij op de fiets. Ik bracht de mannen op tijd naar bed, en wilde eigenlijk nog aan de was beginnen. Maar eenmaal op de bank had ik daar totaal geen zin meer in.

Woensdag bracht Pieter de kinderen naar school en ik ging een extra ochtend werken. Dat voelt best vreemd als je normaal vrij bent. Het was wel gezellig werken, en de tijd vloog voorbij. Wat wel heel erg fijn was, en ik hoefte gelukkig maar tot 13:00u te werken. Toen ik thuis kwam, moest Pieter gelijk gaan werken, dus het was hoi en doei tegelijk. Finn lag al lekker op bed, en ik ging samen met Thijme tv kijken. Ik keek een aflevering van een serie op videoland, en Thijme mocht in die tijd op de Ipad. Erna gingen we lekker samen naar buiten, wachten tot dat Finn wakker zou worden. Ik had mijn moeder beloofd dat ik zou komen koken, en het was zulk lekker weer dat ik besloot te gaan wandelen. Thijme wilde fietsen, en Finn zetten ik in de wandelwagen. Het was echt heerlijk weer, en we liepen dan ook een langer rondje. Ik kookte spruitjes stamppot, en het werd zomaar gegeten door de kinderen! Ik stond er weer van versteld, het lijkt wel alsof ze steeds beter gaan eten. Maar we moeten natuurlijk niet te veel hopen!

Donderdag moest ik om 08:30 bij curves zijn, want ik had een weeg meet moment. Ik ben wel eerst gaan sporten, en heb me erna laten meten en wegen. Niet dat het veel uit zou maken, maar voor mijn gevoel heb ik zo eerst mijn ontbijt eraf gesport. Ik ben goed op weg, en in kilo’s gaat het nu iets minder hard. Maar de centimeters vliegen eraf, en dat is ook el erg fijn. Verklaard ook wel waarom mijn garderobe alweer toe is aan nieuwe kleren, dat word shoppen in de herfst vakantie. Vanuit het sporten ben ik boodschappen gaan doen, en haalde ik lekker brood bij de bakker. Zo nu en dan valt een sneetje brood goed, maar dan wil ik ook wel lekker brood eten. Toen ik thuis kwam, ben ik gelijk met de doek erdoor gegaan en heb ik alles gestofzuigd. Als je dan zo een dag extra werkt, merk je wel dat je achter je huishouden aanloopt. Niet iets wat ik echt heel graag doe, maar wat wel moet gebeuren. Dus dan maar alles op een dag doen, en even doorbijten. Finn ging op tijd naar bed, en zo kon ik nog even wat werk verrichten achter de laptop. Om zo om 15:00u Thijme weer op te halen op school. Rond de klok van 4 uur moesten we weer terug naar school, want ik had een voortgang gesprek met de juffrouw van Thijme. Zoals het er nu naar uit ziet mag Thijme volgend jaar naar groep 3, hij doet het zo goed, en is echt een oudste kleuter. Wat zijn we trots op hem, en hij blijft zich goed ontwikkelen. Ook kwam er een blog online, over mijn slaap gewoontes. Wil je die nog eens nalezen? Klik dan even hier !

 

Vrijdag ochtend was weer een werk ochtend, wel deden we eerst boodschappen. Zodat Pieter die thuis rustig kon opruimen, en we die niet zaterdag ochtend meer hoefde te doen. Ik werkte tot 13:00u en toen was het tijd voor weekend. Eenmaal weer thuis, moest Pieter weer gelijk gaan werken. Finn lag alweer lekker op bed, en Pieter had de was al buiten hangen. Ik heb de keuken even onder handen genomen, en alles opgeruimd, schoon gemaakt en uitgezocht. Toen Finn wakker werd, zijn we naar mijn moeder gegaan. Ze wilde er even uit, en zijn samen naar het dorp gelopen. Met als beloning een lekker ijsje voor de kinderen, en voor ons een ijskoffie. We aten lekker samen frietjes, en ik at een salade. We gingen na het eten lekker naar huis, en Finn ging als eerst naar bed. Thijme mocht van mij opblijven en kreeg een klein bakje met chips. Ook zijn oogjes gingen langzaam steeds dichter, en ook hij ging lekker naar bed. Ik ging samen met mijn laptop de bank op, en keek via netflix een film. En ondertussen typte ik vast een deel van dit week verhaal.

   

Zaterdag stonden we vroeg op, want het was tijd voor Thijme zijn eerste zwemles. Hij had er zin in, maar vond het ook super spannend. Ik vond het ook heel spannend, en was heel benieuwd naar hoe hij het zou vinden. Zou hij in paniek raken? Zou hij tegen de draad in zijn? Zou hij het eng vinden? Op al deze vragen kan ik het antwoord nee geven, hij moest echt even wennen. Maar toen hij er eenmaal door heen was, ging het super goed, en vond het hij heel leuk. Hij kijkt alweer uit naar de volgende zwemles. Finn was bij mijn ouders, dus die hebben we daar weer opgehaald. Thuis gingen ze allebei naar bed, alleen vond Thijme dat hij niet hoefde te slapen. Het weer was zo lekker dat Pieter en ik de hele middag buiten hebben gezeten. Finn werd niet al te laat wakker, en we besloten nog even naar het dorp te lopen. Die stond in het teken van de veiligheid, en er waren politie agenten en brandweermannen, en wat is er dan leuker dan in een politie auto te mogen zitten? En samen een brandje te mogen blussen? Ze hebben hun ogen uit gekeken. De oppas kwam eind de van middag, en at samen met de jongens pizza. Wij gingen namelijk gourmette met mijn ouders. Een hele gezellige avond, wat ook wel eens fijn is zonder kinderen. Zo konden hun gewoon lekker op tijd naar bed, en wij hadden even geen omkijken naar ze.

  

Bij ons start de herfst vakantie, en ben er nog niet uit wat we gaan ondernemen. Iemand nog leuke tips? in de omgeving van Nijmegen? Leuk dat je mee gelezen hebt, en hoop je graag volgende week terug te zien. 

 1,218 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *