Photodairy

Weekverhaal 0.34

Leuk dat je meeleest met een nieuw weekverhaal! Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, hadden we een druk feest weekend. Finn werd namelijk 2 jaar, en dat moest gevierd worden. Daarom begint ons weekverhaal deze week bij de maandag.

Maandag moest er weer gewerkt worden, Thijme mocht weer lekker naar school en Finn naar de gastouder. Ik kocht leuke bumba bekers bij de Makro, en vulde deze met rode druifjes. Boven op de druifjes zetten ik een cakeje, en zo was de versiering gemaakt voor alle kindjes. Voor onze gastouder liet ik een tas bedrukken, omdat Finn ook meteen afscheid heeft genomen. Hij mag namelijk volgende week starten op de peuterspeelzaal. Pieter bleef vandaag thuis, want die is nog steeds niet opgeknapt. Hij heeft een abces op zijn amandelen, en het duurt even voordat die helemaal weg is.

  

Dinsdag bleef Pieter ook nog thuis, dus die bracht Thijme naar school. En zo kon ik rustig naar mijn werk. Het was een rustige maar gezellige werkdag, en de dag ging best snel voorbij. Eenmaal thuis had Pieter het eten al klaar, en aten de jongens eindelijk eens goed hun groente. Ik wist niet wat me overkwam, de pasta gingen er in als zoete koek. Na het eten was het nog even tijd om te gaan spelen, en heb ik samen met de jongens een racebaan gemaakt. De toettoet auto’s vlogen ons om de oren. Wel moesten ze van ons op tijd naar bed, nog even een verhaaltje voor lezen en dan lekker slapen.

     

Woensdag ging Pieter toch proberen om te gaan werken. Helaas kwam hij van een koude kermis thuis, en viel het behoorlijk tegen. Ik deed samen met Finn boodschappen en kocht bij de Etos luierdoekjes, want deze waren in de aanbieding. Finn werd eind van de ochtend opgehaald door Opa, ik nam even de tijd om een salade te eten. Want er stond een groepsbijeenkomst op de planning in Velp. Wel moesten we eerst allemaal bloedprikken, want eind oktober staat er een medische keuring op het programma. Het was leuk om allemaal dames weer te zien, te spreken en te horen hoe het met iedereen gaat. Ze zagen er allemaal zo goed uit, en we zijn zo op de goede weg. De middag vloog voorbij en er was tijd te weinig voor al onze verhalen. Toen ik thuis kwam was het eten al klaar, en kon ik zo aanschuiven. Ik hoopte dat de kinderen net zo goed zouden eten als dinsdag, maar helaas zat dat er niet in vandaag.

  

 

Donderdag was het dierendag, een dag om onze hond Sjors wat extra te verwennen. Ook bleef Pieter thuis van het werk, het ging helaas toch niet zo goed. Ik ging sporten en nog even snel een boodschapje doen, en toen ik thuis kwam had Pieter geen leuk nieuws. Pieter werkt in ploegendiensten, en deelde zijn auto met een andere jongen. We kregen te horen dat hij helaas Woensdag avond verongelukt, bij een eenzijdig ongeval. Beetje in schok, en onvoorstelbaar is Pieter de dag doorgekomen. De telefoon stond roodgloeiend, en de vele berichtjes bleven maar komen. Ik heb hem de hele dag maar een beetje gelaten, en ben zelf aan het huishouden begonnen. De beneden verdieping is weer helemaal spik en span, en het is me gelukt met een rondlopende peuter. Toen Finn lekker naar bed ging, nam ik een kop koffie en schreef ik een blog. Want we zijn een half jaar verder, een half jaar geleden werd ik geopereerd. Wil je dit lezen? Klik dan hier even. We aten bij mijn ouders, mijn moeder is vorige week geopereerd aan haar galblaas. Dus ik had beloofd dat ik  zou koken, en ze wilde heel graag boerenkool.

     

 

Vrijdag was ik een extra dagje vrij, en Thijme is op vrijdag altijd vrij van school. Dus we konden lekker rustig aan doen deze ochtend. Thijme wilde heel graag een hard broodje bij het ontbijt, dus dan moet dat geregeld worden. Ik bakte ze af in de airfryer, super handig en snel. Toen we ons ontbijt op hadden, heb ik Pieter lekker bij de kindjes gelaten. En ben ik boven gaan stofzuigen,opruimen en dweilen. Ook vandaag staat Pieter zijn telefoon rood gloeiend, en is hij nog steeds niet helemaal bekomen van de schrik. Toen ik klaar was, zijn we even naar het dorp gelopen. Want mijn moeder is jarig, en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Ook gingen we nog even naar de zuivelhoeve, een heerlijke kaaswinkel met allemaal lekker producten. Ze hebben er niet alleen kaas, maar ook lekkere yoghurts en nootjes. Door het mooie weer, besloten we lekker buiten te vertoeven de hele dag. We aten lekker ons fruit en dronken koffie. Mijn moeder was jarig, dus eind van middag daarna toe! We hebben lekker geklets en gehapt met de familie.

  

 

Zaterdag gingen we al vroeg in de ochtend lekker naar het bos. Even een stuk wandelen en opzoek naar kabouters, eikels, kastanjes en paddenstoelen. De gevonden spulletjes mochten allemaal mee naar huis. Helaas waren de kabouters niet thuis, volgende keer misschien wel. Vanuit het bos liep je langs een Maria kapel, daar stond een altaartje met allemaal kaarsen. Samen met de jongens hebben we 2 kaarsjes aangestoken, voor al ons dierbare die niet meer hier zijn. Een erg mooi speciaal moment met de kinderen. Vanuit het bos moesten we nog even wat boodschapjes doen, en gingen we erna even langs bij mijn ouders. Opa had nog veel appeltaart over, en daar zeggen mijn mannen geen nee tegen. Eenmaal weer thuis moesten de jongens naar bed, en konden wij lekker genieten van het mooie weer. We hadden hier echt nog een heerlijke nazomerdag. Na het avond eten, gingen we samen met mijn nichtjes een rondje over de Nijmeegse kermis. Ogen hebben ze uit gekeken, en Thijme heeft de prikkels aardig goed kunnen verdragen.

      

 

Bedankt voor het meelezen, tot volgende week! Dan moet ik een extra ochtend werken, en Finn start op de peuterspeelzaal. Benieuwd hoe dat allemaal gaat? Lees dan volgende week weer mee!

 

 1,373 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *