Familylife

WEEK 2! Hoe is die verlopen?

Hee hallo, leuk dat je meeleest met een nieuwe update! Week 2 van de Corona crisis zit er op. Hoe gaat het?
Het lijkt alsof we een beetje een klein ritme beginnen te vinden. En dan in de zin van, opstaan,aankleden,ontbijten,huiswerk maken en spelen. Ik probeer onze ochtend eigenlijk in dit ritme te laten verlopen. Als ik thuis ben, en niet op mijn werk ben. Bij de oppasOpa en oppasOma, hoeft er natuurlijk geen huiswerk gemaakt te worden. Dit hoeft normaal ook niet, als ze wel naar school zouden gaan.

 “in jou winkel komen toch ook allemaal mensen?”

 

Wel heeft Thijme deze week echt heel veel moeite met het feit dat je nergens naar toe mag. Hij is echt heel erg verdrietig, en bang. Bang dat hij niet meer naar school mag, en dat de juffrouw hem niet meer lief vind. We proberen hem uit te leggen, dat er heel veel mensen ziek zijn. En dat door dat we thuis blijven, we ervoor zorgen dat er niet nog meer mensen ziek worden en zelfs dood gaan. Maar dan vind hij het maar gek dat ik wel gewoon moet gaan werken. Want mama, in “ jou ” winkel komen dan toch ook allemaal mensen, en wat nou als je jou ziek maken? #breek!
Ik leg hem uit, dat er heel goed op mama word gepast tijdens het werken. En als mensen heel erg ziek zijn, ze geen boodschappen mogen doen. Hij vind het maar niks, en vraagt ook elke keer als ik thuis kom of ik me nog goed voel. Wat krijgen kinderen toch veel mee, ook al probeer je ze er zoveel mogelijk buiten te houden. Alles is en ademt Corona. Je hoeft de tv maar aan te zetten, of het gaat over Corona. Mensen op straat praten alleen nog maar over Corona. Het meest moet hij huilen omdat hij niet meer naar Opa en Oma mag, buiten het oppassen om. We niet meer kunnen knuffelen met zijn ooms en tantes. Lang leven skipe, en FaceTime!
Finn word elke boos als ik zonder hem de deur uit ga, en alleen boodschapjes ga doen. Want hij mag eigenlijk altijd met me mee, en leg een kindje van 3 maar eens uit waarom dat toch niet kan. Gelukkig duren die boze momentjes maar even, en speelt hij daarna weer vrolijk verder. Ze mochten deze week allebei een avond kiezen wat we zouden gaan eten. Pizza en Lasagne stond er op het menu. We speelde gelukkig ook veel buiten in de zon, en elke avond proberen we te beeldbellen met familie en vrienden. We gaan veel wandelen of fietsen, want ze moeten wel hun energie kwijt.
Gelukkig heb ik vrijdag avond wel even met 2 vriendinnen, een stuk kunnen wandelen. We hielden netjes de gepaste afstand. Maar we hadden echt even behoefte aan klagen, spuien en onze zorgen delen. Even weg thuis, en heel even weer vriendin zijn. Want man, ik mis toch wel de sociale dingetjes. Koffie drinken samen, lunchen, uit eten, op visite. Gelukkig heb ik wel veel app contact en proberen we te bellen. Maar eenzaamheid is het woord dat de boeken in gaat dit jaar!
Ik hoop wel dat er snel meer duidelijkheid komt, over wanneer de kinderen weer naar school mogen. Wanneer de structuur weer terug mag komen in ons leventje. We weer gewoon boodschappen mogen doen, we elkaar weer kunnen begroeten met één hand. Elkaar weer kunnen knuffelen! We weer kunnen lachen, ons druk kunnen maken over het weer. Maar laten we het Samen doen, en elkaar lief hebben!
Tot volgende week! 

 1,605 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *