Familylife

Wat doet jou Papa?

Wat doet jou Papa? Die vraag hoor ik geregeld gesteld worden aan Thijme, soms ook aan Finn, maar die zegt dan alleen maar toettoet. Thijme weet heel goed wat zijn papa doet. Daar is hij zelfs heel trots op, en roept dat hij dit later ook wilt worden. Want mijn Papa, die is vrachtwagenchauffeur. 

 

Sinds ik de dag dat Pieter en ik verkering kregen, wist ik dat zijn beroep vrachtwagenchauffeur was. Dit is absoluut zijn beroep, en zeker zijn roeping. Ook is het echt een hobby, en houdt hij echt van vrachtwagens. Pieter werkt bij een transport bedrijf bij ons is de buurt, een kleinschalig bedrijf, met een klein aantal collega’s. Net voor de bevalling van Thijme, werd Pieter op het Bulktransport gezet. Wat inhoud dat hij de boeren voorziet, van voer voor de dieren. Lichamelijk zware ritten, en werken in ploegendiensten.

Dit hield voor ons gezin in, dat Pieter de ene week vroege dienst had. Beginnend om 04:00 in de nacht tot ongeveer 14:00 in de middag, en de andere week late dienst. Beginnend om 14:00 tot ongeveer 01:00 in de nacht. Nu liepen die diensten vaak anders, en was Pieter later thuis of moest hij eerder beginnen. Maar met veel plezier, en leuke ploeg maten deed hij dit werk. Ook voor ons gezin hadden deze ploegendiensten vele voordelen. We konden veel afspraken om zijn werk heen plannen, en zo kon Pieter bijna altijd er bij zijn. Als er weer een gesprek was met Karakter, of als we naar het ziekenhuis moesten. Hij hoefde zelde vrij te vragen voor afspraken, en ook qua opvang hadden we het super geregeld. Vooral als hij de ochtenden thuis was, dat scheelde zo in de opvang. Ook genoten alle mannen van de tijd die ze hadden samen, de papa ochtenden waren zeer geliefd, en daardoor was papa ook vaker leuker dan mama. Want met Papa werden leuke dingen gedaan, gespeeld,gestoeid,en vooral alles mocht! Het klinkt, en was zeker ook echt een luxe. Maar er zijn zeker ook minderen dingen aan de ploegendiensten. Verjaardagen moest ik vaak alleen naar toe, vakantie nemen is zeer lastig, speciale dagen is moeilijk vrij te krijgen, weekenden werken en die avonden alleen om de week braken soms echt op.

Helaas is Pieter begin Oktober zijn ploegmaatje verloren, aan een eenzijdig ongeval. Dat gaf het werk ineens een hele andere lading en draai. Geen geintje of praatje meer, geen wissel meer met hun truckie. Dit heeft zeker een grote impact gehad, en zeker ook in het werk. Want ineens waren daar geen ploegendiensten meer. Ineens werden het dagdiensten, en kwam het geregel. Ik ben oprecht blij met hele fijne familie, die ons helpen met het opvangen van onze jongens. We hebben een gastouder, die tevens de Tante is van onze jongens. We hebben een oppas Oma en oppas Opa, en zonder hun hadden we het zeker allemaal anders moeten doen met de opvang.

Maar hoe zien dan nu onze dagen eruit? Pieter begint elke dag rond de klok van 04:00, en het is elke dag een verrassing hoelaat hij thuis is. Wat soms inhoud dat hij dagen achter elkaar de jongens niet ziet. En dat is me toch wennen voor ons allemaal, maar zeker ook voor de kinderen. Ook is nu vrij krijgen voor afspraken lastiger, wat inhoud dat ik er veel alleen voor sta. Wat ben je dan altijd verwend geweest? Of wat een luxe heb je altijd gehad! Dit hoor je dan vaak van mensen. Merk dat veel mensen het beroep vrachtwagenchauffeur als een eitje zien, en denken dat die mannen altijd op tijd thuis zijn.

Maar deze mannen bezorgen jou boodschappen, zorgen dat er leuke kleding hangt in de winkels. Maar ook dat alle ziekenhuizen bevoorraad worden, en de verzorgingstehuizen de juiste materialen krijgen. Want zonder vrachtwagenchauffeurs, ligt er niks in die winkels, en heb je niks te eten elke avond. Maar het werk word steeds zwaarder, en risicovoller. De wegen worden drukker, en ze moeten soms 10 paar ogen hebben. Elke dag maak ik mij onbewust zorgen, zorgen dat er niks gebeurt, dat hem niks overkomt. Dat hij veilig al zijn klanten bereikt, en geen ongeluk krijgt. Ze maken soms dagen waar niemand mee wilt ruilen, ze staan soms onder enorme werkdruk.

 

Hier zijn de jongens trots op het werk van hun Papa, en gaan graag mee een ritje maken op de vrachtwagen. We gaan proberen een draai te geven aan de nieuwe dagen, maar het belangrijkste is dat Pieter het leuk blijft vinden, en vol blijft houden. 

 

 

 

 2,092 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

1 Comment

  1. […] ons ochtendritueel. Ook kwam er een leuke blog online, over het werk van Pieter. Wat je natuurlijk hier nog eens terug kunt lezen. Rond 10u bracht ik Finn naar mijn moeder, en gingen Thijme en ik door […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *