Familylife

Wanneer het allemaal even niet lukt!

Ken je dat gevoel, dat je alle ballen tegelijk in de lucht moet houden? Dat je merkt dat er veel op je schouders rust? Ik merk aan mezelf dat het allemaal even niet lukt. 

Ik ben een moeder, vrouw, vriendin, collega , dochter ,zus en bijna tante. Titels die ik met heel veel liefde uitoefen, en vervul! Titels die veel met elkaar tegelijk op lopen, want ik ben op vele momenten zowel moeder als vrouw, of de dochter en moeder. En soms sta ik in twee strijd met mezelf, vraag ik me af welke titel ik eigenlijk aan het vervullen ben. En soms heel soms wil ik alle titels in een zak doen, en even verstoppen. Zodat ik weer even alleen maar Inge ben. Egoïstisch? of niet meer dan normaal? Ik merk en zie soms namelijk dat zodra je moeder bent, je je eigen ” IK ” weg zet.

Nu zo de eerste maand van 2019 er op zit, en de druk op mijn schouders blijft drukken, word het tijd voor keuzes. Meer kiezen voor dat wat mij gelukkig maakt, en wat ik wil. Natuurlijk zou ik het liefst nu met een cocktail op een strandje onder zon liggen, strak blauwe lucht en warme zee. “But be real, aint going to happen “. Ik merk vooral nu met de nieuwe werkdagen van Pieter, dat er heel veel op mij terecht komt. En dan vooral het opvoed gedeelte. Gelukkig kan ik veel overleggen met hem, en op hem terug vallen op de momenten dat hij wel thuis is. Maar ik voel me vaker een alleenstaande moeder, dan dat het gezellig vadertje en moedertje spelen is. De kinderen lijden er onbewust toch onder, en moeten ook erg wennen aan de nieuwe situatie. Wat dus veel boevenstreken oplevert, en ik veel waarschuwingen uit moet delen. Uitputting slag, die ik dan ook zeker aan het eind van de dag merk.

Wat er dus voor zorgt, dat ik de hoognodige dingen doe en verder weinig zin heb in iets anders. Geef mij maar mijn bank, kop thee, dekentje en de tv en ik ben helemaal in mijn nopjes. We zitten ook nog steeds in een traject voor Thijme, en mijn afslankclub gaat ook nog steeds door. Tussendoor werken we dan nog 2,5 dag, en zorg ik dat mijn huis ( samen met ons mam) netjes en schoon is.  Kiezen, keuzes maken. Wat doen we nog wel, en waar haken we bij af. Ik heb me weer eens voorgenomen om meer te doen wat mijn energie geeft, en wat ik echt leuk vind. Genieten, samen met mijn gezin. Dat staat met stipt op nummer 1. Afspraakjes met die mensen die oprecht zijn, in wat er in ons leven gebeurt. Maar ook niet klagen als je een keer geen tijd hebt, of afhaakt. Maar soms betekent dat dus ook dingen afzeggen, of niet aan mee doen. Flauw? nee dat heet kiezen voor jezelf. Ook het stoppen met sporten, is een keuze die lastig was, maar moest. De druk die het gaf om elke keer weer te gaan, verplichting die het me gaf. Het inplannen,puzzelen en regelen om te kunnen gaan sporten, gaf me meer stress dan dat het me energie gaf.

Balans, en rust dat is wat ik nu ga proberen te vinden. Kiezen en doseren, want ik wil mezelf niet verliezen in al mijn titels. Want ik wil ze met zoveel liefde blijven uitvoeren. Ik ben namelijk wel trots op al mijn titels, en wie wilt er nou niet een leuke mama zijn? Heb je nog een goude tip? Laat die dan achter in een reactie hier onder! of op mijn sociale kanalen! Zoals Facebook of Instagram!

 

 

 1,362 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *