Familylife

Truckerskonvooi 2018

Al 26 jaar rijd hier door het land van Maas en Waal het truckers konvooi. Een mooi initiatief van Stichting Truckerskonvooi Boldershof.

Maar wat doet deze stichting? Deze mooie stichting zorgt voor een onvergetelijke dag. Een dag voor mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een dag dat deze mensen mogen genieten! Elke 2e zondag van Juni rijdt deze stoet door Maas en Waal. Wij zijn woonachtig in dit land, en ik weet niet beter dat dit zo is. Pieter zit al 16 jaar in de organisatie, en doet dit met veel passie en liefde. Hij is vrachtwagen chauffeur van beroep, en heeft zelf ook al een paar keer mee gereden.


Bron: Wim Piels

Hoe het begon. In begin 1993 heeft de toenmalige directeur van “Duijghuijzen Transport” in Beuningen, 3 man de opdracht gegeven om een klein konvooi te organiseren voor de bewoners van Boldershof in Druten.Om deze mensen een hele mooie dag te bezorgen. Zo klein als het begonnen is, een wagen of 15. Zo groots is het nu, 160 trucks, 3 taxibusjes met rolstoelers en 1 stadsbus.
De eerste jaren was de start in Druten op het terrein van Boldershof, Tegenwoordig ’s Heeren Loo. Maar door de grote populariteit moest er al snel uit worden geweken naar een groot terrein. Sinds dien is de start en finnish in Beuningen op “Industrieterrein Schoenakker”. Ruimte genoeg voor alle trucks om op te stellen en een mooi terrein waar de grote tent staat waar iedereen voor en na het konvooi samen komt voor een drankje en een hapje.

Maar er komt veel kijken, bij zo’n konvooi. Alles draait op vrijwilligers, zonder hun is er geen konvooi. Een heel weekend lang zijn ze met man en macht in de weer. Er staat een grote tent, en er is muziek. Alle mensen die mee rijden krijgen een goed gevuld tasje mee. Er is wat te drinken en te eten. En dit word allemaal gesponsord, door zoveel lieve betrokken mensen. Mensen die deze doelgroep in het zonnetje wilt zetten. De mensen kijken elk jaar uit naar deze dag. Een dag dat ze ongegeneerd kunnen toeteren en zwaaien, hun ogen uit kijken naar alle mooie trucks. Ze worden verwend en beleven zo’n dag intens. Een grote big smile, een trotse zwaaiende hand. Daar doen al die vrijwilligers het voor. En vergeet niet de chauffeurs die op hun vrije zondag mee rijden. Die hun truck oppoetsen en versieren, zonder hun is er ook geen konvooi. Dit jaar rijden er weer 160 vrachtwagens mee! Onvoorstelbaar!

Onze kinderen vinden het prachtig, en zijn net zoals papa gek op vrachtwagens. Wij staan daarom ook op die zondag, langs de route. Om met 100 lagen kippenvel enthousiast te zwaaien. Ik raak er altijd geëmotioneerd door, omdat het me zo raakt. Zo mooi dat mensen dit doen voor andere. Zo mooi hoe trots de bewoners zijn dat ze in zo’n grote auto zitten. Maar ook nu wij zelf met Thijme in de testfase zitten, weet ik hoeveel energie ze halen uit zo’n dag. En dat het voor hun de mooiste dag van het jaar is.

Ja er zijn helaas ook mensen die klagen, die heb je er nou eenmaal ook tussen zitten. Want ja, de gehele route word er getoeterd! En dat kan er hard aan toe gaan. Mensen die daar niet zo goed tegen kunnen, mensen die het onzin vinden op zondag. Die mensen mogen er ook zijn, maar ik hoop oprecht dat deze mensen zich eens kunnen verplaatsen naar de ander. Naar dat ene kind, wat vol trots naast de chauffeur zit. En zwaait naar iedereen die hij/zij ziet. Een kind wat geniet en opleeft, want wat is er nou mooier dan te zien hoe een ander het fijn en geniet heeft. Ik en vele andere met mij, maken een diepe buiging. Voor al die vrijwilligers en de organisatie. En nemen ons petje af!

Wil je meer weten neem dan een kijkje op de website. Stichting Truckerskonvooi Boldershof

 3,290 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

3 Comments

 1. Melissa says:

  Ik woon zelf op het oude terrein van ’s Heeren Loo en iedere keer komen der chauffeurs de mensen zelf ophalen. Als je hun gezichten ziet da’t is zo mooi om te zien dat ze in de trucks mogen zitten. Ik weet niet beter dat de truckerskonvooi bij het land van Maas en Waal hoor
  Klagers moeten zelf een keer meegaan zodat ze zelf kunnen zien wat het met de passagiers doet

  1. JustaMama says:

   Hoi Melissa, ik ben het compleet met je eens. Niks is mooier om te zien dat andere mensen genieten!

 2. […] stond ook met volle overgave te zwaaien naar alle vrachtwagens. Ik schreef er een blog over, die je hier kunt na lezen. Pieter was de hele dag weg, en daardoor mochten wij lekker de hele dag bij papa en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *