Thijme

Thijme wilt nagellak!

Zodra de zon gaat schijnen, moeten mijn teennageltjes een mooi zomers kleurtje krijgen. Daarom had ik mijn lieve oppas Lisa de taak gegeven om ze te gaan lakken. Fel roze werd het deze keer! Thijme vond het maar wat interessant wat we aan het doen waren. En vroeg of hij ook roze nagels mocht hebben. In het begin dachten we nog dat hij een grapje maakte. Maar nee hij moest en zou fel roze nagels.

In het begin kon ik er nog wel om lachen, en dacht hij moet dat er straks toch weer af hebben! Maar vol trots moest iedereen zien dat hij roze nagels had. Het moest er zelfs op blijven zitten tot donderdag ochtend. Ik vroeg nog aan hem of hij het er niet af wilde halen, voordat we naar school gingen. Nee, de juffrouw moest ook zijn nagels bewonderen. Met lichte buikpijn heb ik hem toch maar met roze nagels naar school laten gaan.

Er ging van alles door me heen, zullen ze gekke opmerkingen maken? Zullen ze hem uitlachen? Zullen ze zeggen dat het voor meisjes is? De gedachten dat ze hem belachelijk maken, of uit gaan lachen. Zorgt ervoor dat ik zelf in huilen uitbarst. Ik merk dat de kinderen tegenwoordig zo hard zijn voor elkaar, en als je al een beetje vreemd doet. Dan lachen ze je uit, of ze noemen je gek! Buikpijn krijg ik er van, de gedachten dat ze Thijme zullen gaan pesten, of uit lachen. Die gedachtes gaan natuurlijk veel verder dat alleen die fel roze nagels.

Maar moet ik dan nee zeggen, tegen iets wat hij graag wilt? Iets waar hij totale onschuld in ziet? En alleen maar omdat ik daar buikpijn van krijg? … Mag hij niet gewoon doen wat hij wilt, zonder uitgelachen te worden? Ja ik vind dat hij dat mag! Hij moet toch kunnen zijn wie hij is, met of zonder fel roze nagels!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *