Familylife

Soms moet je even op adem komen, tips!

Soms moet je als mama, echt even op adem komen. Dan slokt het gezinsleven je op, en zie je even door de bomen het bos niet meer. Herken je dat gevoel? Ik geef je een paar kleine tips, voor als je even op adem moet komen!  Want naast Mama, ben je ook vrouw!

De drukte van mijn gezin, kan soms een hele druk geven op mij. Ik merk dan aan mezelf dat het lontje korter word, en ik echt stukke minder kan verdragen van mijn mannen. Nu hebben we een drukke ondernemende Peuter en een tegen de draad in Kleuter. De nee fase en waarom fase beleven we ook weer, en vooral het Laatste woord hebben is er trending hier. Dan wil ik soms gillend hard weg rennen, en soms sluit ik mezelf even op op het toilet. Soms zou ik willen dat ik ze nooit “mama” had leren zeggen, of dat ze de hele dag zouden slapen. Klinkt erg melodramatisch, maar als ik zelf moe bent, of niet goed hebt geslapen. Er even iets tegen zit op mijn werk, of ik slecht nieuws hebt gehad. Ja sorry, maar dan ben ik gewoon niet zo’n hele leuke mama. Of is er nou niemand die zich hier in herkent? Of ja, toch wel? Ik geef je een paar tips, die mijn soms echt even helpen.

*  Ik ga op sommige stress momenten, even naar buiten. Dan laat ik de boel de boel, en ga ik even een stuk wandelen. Mijn hoofd leeg maken en vaak ook even tot 100 tellen. Of ik probeer even te bedenken waar mijn onrust of stress vandaan komt. Soms graag zonder kinderen, maar als het moet neem ik ze lekker mee naar buiten.

*  Me-time! Dan plan ik echt even een paar uurtjes voor mezelf! Dan ga ik mijn nagels laten bijwerken, of even op de koffie bij een vriendin. Of soms zelfs maar even boodschappen doen. Alles wat je maar even alleen kunt doen, net zoals gaan sporten. Koffie drinken en mijn nagels bijwerken, is ook een fijn moment om even te spuien.

* Tv uit, muziek aan! Alles er even uit dansen, en los gooien. Verstand op 0, en gaan met die banaan.

* Ontspanning zoeken! Denk aan een lekker bad of douche. Plan een massage of sauna dagje, en regel oppas voor de kinderen. Zo kom je even helemaal tot rust, en ik voel me erna weer helemaal herboren.

*  Samen een dagje op pad, dan brengen we de kinderen weg. En dan gaan Pieter en ik even samen eruit, zo hebben dan ook even tijd voor elkaar. Ik kan daar echt van genieten, en even alles van thuis vergeten.

* Gelijk met de kinderen mee naar bed. Ja, het klinkt vroeg, maar zo lekker! Ik breng de jongens dan naar bed, ga meestal even douche. Daarna duik ik heerlijk mijn bedje in, om daar nog even tv te kijken. En een keer vroeg slapen kan zeker ook geen kwaad, als je al wat kortere nachten hebt gehad.

Heb je er helemaal niks aan? Of zelf nog een goude tip? Reageer dan hier onder! Vind het leuk om te lezen wat jullie doen, als jullie toe zijn aan een momentje voor jezelf! 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *