Familylife

Roompot Resort Arcen!

Dit jaar besloten wij om in eigen land op vakantie te gaan. Na heel veel uurtjes speuren op het internet, kwamen uit bij Roompot vakanties. Snel werd onze vakantie een feit!

We zouden in eerste instantie een midweek gaan, van Maandag tot Vrijdag. Eigenlijk vonden we het te kort, want je bent daar dan meer bezig met in en uitpakken dan met wat anders. 1,5 maand voor dat we zouden gaan, hebben we contact opgenomen met Roompot. En Yes, we konden ons midweekje nog omzetten naar een volle week! Het aftellen kon beginnen.

Een week voordat de vakantie gepland stond, zagen we de weersvoorspellingen. Het zou warm of zeg maar gerust Heet worden! Weer belde we met Roompot, want je kon een huisje met airco boeken. Zonder enig probleem werden we om geboekt naar een huisje met airco. Noem het luxe, wij vonden het vooral zeer fijn.

Op maandag 6 Augustus vertrokken wij rond 12:30u richting Arcen Limburg. Met een klein uurtje stonden we bij de receptie, en mochten we gelijk inchecken. Super fijn, en zo waren we de drukte voor. Want vanaf 15:00u mag je pas je huisje in, en krijg je ook echt pas de sleutel. Maar dan hoef je niet meer in de rij te gaan staan om in te checken. Soms baal ik er wel van dat je niet eerder het huisje in mag, vooral met die warmte van afgelopen dagen. Er zal wel een goede reden voor zijn, waarom dat pas zo laat op de dag kan/mag.

Bepakt en gezakt gingen we om 15:00u richting ons huisje. Een mooi gerenoveerd buitenverblijf, met dus een airco. Het was een prachtig mooi huisje, met mooie en strakke kleuren. De wc en douche waren wit met antraciet. En in de woonkamer en slaapkamer was alles wit met blauwe accenten. Het zag er super fris en schoon uit. Onze bedden waren al opgemaakt, en de airco stond al aan. Dat was zeker een hele fijne binnenkomer. Een mooie nieuwe strakke keuken, met vaatwasser en oven. Meer heeft een mens niet nodig!

De eerste avond hebben we lekker bij ons huisje vertoeft, en gingen de kinderen vroeg naar bed. Door de spanningen en indrukken waren ze kapot. Wij hebben nog heerlijk buiten gezeten en genoten van het uitzicht. We hadden een hele ruime plek en hadden goede zicht op de kinderen met buiten spelen. De Dinsdag zijn we al vroeg in de ochtend gaan zwemmen bij het buitenmeertje, het was niet heel groot maar zeker overzichtelijk. Het water was lekker warm, en er was genoeg te spelen. Helaas werd het deze dag 39 graden in Arcen, dus wij hebben verder de hele dag bij de airco gezeten. Wonder boven wonder sliep Finn wel super tussen de middag. Na het avond eten zijn we een stuk gaan fietsen. Je fiets door de mooie natuur, en staat in 10 minuten hartje Arcen. Wat absoluut een aanrader is, net zoals een heerlijk ijsje eten bij Clevers.

De rest van de week hebben we vele dingen ondernomen, je staat binnen 15 min in Venlo. Waar je echt super kan winkelen, maar waar ook voor kinderen een leuke binnenspeeltuin is. Vooral erg handig met het slechte weer donderdag. Op het park zelf heb je nog een binnenzwembad, waar wij 2x zijn gaan zwemmen. Ook dit is niet heel groot, maar voor kinderen groot genoeg. Er is een Peuterbadje,glijbaan,stroomversnelling en bubbelbad, Kortom genoeg voor kinderen. Na het zwemmen zin in een ijsje? Geen probleem de snackbar zit om de hoek. Alles ligt centraal gelegen en bij elkaar. Wat echt heel erg fijn is. Buiten is een groot terras met uitzicht op een grote speeltuin. Onze jongens hebben zich daar heel wat keren vermaakt. En het leuke van Roompot is natuurlijk Koos Konijn, die elke avond in het theater kwam zingen en dansen. Thijme is helemaal weg van Koos Konijn.

Er is ook een supermarkt op het park, en hier kun je terecht voor allerlei lekkers. Het is natuurlijk geen Albert Heijn XL, maar als je iets tekort kwam of was vergeten kon je het er wel krijgen. En anders even naar Venlo daar zit sowieso een Albert Heijn XL en een Lidl. Elke ochtend waren er verse gebakken broodjes, en ook voor taartjes was je op het juiste adres. Wij hebben zelf in Arcen bij de bakker een verse Limburgse Vlaai gehaald, die we samen met ons bezoek zaterdag heerlijk op hebben. Wij hadden zelf onze fietsen mee, maar deze waren ook te huur op het park.

Wij hebben echt een super week gehad op Roompot Resort Arcen, en komen er zeker nog een keer terug. Het huisje was super mooi, en erg luxe. Het park was mooi en netjes, en op sommige stukken auto vrij. Tuurlijk miste we wel wat dingen, maar denk dat je dat op elke vakantie wel hebt. De service van Roompot was super, al het personeel was even vriendelijk. En we verder overal even netjes geholpen. Er is zeker genoeg te doen voor kinderen, zowel groot als klein. Helaas gaat een week heel snel, maar we hebben mooie herinneringen gemaakt met onze jongens.

** Dit artikel is zonder samenwerking met Roompot Vakanties geschreven, en puur uit eigen ervaring.  

 1,325 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *