PLOG

PLOG 1.4

Op zondag 2 december vierde wij pakjes avond met onze jongens. Samen met mijn ouders, broer en schoonzus en natuurlijk de kinderen hadden we een leuke middag! Lees je snel mee hoe de dag verliep!

 

De ochtend begon voor mij al vroeg, ik was al om 06:00u wakker, en kon totaal mijn draai niet meer vinden in bed. Terwijl ik met Pieter heel lief had afgesproken dat ik mocht blijven liggen, en hij eruit zou gaan voor de kinderen. Ik heb na lag draaien en woelen toch maar besloten om naar beneden te gaan, vast de oven aan te zetten, een kop koffie te pakken, en de laptop op te starten. Want ik moest nog een klein stukje schrijven van het weekverhaal.

Al snel hoorde ik iemand van de trap af komen, en stond Thijme al naast me. Lekker voor de tv gezet in zijn pyjama, en niet veel later was ook Pieter beneden. En zijn we rustig het ontbijt gaan klaar maken, en koffie gaan drinken. Finn werd ook niet veel later wakker, en kon het ontbijten beginnen.

Toen we allemaal onze buikjes vol hadden, zijn we begonnen aan het opnieuw indelen van de woonkamer. Want er moest een plekje bedacht worden voor de kerstboom. Al jaren is dit een klein probleempje binnen onze inrichting, dit omdat het niet heel groot is. En we natuurlijk ook voor de kids een ruime speelhoek hebben. Dat vind ik iets belangrijker dan een goede plek voor de kerstboom. Maar ja dan moet er nu dus iets gedaan worden aan de inrichting. Dus we hebben de boel even omgedraaid.

De kinderen speelde nog even lekker tussen alle rommel door, en wilde graag nog even fruitje eten op de oude plek. Dus dan nog maar even snel twee bakjes vullen met druifjes en banaan.

Maar dan moet je dus even wachten totdat alles weer opnieuw is installeert, manlief moet zelfs nog een rondje GAMMA maken. Want de UTP kabel was iets te kort. Die kabel zorgt ervoor dat het netwerk bij het modem komt, zonder die kabel geen tv. En dat is toch wel heel belangrijk met de kids.

Finn ging lekker naar bed, en Thijme wilde niet slapen. Die was denk ik te gespannen voor Sinterklaas. Ik besloot toen alles netjes was aangesloten en opgeruimd, om samen met Thijme een film te kijken. Even de tijd een beetje doden. Ik koos voor een kerst kinder film op netflix. Hij was super leuk, en Thijme heeft hem zelfs helemaal mee afgekeken.

 

Na de film was het tijd om al het lekkers op tafel te zetten, en de chocomelk warm te gaan maken. Want bij een Sinterklaas middag hoort echt warme chocomelk. Ik ben altijd bang dat we te weinig in huis hebben, en ik had weer voor een heel leger aan lekkers gehaald.

Zelf geef ik niet meer zoveel om zoet, maar heb wel mee genoten van een paar pepernoten en een stukje nougat. Gelukkig hebben we binnen ons gezin genoeg zoetekouwen, dus het is redelijk op gekomen. We hebben lekker geklets, en heel veel liedjes gezongen. In de hoop dat Sinterklaas ons zou horen en zou komen met de Cadeautjes.

Daar werd dan eindelijk op het raam gebonkt, en er werden pepernoten tegen het raam gegooid in de tuin. Thijme vond het echt zo spannend, die durfde ook niet te gaan kijken bij de voordeur. Finn daarin tegen die wandelt er meteen op af, en is nergens bang voor. De zak met cadeautjes werden naar binnen gebracht, en het uitpakken kon beginnen!

Wow, wat staat de zak leuk die we gewonnen hebben met de winactie op instagram. Er waren heel veel cadeautjes, de jongens zijn echt zo verwend door Sinterklaas. Allebei een leuke pyjama, speelgoed,lego,puzzels,leesboeken en een tablet. En natuurlijk een gedicht!

 

Leesboekjes zijn altijd goed, en ik vind ze super leuk. Het liefst wel met leuke prenten en lieve teksten. Vooral Woezel en Pip, bumba en de boekjes van Dagmar stam zijn altijd goed.

 

Thijme is helemaal weg van Lego, en bouwt zich suf. Hier kun je hem echt voor wakker maken, en hij maakt het soms ook echt helemaal alleen. De hele grote bouwwerken daar mag Pieter wel altijd aan meehelpen.

Ook kregen ze leuk speelgoed van Fisher Price, en dan de my little people serie. Ze hadden al de bus en bandweer, maar nu kregen ze ook het vliegtuig, en de race baan! Finn is er helemaal weg van!

Tot slot kregen ze een groot gezamelijk kado, namelijk de Kurio kindertablet. Een kado waar ze beide veel aan hebben, maar die gericht is op kinderen. Hij werkt op android, en daardoor makkelijk in gebruik. Zoals je hier boven zag, schreef de Sint daar wel een mooi gedicht bij. Want het moest duidelijk zijn dat het cadeau voor beide mannen is. En dat is goed duidelijk geworden!

 

 

Dit was onze Sinterklaas middag/avond, moeke heeft de avond met een kop koffie en boer zoekt vrouw afgesloten. En we zijn erna moe maar zeker voldaan naar bed gegaan. Tot volgend jaar Sinterklaas! Op naar de kerst!

 

 

 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *