PLOG

Plog 1.0

Ik vroeg via instagram, of er interesse was in een Plog. Het antwoord was 100% Ja, maar wat is een Plog? Dat is een dag verteld aan de hand van foto’s , wat wij allemaal hebben gedaan op een dag. Vandaag laat ik jullie zien hoe onze Woensdag was! Dus hier is hij dan onze Plog 1.0. Veel lees plezier!

 

Onze dag begon lekker vroeg, en het standaard ochtend ritueel mocht niet ontbreken. Aankleden,tanden poetsen,ontbijten,spullen pakken en hup naar school. Lekker samen op de fiets.

Thijme rent meteen vrolijk de klas in, en op zijn tafeltje staat de klei klaar. Thijme moest vroeger niks hebben van Klei, maar nu vind hij het prachtig. Ik kreeg een lekkere pizza, en onder toeziend oog moest die opgegeten worden.

Vanuit school ben ik meteen door gefietst naar de huisarts. Het was namelijk weer tijd voor het zetten van de prikpil. Niet een hele prettige prik, maar wel nodig. Ik kan door de operatie de pil niet meer slikken, dus dan moeten we opzoek naar een alternatief. En tot nu toe bevalt de prikpil prima.

Eenmaal weer thuis had Pieter de koffie al klaar staan, hij heeft late dienst deze week. Wat inhoud dat hij dan de ochtend thuis is. Wat goed uit kwam, want er stond een gesprek gepland met Geertje. Die ons ondersteuning geeft vanuit de gemeente, en het MEE. We zijn namelijk opzoek naar een soort van dagbesteding voor Thijme. Ze wilde natuurlijk even alle verslagen lezen van karakter.

We hebben een fijn gesprek gehad, en wat dingen op papier kunnen zetten. Na dit gesprek zijn we even het dorp in gelopen. Ik moest nog een paar kleine boodschappen hebben. En kocht bij de action een leuk wandrek, en alvast bakjes voor de verjaardag van Finn.

Thuis heeft Pieter het rek meteen in elkaar gezet, want ja ik wilde hem natuurlijk gelijk ophangen. Ik koos ervoor om hem in de speelhoek te hangen. Want ik miste nog iets leuk aan de muur.  Zeg nou zelf, kei leuk toch?

Finn ging na de lunch lekker naar bed, en Thijme werd door opa en oma uit school gehaald. Dus ik had even een momentje voor mezelf. Ik voelde me niet zo heel erg lekker, dus ben met een kop thee op de bank geploft. Heb last van mijn keel en hoofdpijn, zouden we dan toch al verkouden worden? We kunnen er maar van af zijn, Finn werd naar 3 uurtjes wakker. En toen zijn we naar mijn ouders gegaan.

Bij mijn ouders aten we lekker nasi, en hebben de kinderen lekker samen gespeeld. Opa heeft vakantie dus dat is vette pret! De jongens zijn sowieso al gek op opa. Na het eten nog een kopje koffie met een koekje. Finn hoeft de koffie maar te zien of het woord koekje word heel hard geroepen.

Eenmaal weer thuis, gaan de kindjes gelijk lekker naar bed. Ik vind het door de weeks belangrijk dat ze elke dag rond de zelfde tijd naar bed gaan. Tuurlijk zit er soms wel eens een klein verschil in, maar vind een ritme daar in super fijn. Ook gaan ze beide om de zelfde tijd naar bed, zo heb ik 2 vliegen in een klap. In het weekend mag Thijme soms wel langer opblijven dan Finn. Ben benieuwd hoelang hij het nog wilt, tegelijk naar bed!

 

 

Ik ben lekker weer terug op de bank gekropen, met een grote kop thee. De paracetamol is weer uitgewerkt, dus de hoofdpijn is weer terug. Nog even snel met de laptop op schoot, deze plog in elkaar zetten. En dan lekker doelloos tv kijken, en lekker op tijd naar bed! Morgen weer een nieuwe dag, en hopelijk wat minder last van hoofd en keelpijn.

 

Leuk dat jullie hebben meegelezen! Wil je reageren? laat dan hier onder je reactie achter! Wie weet komt de Plog wel wekelijks, dat moet ik nog even bekijken.

 2,325 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

1 Comment

  1. Wat een druk dagje weer het eten hier was weer een feest😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *