Persoonlijk Project

Persoonlijk project deel 1.0

Persoonlijk Project 1.0

Zoals misschien vele andere mama’s kam ook ik met overgewicht. Iets waar ik niet trots op ben, en heel graag iets aan wil veranderen. Vandaar een grote stap naar een gezonder leven.

Ik was als kind al best mollig, en had toen helaas aan aanleg voor het zwaarder worden. Tijdens mijn puberteit werd dit alleen maar erger. Ze zeggen elk pondje gaat door het mondje. Nou ik hoefde er alleen maar naar te kijken, of ik kon de kilos al gelijk op mijn heupen plakken. Tuurlijk ik ben een Bourgondiër en houdt van lekker eten. Vooral toen wij eenmaal gingen samen wonen, toen was t hek van de dam zeg maar. Toen ik nog thuis woonde had mijn moeder nog enig controle, maar zodra je op jezelf woont in deze weg. En dan eindig je net iets vaker dan gewenst op de bank met die ene lekker zak chips.

Vele dieet pogingen zijn de revue gepasseerd, de een meer succesvol dan de ander. Maar veel gewicht verlies had ik nooit. Tot dat bij mij een traag werkende schildklier werd ontdekt. Dat verklaarde enigszins waarom het niet altijd het gewenste effect had. Ook mijn 2 zwangerschappen waren niet bevorderlijk voor mijn gewicht, en helaas bleven hier beide keren wat kilos van hangen. Sporten zul je denken, waarom doe je dat dan niet? Nou vanwege tijd, kosten en mijn reumatische aandoening Fibromylagie. Ik weet allemaal geen redenen om niet te sporten. Maar als je na 1 work-out 3 dagen moet bij komen omdat je lichaam niet meer wilt, krijgt sporten geen prio in mijn leven.

Nu in 2017 was ik het zat, kotsbeu zoals ik tegen manlief zei. Ik haat mijn lichaam en haat het om voor mijn gevoel nagekeken te worden. Ik vind het niet meer leuk om zo te zijn. Ik wil ook spelen met de kinderen, ik wil op verjaardagen niet meer eerst hoeven te kijken of ik wel of niet op een bepaalde stoel ga zitten. Ik wil graag de trap op kunnen rennen, en dan niet erna als een hijgende zeehond te moeten bij komen. In oktober na lang praten,nadenken,piekeren en dromen de stap gezet naar de huisarts. Ik ben er klaar mee en klaar voor. Ik wil graag een gastric bypass

Hoe dit verder gaat lees je de volgende blog over mijn persoonlijk project 1.2

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

3 Comments

  1. […] moest om, het moest echt anders! De knop ging om vorig jaar, wil je weten hoe dat kwam? Je kunt dat hier nog eens terug […]

  2. […] Op Dinsdag 3 april 2018 begon mijn Kiwi avontuur, en werd ik geopereerd aan een Gastric Bypass. Het was een grote stap, en een belangrijke keuze. Een keuze die al wat jaren door mijn hoofd spookte, en ik eind oktober 2017 definitief de knoop door heb gehakt. Zodra Thijme er een opmerking over maakte, wist ik, dit kan zo niet langer meer er moet iets aan gebeuren. Wil je mijn hele reis nog eens terug lezen? Begin dan hier! […]

  3. […] pasen, en eindelijk was het dan zover. Waarom ik deze stap zetten, naar een gezonder leven kun je hier nog eens nalezen. Ook is mijn hele project nog terug te lezen, alles met de naam Persoonlijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *