Persoonlijk Project

Persoonlijk project 2.3

Het is vandaag 3 april, de dag dat ik vorig jaar onder het mes ging. De dag dat mijn leven als Inge 2.0 van start ging. Het is allemaal alweer een jaar geleden, en wat is dat jaar omgevlogen.

 

Op dinsdag 3 april 2018 ging Inge 2.0 van start, en kreeg ik mijn gastric bypass operatie. Het was de dag na pasen, en eindelijk was het dan zover. Waarom ik deze stap zetten, naar een gezonder leven kun je hier nog eens nalezen. Ook is mijn hele project nog terug te lezen, alles met de naam Persoonlijk Project.

Ik kan soms nog niet echt bevatten dat er al 1 jaar om is, en ik al zoveel bereikt heb. Ik had vorig jaar nooit kunnen geloven dat ik echt zou afvallen, en ook zoveel! Ik ben in totaal tot nu toe, na 1 jaar 52 kilo afgevallen. Een doel, die ik nooit had durven dromen, en wel op had gehoopt. Ik heb mijn doel elke keer weer verzet, van 20 kilo naar 30 kilo, en stiekem naar 50 kilo. En dit is gewoon bereikt, en wat ben ik daar trots op.

Maar hoe nu verder? Ze zeggen dat na een jaar, je gaat stabiliseren, en je op gewicht gaat komen. Ik ben met dit gewicht heel erg dik tevreden, en als het zo blijft ben ik de gelukkigste vrouw op aarde. Stiekem heeel stiekem mogen er nog wel 5 kilo van af, dan ben ik op een gezond BMI, en mijn droomgewicht. Wel ben ik in mijn achterhoofd bang, bang voor terugval. Bang weer aan te komen, want ja ook dat kan gewoon weer gebeuren. Tuurlijk zul je een aantal kilo weer aan komen, maar die angst om weer dik te worden, zit toch wel in mijn achterhoofd. Als ik weer ga doen wat ik deed, dat zullen ze dus ook echt wel weer eraan komen. Nu komt het aan op mijn discipline, mijn eigen kracht, mijn doorzettingsvermogen. Ik wil gewoon nooit meer terug, nooit meer terug naar die 3 cijfers voor de komma op de weegschaal!

Ik heb vele foto’s van mezelf van voor de operatie, en ook vele van erna. Deze zet ik geregeld naast elkaar, om zo goed het verschil te zien. Om zo te zien wat ik was, en wat ik nu ben. Om te zien waar je niet meer terug wilt. Confronterend maar ook trots als ik naar die foto’s kijk! Het blijft nog wel allemaal bizar, wat je in een jaar tijd kunt veranderen.

Met het eten en nieuwe manier van leven gaat het goed. Ik geniet zeker nog van lekkere hapjes, en een ongezonde snack op zijn tijd. En kan als we gaan uit eten lekker ” mee ” doen! Maar ook heb een eet schema voor mezelf gemaakt, dat ik me kan vasthouden aan de eetmomenten, en de juiste voeding. Ik wil toch echt aan me eiwitten komen op een dag, en genoeg zuivel en water binnen krijgen. Ik geniet nog steeds van eten, en zie eten op een hele andere manier. Wel is het soms nog nadenken, en puzzelen, dat ik op de juiste momenten eten. En niet vergeet te eten!

Hoe kijk ik terug op het jaar? Het was een pittig jaar, met vele ontdekkingen. Een reis die ik zo zou overdoen, en ik zeker van weet dat ik de juiste stap heb genomen. Ja de eerste weken na de operatie zei ik, dat ik het nooit meer zou doen. Wat heb ik me ellendig gevoeld de dagen/weken erna. Maar nu achteraf is het me allemaal zo waard geweest, en heb ik het allemaal overleefd. Ik heb meer besef gekregen in juiste voeding, en heb geleerd wat ik nodig heb om de juiste energie te hebben. Maar ook dat een stukje chocola echt niet slecht is, en je echt wel een kroket mag eten op zijn tijd. Ik heb zoveel terug gekregen, en er zijn dingen die ik weer kan doen. Fietsen met de kinderen, rondjes rennen zonder te hijgen. Lang staan, zonder pijn te krijgen in mijn benen. De trap op lopen, zonder al puffend boven te komen.

 

Ik ben trots op wat ik heb bereikt in 1 jaar! Nu gaan we kei hard proberen het vol te houden, en dit mooie gewicht vast te houden! Ma hee, ik ben ook maar eens mens. Dus ook ik zal echt wel een terugvalletje gaan krijgen. De kunst is alleen, om daar goed mee om te gaan! 

 

 1,745 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

2 Comments

  1. Wat een verschil zeg, topper 😍

    1. JustaMama says:

      Dankje wel!!.. het voelt ook echt zo Anderson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *