Persoonlijk Project

Persoonlijk Project 2.1

Daar ben ik weer, met een klein update. Want we hebben de medische controle achter de rug. De eerste sinds de operatie, weer een spannend momentje. Samen met mijn “Slankieclub”, zo hebben we ons zelf genoemd! 

Het moment van wegen en meten, dat is toch altijd wel een spannend momentje. Stiekem had ik mezelf in de ochtend al gewogen thuis, en er zat weinig verschil in met de middag gelukkig. Volgens de statistieken gaat het goed, en gaat de lijn netjes naar beneden. Mijn bloedwaardes waren allemaal goed, mijn lichaam pakt goed de vitamines. En zelfs mijn HB was goed gestegen!  Ze zijn trots op wat ik bereikt heb in 6 maanden, en dat ik zeker zo door moet gaan. Helaas merk ik wel dat ik al bijna 3 weken stil sta met mijn gewicht, twijfel slaat dan gelijk toe.

Doe ik het wel goed, eet ik niet teveel? Had ik dat ene hapje taart nou net niet moeten eten? Dan komt toch het “lijngedrag” weer even terug naar boven, gelukkig kan ik dat dan wel weer redelijk relativeren. Want ik mag gerust een keer een hapje taart, en als ik echt teveel eet krijg ik er meteen last van. En van groente kan ik nou eenmaal vrij veel eten, en van bepaalde voeding gewoon stukken minder. Gelukkig werd ik door de arts gerustgesteld, dat het stil staan erbij hoort. En heel normaal is, want je lichaam went aan de nieuwe gang van eten. Je lichaam kan nu aardig leven op weinig brandstof, als je maar wel de juiste brandstof in de motor doet. Lichamelijk gaat het dus super goed, je ziet echt het verschil nu, en ik kan beter bewegen. Kleren zitten fijner, en leuker. Ja mijn billen worden kleiner, en mijn borsten gaan hangen. Ook heb ik al een beetje lubberend vel. Maar als het hier bij blijft, teken ik ervoor.

” Zeug,varken,vetnek,dikzak “

Maar hoe gaat het van binnen? Wat doet het mentaal met je? Dit vind ik vrij moeilijk te beantwoorden, maar ga toch proberen dit met jullie te delen. Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, ben ik vanaf groep 5 van de basisschool altijd gepest. Woorden als, zeug,varken,vetnek,dikzak,plofkop,lelijkerd, kreeg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Men zegt dan heel mooi, schelden doet geen pijn. Nou die voel je echt wel. Nu jaren later krijg ik de woorden, prachtig,gezond,prinses,goed,mooi,verschil,verandering , vaak te horen. En dan komt er een klein vraagje om de hoek. Was ik toen, voor mijn gastric bypass dan niet mooi? of goed? Was ik dan echt zo lelijk? Nu pas merk je wat al die woorden jaren lang met je gedaan hebben. Dat woorden je wel zeker kunnen raken. Dat mijn zelfbeeld een dikke vette deuk heeft opgelopen, en daardoor vind ik al die complimenten super moeilijk aan te nemen. Want wat deed ik toch stoer altijd, want ik accepteerde zogenaamd mijn dik zijn. Nu merk ik pas, dat ik eigenlijk niet stoer was. En ik me stiekem echt niet happy voelde in mijn lichaam. En wat kunnen mensen toch hard, en meedogenloos zijn, en veroordelend.

Nu gaat het in mijn hoofd allemaal niet gelijk op met mijn lichaam. Mijn hoofd kan dat allemaal niet zo snel verwerken, en zien. Want in mijn hoofd ben ik ergens nog steeds die dikzak, van voor mijn gastric bypass. Gelukkig komt het gevoel van trots en blijdschap wel steeds meer, en zie ik de Inge2.0 steeds beter. Ik mag er zijn, en ik ben mooi. Ik moet mezelf ook elke dag minimaal 1 compliment geven, om zo toch het te kunnen accepteren. Ja ik had deze operatie veel eerder moeten doen, want het geeft me zoveel. En hopelijk kan en mag ik, het pest verleden achter mij laten. Mag ik deze Inge2.0 houden, en mag ik zo blijven. Want lieve mensen, schelden doet echt pijn. En jou mening kan bij iemand zo een deuk geven, en jou vooroordeel kan zoveel pijn doen. Denk eerst na voor dat je iets zegt of reageert!

Leuk dat je hebt meegelezen, en leuk vond om het te lezen!

 1,446 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

2 Comments

  1. Voor mij ben je altijd een mooie dochter geweest en nog steeds.Ja het was moeilijk als je kind weer huilend uit school kwam omdat ze zo gepest werd en school die deden hier niks aan.
    Inge je mag er zijn of je -43,5 kilo weegt of + 43,5 kilo je bent en blijft mijn kind waar ik super trots op ben en waar ik veel van hou.xxx

  2. […] wegen. Ik ben super goed op weg, en mijn bloed zag er goed uit. Wil je er meer over lezen? Klik dan hier. Eenmaal weer thuis, hebben we nog even gespeeld samen en toen was het alweer tijd om te gaan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *