Persoonlijk Project

Persoonlijk Project 1.9

Hoe gaat het nu? We zijn bijna 6 maanden op weg, en dat is wel weer een blog waard! Hoe gaat het met afvallen? maar zeker ook met mijn valkuilen!

Op dinsdag 3 april ben ik geopereerd aan een gastric bypass! En operatie die niet in je koude kleren gaat zitten, en die veel veranderingen met zich mee brengt. Wie mij al langer volgt, heeft er al vele blogs over kunnen lezen. Mijn reis er na toe, en de reis erna. Ik vond het wel weer tijd voor een kleine update, want het is bijna 3 oktober! En dat betekent dat we een half jaar verder zijn. Terwijl ik deze blog aan het type ben, geniet ik van een heerlijke maaltijd salade. Een lunch die sinds april geregeld op het menu staat, lekker ligt en valt altijd goed.

Want ja, na een half jaar ben ik nog steeds een beetje zoekende. Ik weet gelukkig wel dat mij ontbijt ligt moet zijn, want zware kost valt niet goed in de ochtend. Ook neem ik in de ochtend mijn medicijnen in, en dan in combi met zwaar eten is helemaal funest. Maar gelukkig heb ik in mijn eet momenten aardig een balans gevonden. Maar vooral het buitenhuis eten, is soms nog erg lastig. Vooral het uit eten gaan, vind ik nog erg spannend. Omdat ik alles eigenlijk opnieuw moet leren eten. Het liefst ben ik gewoon met het eten, lekker veilig thuis.

Het afvallen zelf gaat goed, alleen merk ik dat het nu veel langzamer gaat dan in het begin. Dit is even slikken, want merk dat ik nu al bijna 2 weken stil sta en er niks af gaat. Gelukkig ook niks erbij! Het is heel normaal, en er komt een moment dat het ook klaar is. Maar voor mijn gevoel is het einde nog niet in beeld! En mag er zeker nog wel meer van af, maar het lichaam geeft dit zelf aan. Het stopt wanneer het stopt. En geloof me, ben echt al heel blij met hoe het nu is. Het is heel lang geleden dat ik dit gewicht heb gehad, en ben zeker heel trots. En zo hard als dat het in het begin ging, dat hoeft niet meer! Maar stil staan is wel even een binnenkomer, krijg dan een beetje de angst dat ik iets verkeerds doe. Of dat ik gelijk gestraft word, als ik dat ene koekje eet bij de koffie. Wilt echt niet zeggen dat ik elke dag koekjes eet, maar 2x per week zit er 1 speculaasje bij. Mijn hoofd schiet dan gelijk weer in de ” lijnmodus” en waar ik dat ene koekje eet, compenseer ik gelijk weer de andere dag. Want ik wil en hoop nooit meer terug te gaan naar mijn oude gewicht.

Eindelijk begin ik het resultaat ook zelf te zien! Het heeft maanden geduurd, maar als ik nu in spiegel kijk. Zie ik een smaller gezichtje, en botjes te voorschijn komen. In de kleding merk ik het helemaal, en alweer is er een deel weg uit mijn kleding kast. De kast word steeds leger en leger. Shoppen doe ik graag, maar vind het ook lastig en zonde geld soms. Want hopelijk mogen er nog meer kilo’s eraf, en dan past het huidige ook niet meer. Er zullen toch nieuwe kledingstukken moeten komen, lang leven marktplaats,primark,zeeman,hema en H&M. Hier kun je voor niet al te veel geld, hele leuke kleding kopen.

Conclusie, het gaat goed. Ik begin steeds meer balans te vinden in mijn eetpatroon. Helaas komt mijn “lijnmodus” soms nog even om de hoek. En valkuilen blijven ook nog op de loer. Maar ik kan makkelijker nee zeggen, of andere keuzes maken. Soms, heel soms is dit moeilijk! En kies ik toch voor de makkelijke weg. Ik ben me hier zeker bewust van, maar nee ik word dan niet meer boos op mezelf. We komen er wel, en ik weet heel goed wat ik niet meer wil! Dit alles blijft een leerproces, die we elke dag door gaan. Maar ik heb al zoveel bereikt in deze 6 maanden, deel 1 zit erop! Nu deel 2, en na een jaar moeten we het helemaal zelf doen. Tot snel, tot een nieuwe update!

 1,355 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *