Persoonlijk Project

Persoonlijk Project 1.5

Persoonlijk Project 1.5

Deze week geen weekverhaal, dit om ik afgelopen week geopereerd ben. En daar wilde ik wat uitgebreider over vertellen. Dat houd in dat volgende week  Zondag weer een weekverhaal zal verschijnen op JustaMama.

Dinsdag was het zover, ik moest me om 07:15 melden in het rijnstate ziekenhuis. Ik was echt super zenuwachtig, omdat je gewoon niet weet wat er allemaal staat te gebeuren. Spanning tegen het onbekende. Om 10:30 werd ik gereed gemaakt, en mochten we richting de OK. Misselijk, bang, spanning van alles gaat er door je heen. Op de voorbereidings kamer word er een infuus geplaatst en komt de slaapdokter zoals hij zichzelf noemde langs, om nog even kort te vertellen wat er allemaal gaat gebeuren. En dan is het zover en gaan we naar de OK, waar een lieve chirurg op me stond te wachten. En dan gaat het toch ineens allemaal echt gebeuren.  Ik word gereed gemaakt en krijg een zuurstofkapje op. Op een of andere manier voelt het raar die OK, hangt zo’n raar luchtje. De keren dat ik er geweest ben dan. Er word wat tegen me af geklets, maar merk dat ik me steeds suffer ga voelen, en dan word er slaap lekker gezegd en ben ik weg.

Zodra ik bij kom voel ik me super wazig, ik ben er wel maar toch ook niet. Ik dut nog even lekker in, maar heb wel een raar gevoel in me buik. Na een uur op de verkoeverkamer te hebben gelegen mag ik terug naar de afdeling. Ik voel me raar en afwezig, mijn ogen vallen steeds dicht. Eenmaal terug op de kamer zit Pieter al op mij te wachten. Die was aardig ongerust want het duurder allemaal iets langer dan gedacht. Mijn OK short word gewisseld voor een schoon T-shirt, en ik moet van de operatie stoel terug mijn bed in. Dit was echt geen pretje, en werd er ook super misselijk van. De rest van de middag/avond heb ik veel liggen slapen. Pieter verlaat rond half 7 het ziekenhuis, en daar lig ik dan helemaal alleen. Als de verpleegkundige komt word me verteld dat ik me bed uit moet om te plassen. En aansluitend maar even een rondje lopen, want me buik is vol gespoten met gassen. Die je er alleen uit krijgt doormiddel van lopen.

"Ik voel me alsof er een bus over me heen is gereden!!"

En dat voelt echt niet prettig, alsof er iemand vol op je schouders zit. Ik had er gewoon pijn op de borst door, en dan is wandelen erg fijn. De wondjes op de buik en in de buik zijn gevoelig maar niet super pijnlijk. Ik vul mijn nacht in met slapen wandelen plassen en zo maar door, de nacht duurt daardoor ook echt lang. Woensdag ochtend ben ik mijn groepsgenootjes gaan opzoeken. Samen met mijn werden er nog 3 geopereerd. Zo fijn dat lotgenootjes hebt, en een ander weet hoe je je voelt. Allemaal hebben we last van de gassen, en voelen we ons alsof we overreden zijn door een bus. En alle 3 raken we nog niet veel kwijt van die gassen. Vroeg in de ochtend komt de verpleegkundige met het bericht dat als ik 600 CC opdrink ik dan om 14:00 naar huis mag. Ik krijg van de roomservice een bekertje ranja en een bekertje vla. Ik heb maar 3 hapjes vla op, en toen was mijn maagje al vol. Dat voelt zo bizar, normaal had ik dat bekertje zo leeg gelepeld.

Ik red de 600CC en mag lekker om 14:00 naar huis, heerlijk naar mijn eigen plek en mijn eigen bed. De rit in de auto is wel onprettig, en doet er veel pijn. Mama zit thuis al op ons te wachten met de kindjes, wat ben ik blij thuis te zijn. Word verwend met allemaal mooie bloemen, en lieve kaartjes en berichtjes. Wel ga ik snel naar boven me bed in, ik ben echt nog zo moe van alles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week vertel ik hoe de eerste paar dagen thuis zijn gegaan! Hoeveel kilos er al vanaf zijn, en hoe het eten me bevalt!

 1,258 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *