Persoonlijk Project

Persoonlijk Project 1.2

Persoonlijke project 1.2

Zoals je in een eerder blog hebt kunnen lezen, heb ik de stap gezet naar het willen van een Gastric bypass. Tussen willen en mogen zit nog een hobbel, Gelukkig stond/staat mijn huisarts compleet achter mijn verhaal. En snapt zij gelukkig waarom ik het graag zou willen. En zo werd de eerste stap gezet, de verwijzing naar de kliniek in Arnhem.

De dag dat het informatie pakket op de mat valt, voelt best spannend. Ga ik echt mijn leven omgooien? Ik stuur alle benodigde informatie terug, en dan begin het wachten. Wachten op het telefoontje dat je mag komen. Deze volgde erg snel, en de afspraak was gemaakt. Ik ging samen met manlief naar de informatie bijeenkomst. Daar kregen we alle informatie met betrekking tot de operatie,nazorg en het voortraject. Aan het einde van de lezing, kregen we een keuze. Maken we een afspraak voor het vervolg bezoek of laten we het hierbij. Er komt namelijk erg veel bij kijken. Het is niet even opereren en klaar. Ik maak een afspraak voor het vervolg, de screening ochtend. Hier krijg je gesprekken met 4 personen. De diëtist, de arts, de Psycholoog en een bewegingdeskundige. Ook deze 4 mensen vormen samen een oordeel. En GO of een NO-GO.

De ochtend van de screening breekt aan, spannend en nerveus vertrek ik naar Arnhem. Het voelt alsof mijn lot in de handen ligt van deze 4 mensen. En geef dit ook aan bij alle gesprekken die ik voer.
Ik moet vragenlijsten invullen die later worden beoordeelt door deze 4 mensen. Overal probeer ik mezelf te zijn, goed duidelijk weer te geven wie ik ben en waarom ik dit zo graag wil. Ik sluit dan ook deze screenings ochtend af met een goed gevoel. En dan word het wachten, 6 weken wachten op de verlossende brief. Krijgen we een GO of een NO-GO!

Door de feestdagen werden 6 weken , 8 weken. Maar op vrijdag 5 januari 2018 komt de verlossende brief. Ik ben positief bevonden voor de operatie! Wauw, spannend en gaaf! Mijn leven gaat gewoon veranderen, ik ga eindelijk definitief gewicht verliezen! Met betraande ogen is Pieter de eerste die ik bel, om dit geweldige nieuws te vertellen. De brief vertel me ook dat ik dinsdag 27 februari 2018 mezelf al om 07:30 moet melden in de Rijnstate te Arnhem. Voor de preoperatieve screening. En 3 weken later ontvang ik een telefoontje, de groepsbijeenkomsten gaan starten. 6 weken lang 1x per week, gesprekken in groepsverband. 14 Februari is de eerste bijeenkomst van de 6. Het word nu echt echt, en ik vind het heel spannend en eng.

Maar wat ben ik al trots op mezelf dat ik uberhaupt deze stap heb gezet naar een gezonder leven!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

4 Comments

 1. Lieve ing,

  Ik vind het zo leuk dat je bent begonnen met het schrijven van deze blog ik volg het al vanaf het begin en vindt de verhalen heel leuk en interessant om te lezen. Ik ben echt trots op je en natuurlijk dol op de kindjes want het zijn schatten. Ik wens je heel veel succes met je blog.

  Xxx Lisa

  1. JustaMama says:

   Dankje voor de lieve woorden en het lezen van mijn Blog.

   -xxx- Inge

 2. Een dappere keuze Inge en papa en ik steunen je volledig hierin en helpen jullie waar we kunnen😘😘

  1. JustaMama says:

   Dankje wel Ma en Pa voor al jullie support.

   -XXX- Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *