Familylife

Ook zo’n zin in een lekkere salade?

Vorige week deelde ik op Instagram een foto van mijn heerlijke lunch salade. Ik kreeg veel vragen over wat er precies in zat, en hoe te maken.

Ik kan op zich redelijk goed koken, maar zelf recepten bedenken zit er niet in! Meestal haal ik mijn inspiratie van Pinterest of uit boekjes. Maar ik had nu een restje rijst over, en dacht het is eigenlijk zonde om het weg te gooien. Wat zal ik er eens mee gaan doen? En zo kwam deze ( al zeg ik t zelf) lekkere salade tot stand, die ik zeker vaker ga maken! Benieuwd??

Ik maakte voor mij zelf een mini portie, het lijkt heel veel op de foto. Maar dat is het niet! U neemt:

100 gram zilvervliesrijst.
Halve avocado.
Een stukje komkommer.
halve rode paprika.
Handje sla naar keuze. Ik koos voor sla mix van de albert Heijn.
6a7 tapas garnalen in knoflook olie.
Balsamico dressing.

Als eerste kook je de rijst en laat je deze goed afkoelen. Vervolgens leg je deze op het bord/schaal/kom.

Dan begin je met het doormidden snijden van de komkommer, en je maakt hier vervolgens kleine blokjes van. Deze leg je mooi op de rijst. De avocado snijd je doormidden, mij is ooit verteld als je de pit laat zitten. Je dit deel van de avocado nog kunt bewaren.

Ook de avocado snijd je in stukjes en leg je op de rijst. Dit doe je ook met de paprika en de tapas garnalen. De sla verdeel je er lekker overheen, en als laatst doe je er wat lekkere balsamico dressing er over heen. En klaar is je salade.

Smakelijk eten!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *