Familylife

Ochtend routine

Ik deelde al een keer onze avondroutine, die je hier nog eens rustig kunt nalezen. Nu leek het mij ook leuk om een kijkje te geven, in ons ochtend ritueel. Want ook daar hebben we onze vaste dingen in.

Het maakt niet uit of ik moet werken of vrij ben, mijn wekker gaat altijd vroeg. Tenzij ik om 07:00u moet beginnen met werken, dan is mijn ochtend anders. Maar ik deel jullie nu een ochtend waarbij ik de jongens naar school breng, en zelf moet gaan werken.

06:30 dat is de tijd dat mijn wekker af gaat, en voor mij de dag begint. Ik vind dat vroeg, misschien zijn er moeders die nog vroeger opstaan. Soms als ik eerder wakker ben, dan sta ik eerder op , maar normaal echt pas als de wekker gaat. Als ik geluk heb dan slapen de jongens nog, en kan ik in alle rust plassen,tanden poetsen, aankleden en naar beneden. Thijme word daar meestal wakker van, en die help ik dan met uitzoeken van de kleding, aankleden en tanden poetsen. Samen gaan we dan vaak naar beneden. Bepakt met de babyfoon is het tijd om de ochtend te beginnen. Dit is meestal rond 07:00u

Als eerst gaan de lampen aan, en maak ik de achterdeur open. Want Sjors zit meestal wel al in de aanslag om naar buiten te gaan. Thijme ploft op de bank en zet de tv aan. Ik ga richting de keuken, waar ik als eerst de senseo aan zet. Geen begin van de dag zonder koffie! Ik pak dan een koffie kopje en vul deze met water, zodat ik mijn medicijnen en vitamines kan innemen. Onder tussen is de senseo warm, en klaar voor gebruik. Zodra de koffie gemaakt word, vul ik voor Thijme en Finn een beker melk, en haal ik brood uit de vriezer. Thijme geef ik zijn drinken, en ik loop naar boven om Finn wakker te maken, maar vaak is meneer zelf al wakker geworden. Gezellig al kletsend haal ik hem uit bed, en pak ik schone kleren uit de kast. Finn heeft vaak wel goede zin in de ochtend, en maar heel af en toe een humeurtje. Zodra we beneden komen gaat Finn de kinderstoel in, en krijgt ook hij een beker melk.

Dan word het tijd om alles en iedereen te voorzien van eten, en alle bakjes te vullen voor school. Het brood is gelukkig al een heel eind ontdooid, en beide mannen krijgen een boterham. Finn met smeerkaas en Thijme met spikkeltjesworst. De schoolbakjes vul ik voor Thijme met fruit, en brood voor het overblijven, en Finn krijg fruit mee naar de peuterspeelzaal. De bekers worden gevuld met aanmaak, en na alles nog een keer te hebben gecheckt, gaat alles de tassen in. Zo kan ik zelf ook gaan zitten met mijn kop koffie, en ik eet vaak in de ochtend een beschuitje.

Zo hebben we nog even de tijd om samen te zitten, voordat iedereen de auto in gaat. Ja je leest het goed, ik breng de kinderen vaak weg met de auto. Vaak omdat ik vanuit het werk de kinderen op moet halen bij de gastouder en opa. En die wonen niet in het zelfde dorp als waar wij wonen, en is de auto dan vaak gemakkelijk. In de zomer ga ik wel geregeld met de fiets, al is dit soms wel een hele klus om alles mee te krijgen op de fiets. Om 08:10 vertrekken we naar de school van Thijme, die op een kleine afstand van ons huis zit. Thijme mag om 08:20 de klas in, en ik zwaai hem dan meestal gedag. Finn breng ik dan door naar de Peuterspeelzaal, die begint namelijk om 08:30. Met Finn ga ik wel helemaal mee de klas in, en speel ik nog even met hem. Dan is het ook tijd om van hem afscheid te nemen, en voor mij tijd om te gaan werken. Ik moet dan om 09:00 beginnen met werken, en heb dan vaak nog net even tijd om mijn lunch te halen voordat ik moet beginnen met werken.

En zo heb ik dus voordat ik moet gaan werken, al een halve dag erop zitten. Het klinkt allemaal misschien heel ruim in tijd, maar ik hou er van om alles rustig te kunnen doen, en niet te hoeven haasten. Ik drink liever twee koppen koffie en klets nog lekker met de mannen, dan dat ik 20 minuten langer in bed kan blijven liggen. Elke ochtend verloopt zo, zelfs op zaterdag. Behalve dan het vullen van de bakjes voor school, op zondag nemen we vaak ruimer de tijd voor alles, en eten we ook altijd samen aan tafel.

 

Hebben jullie ook een bepaalde routine? Of hoelaat sta jij elke ochtend op? Ben erg benieuwd!

 

 

 1,351 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *