Persoonlijk Project

Nieuw jaar!..

Hallo allemaal,

Het is weer even geleden! Maar het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe blog. Het nieuwe jaar is van start gegaan, en we hebben de feestdagen weer overleefd!

Dit jaar april, is het alweer 2 jaar geleden dat ik mijn Gastric Bypass operatie heb gekregen. Tot de dag van vandaag ben ik super blij met deze keuze! Ik leer nog elke dag, en elke dag is anders. De feestdagen waren weer dagen vol gepuzzel. Wat gaan we eten? En gaan we mee doen met alle lekkere dingetjes?.. Volmondig JA!  Ik heb genoten van alle snoepjes,ijsjes,taartjes,hapjes en drankjes!

Want genieten staat nog steeds boven aan mijn lijstje. Het is overigens wel een vraag die ik in de december maand veel krijg. ” mag je dan wel gewoon lekker mee doen?” Alles mag, maar wel met mate! Tenminste, ik vind dat ik alles mag! Want het moet wel leuk blijven! En voor mij maakt dat ene chocolaatje het net iets leuker. Maar, ik blijf wel opletten. Mensen blijven toch snel denken dat je niks meer mag! Het blijft me dan ook verbazen dat mensen dat blijven vragen aan je.

Alles mag zolang je er maar wel controle in houd! Het leven met een Bypass hoeft echt geen strafkamp te zijn! Zolang je maar controle behoudt, en eerlijk blijft tegen over jezelf! Toegeven als je iets teveel hebt gegeten, en de juiste balans houd. Dan kun je gewoon “lekker mee doen” met de feestdagen!

 

En daarom gaan we nu in januari weer terug naar de basis. Alle “december” snoepjes zijn de deur uit, en hallo heel veel fruit en groente.

 

En wat gaat 2020 ons brengen? Ik hoop heel veel liefde, warmte, gezondheid en geluk. Zoals je misschien wel op instagram hebt kunnen lezen, zit mijn man op het moment niet lekker in zijn velletje. Hij zit soms oktober 2019 thuis met een burn-out. Het beruchte emmertje liep over, iets wat je helaas niet in de hand hebt. Iets wat iedereen kan overkomen, en wat je zo ineens overkomt. Er zijn veel dingen gebeurt in korte tijd, en daar komt nu de klap van binnen. Het is een proces waar hij met veel rust en tijd, hopelijk uit mag komen. Het is alleen wel iets, waarvan ons hele gezin daar van op de kop staat.

De kinderen moesten erg wennen aan dat Papa ineens zoveel thuis was, en ik moest erg veel op mijn stappen letten. Het lontje was kort, en iets kon al snel teveel zijn. Waardoor je zo maar ineens de rol van Mama en Papa mag spelen, want je wilt zo min mogelijk druk geven aan je man. Dat was wennen, en heel erg zoeken. Het heeft ons meerdere keren een goede woordenwisseling gegeven. Maar hee, we zijn getrouwd in voor en tegenspoed. In ziekte en gezondheid, en het is nu mijn beurt om achter hem te staan.

Het is aan mij om de rem er soms op te zetten, en te zorgen dat de rust ook echt gepakt word. Hij luistert naar het fluisteren van zijn lijf. Helaas zit niet alles mee, en gaat het echt op en af! Maar samen komen we er wel, liefde overwint alles!

                                    “Amor Omnia Vincit”

 

Toedeloe lieve mensen, en bedankt voor het lezen! Reageren mag altijd hier onder! Wat ik erg leuk vind! Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram! Ik ga me best doen om snel weer een leuke blog online zetten! Het was echt even te lang geleden! Maar soms zijn andere dingen iets belangrijker!

 

 2,227 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *