Familylife

Mijn schoonmaak routine!

Ik moet wel eerlijk bekennen, ik heb best een hekel aan het huishouden. Helaas hoort het erbij, en kan ons mam niet eeuwig alles voor me blijven doen. Ik probeer het dan ook elke week netjes te doen. 

Ik ben buiten het weekend om, 2 dagen vrij in de week. Dit zijn de woensdag en de donderdag, en probeer op deze 2 dagen alles in huis te doen. Stofzuigen, de keuken op ruimen en wassen, zijn dingen die elke dag gebeuren. Maar echt soppen en boenen doe ik een keer per week. Of het liefst gewoon niet! De badkamer en keuken grondig schoonmaken is een klusje voor een keer in de 2 weken. Of ik kijk Pieter heel lief aan, en die doet dan iets vaker de badkamer. Ik vind dat echt het meest ondankbare klusje in huis, de badkamer. Als iemand daar toch een goude tip voor heeft graag!!

Maar als die schoonmaak drift dan toch op komt zetten, hoe ga ik dan te werk? Als Finn mee werkt, want die is eigenlijk altijd gewoon thuis. Dan begin ik met het opruimen van alles wat in de weg ligt. Het speelgoed gaat terug naar zijn plekje, papieren zoek ik uit. En alles wat naar boven kan leg ik op de trap. ( wat soms stiekem na 3 dagen nog op de trap ligt Herkenbaar?)

Dan duik ik de keuken in, opzoek naar een doek en de emmer. Deze vul ik met water en schoonmaakmiddel, het liefst een die bloemig ruikt. Vind het wel fijn dat ik kan ruiken dat ik heb schoon gemaakt. Voor de schoonmaak drift is het altijd een emmer met sop, en als ik tussendoor iets schoon moet maken gebruik ik een spray. Dat is sneller en makkelijker. Als een trouwe hond ga ik met mijn emmertje naar de woonkamer, en begin alles goed af te nemen. Tussen door zingen we een beetje mee met de radio, of houden we Finn bezig. Als ik in een goede bui ben, zeem ik de ramen ook gelijk. En duik dan de wc op om als laatst deze schoon te maken, zodat het doekje meteen de was in kan. Gloor er in en deur dicht.

Dan gaan alle stoelen onder de tafel uit, en zet ik de tripp trapps op tafel. Die trouwens ook grondig worden schoon gemaakt. Zo kan ik makkelijk met de stofzuiger overal onder door, en in een moeite door. Na het stofzuigen is het tijd voor het dweilen. Tussendoor probeer ik Finn voor de tv te krijgen, en voor mezelf een kopje koffie te maken. Zodat ik die na het dweilen rustig kan op drinken. Al alles droog is, trek ik de wc door. En heb ik dan nog zin, tijd en energie over? Dan spray ik de keuken in met Dasty ( ideaal spul van de wibra) en word deze ook nog af gedaan. Wij gebruiken dasty overal voor, zeker ook voor het verwijderen van vlekken bij de jongens.

Ik ben geen vrouw die met een tandenborstel alle randjes en naadjes gaat schoon maken, en soms gebeurt er ook een weekje niks. Er mag in huis zeker geleefd worden, en ik zal het denk ik nooit leuk gaan vinden dat schoonmaken. Het hoort er nou eenmaal bij. Net zoals wassen, stofzuigen, vaatwasser leeg ruimen enz. Heb je nog een goude tip? of hoe gaat jou schoonmaak routine? Daar ben ik dan super benieuwd naar!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *