Familylife

Mijn mama heeft een tattoo.

Thijme zei laatst vol trots op school, dat zijn mama een plaatje op haar arm heeft. Ja deze mama heeft in totaal 4 tatoeage’s. Iedereen heeft er een mening over, en vind er wat van natuurlijk. 

Mijn allereerste tattoo kreeg ik toen ik 16 was, en was een cadeautje van mijn toenmalige vriendje. Ik was geslaagd voor mijn middelbare school, en hij vond dat wel een gepast cadeautje. Mijn ouders stonden er achter, en al snel werd er een afspraak gemaakt. Ik wilde heel graag Stampertje uit Bambi op mijn schouderblad. Toen leek dat lieve kleine konijntje echt super schattig, helaas hadden ze hier in de shop geen plaatje van. En zo snel als dat je nu met je telefoon een plaatje opzoekt, zo niet snel ging dat 14 jaar geleden. Kun je je al bijna niet voorstellen toch? Hoe snel je alles met je telefoon kunt opzoeken, maar dat terzijde. Ik zocht een ander plaatje uit, en er kwam een beertje op mijn schouder te staan. Trots en een beetje pijnlijk stond hij er naar een uurtje op, ingekleurd en wel. Ze zeggen wel eens dat het zetten van een Tatoeage verslavend is. Bij mijn werkt dat dus inderdaad wel zo, want na 2 jaar volgende nummer 2.

Dit keer ging ik wel goed voorbereid naar de shop, en had het nu helemaal uitgedacht. Ik wilde een vlinder met daaronder mijn Naam. Mijn opa was kort daarvoor overleden, en vond dat een vlinder symbool stond voor het uitvliegen en gaan naar een mooiere plek. Ook nu stond na een kleine 2 uur een mooie vlinder op mijn rug. Toen ongeveer een jaar daarna heb ik er een op mijn vinger laten tatoeëren,  een klein symbool die staat voor levens die niet meer hier mochten zijn. Helaas is deze al aardig aan het vervagen, en is hij zelfs al 7 keer opnieuw ingekleurd. De laatste werd 2 jaar terug gezet. Het woordje believe met de hartslag van Thijme op mijn onderarm. Ik wilde het hoofdstuk ziekenhuis afsluiten, maar ook het geloof houden in mezelf, en zeker in Thijme. Geloof dat alles goed zou komen, en hij een sterke vent zou vonden. De hartslag omdat het in het begin van zijn leven heel spannend is geweest!

Nu begint het alweer een beetje te kriebelen, want ik wil graag nog iets laten ontwerpen voor beide jongens. Ook zou ik graag mijn beertje laten coveren. Ja hij was de eerste, maar hij is zo vervaagt, en wel toe aan vervanging. Ik vroeg via instagram, of er meer mensen waren met tatoeage’s, en of ze gezet waren met een betekenis. Ik kreeg leuke en mooie reacties. Zo heeft een volger een hele mooie lotus bloem op haar arm laten zetten. Een lotus staat voor vernieuwing, en zij heeft hem laten zetten voor haar afval proces. Het afvallen is een vernieuwing voor haar leven, en ze wilt nooit mee terug naar hoe het was. Prachtig mooie betekenis. Een andere volger heeft een tatoeage laten zetten samen met haar zussen en ouders, dit tijdens de strijd van haar Moeder. Ook heeft ze een pijl omhoog, om een nare periode van haar leven af te sluiten.

Ik kreeg ook reacties van vrouwen, die er geen willen of hebben. Dit met als reden er toch misschien spijt van te krijgen. En nog geen mooie tatoeage gezien die ze oprecht mooi vond. Ook de kosten van een tatoeage houdt mensen tegen, want het is nogal een dure hobby. Ook is er een volger met een klein ” trauma ” die tijdens het verzorgen van een oudere dame, een tatoeage heeft gezien, die niet echt meer in de juiste verhouding was. Ik vind de verhalen achter elke tatoeage inspirerend, en ja er zijn ook oprecht lelijke, maar ook hele mooie! Gelukkig hebben we allemaal een andere smaak, en mag iedereen doen en laten wat ze willen op tattoo gebied. Of er bij mij nog een 5e tatoeage bij komt, we gaan het zien.

 

 2,445 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *