Familylife

Mijn angst voor de tandarts!

Mijn tandarts en ik, zullen nooit vriendjes worden van elkaar! Eigenlijk denk ik dat wij eerder , een haat verhouding hebben!

Als klein meisje was ik al doodsbang voor de tandarts! Ik ging er altijd huilend naar toe, en kwam er ook weer huilend naar buiten. Ik ging altijd braaf mee met mijn ouders, en mijn broertje. Vanaf kinds af aan heb ik al gevoelige tanden en tandvlees. Ik hoef het maar iets te ruw te poetsen, of het tandvlees begint te bloeden. Maar waar komt die angst toch vandaan?

Ik denk dat het begonnen is met het vullen van het eerste gaatje, zonder verdoving! Want nee ik was een grote meid, die dat wel kon zonder verdoving. Geloof me als ik je vertel dat het geluid van ” de boor”, mij kippenvel bezorgt tot in mijn haarpuntjes. Het deed toen zoveel pijn, dat ik met tranen in mijn ogen op die stoel lag. En de tandarts met een big smile vertelde, dat ik maar even door moest bijten. ( zeer toepasselijk!) Het zorgde ervoor dat ik bij elk gaatje zo bang was.

Na jaren wisselde we van tandarts, gingen we er op vooruit? Nee, dat gevoel kreeg ik niet! Wel kwam ik er hier achter dat mijn onder gebit echt heel gevoelig was. En als er dan een gaatje zat, er 2 verdovingsspuiten in moesten. En nog kwam die zure gemene pijn er door heen. Zodra het boren klaar was, was de pijn ook gelijk weg! Wat heb ik vaak tot 100 moeten tellen! Elke afspraak ging ik met buikpijn daar naar toe, dagen ervoor was ik al misselijk. Zweethanden en hartkloppingen, zo angstig was ik voor de tandarts. Het was zelfs zo erg, dat na het plaatsen van een noodvulling. Ik nooit meer ben terug gegaan. 5 hele spuiten verdwenen in mijn mond, je kon de vloer dweilen met mijn angst zweet. Nog kwam de pijn er door heen, waarop de tandarts antwoorden. Meid het zit echt tussen je oren, want het is zo goed verdoofd dat je niks meer moet voelen. Ja gek hè, volgens mij zit je gebit ook tussen je oren.

Toen ik 2 jaar niet meer bij de tandarts ben geweest, heb ik de stap gezet naar een Angsttandarst! De beste keuze ooit, hij heeft alle tijd voor me. En luistert naar me, toont begrip. Hij werkt met zwaardere verdovingen, waardoor ik echt niks voel met boren. Waar daar zit de hele angst, angst dat het pijn doet. Nog steeds zit ik met samen geknepen billetjes in de wachtkamer, nog steeds heb ik zweethanden. En nog steeds heb ik buikpijn, maar elke keer weer verbaast het me dat het geen pijn doet.

Ik denk dat ik altijd wel angstig zal blijven. Maar ga nu wel netjes om het half jaar naar de tandarts. Iets waar ik me echt toe moet zetten, maar heb daardoor wel al 2 jaar geen gaatjes meer! Dus heb al 2 jaar het geluid van de boor niet meer gehoord! De kinderen gaan met Pieter samen naar de tandarts, hij is er namelijk niet bang voor! Ik heb graag dat ze mijn angst er voor niet overnemen. Thijme vind het tot nu toe prima en leuk. En hoop echt dat dat zo blijft! Anders mag hij wel met mama mee naar de angst tandarts!

 1,300 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *