Thijme

Lieve Thijme,

Lieve Thijme,

Je zesde verjaardag staat alweer bijna voor de deur, 6 jaar geleden maakte jij mij Mama.
Zes jaar geleden kwam, zag en overwon je! Jou leventje begon sneller dan wij gedacht hadden, en er gebeurde heel veel. We hebben ons regelmatig enorme zorgen om je gemaakt: als klein babytje meteen het ziekenhuis in en later, toen je iets ouder was nog een aantal keer. Die ervaringen hebben bij mij gemaakt dat ik extra op je wil letten, meer voor je wil zorgen.

Jij, aan de andere kant, bent vooral aan het genieten van alles wat je ziet, van wat je leert, van alles wat je gaat doen zonder dat ik naast je sta om je te behoeden voor mogelijk kwaad. In mijn ogen blijf je klein en van porselein. Ik zie je soms worstelen met jezelf, zoeken naar de juiste woorden. Het liefst pak ik je dan bij de hand, en neem ik je mee. Vul ik de woorden voor je in, als je ze zelf niet kan vinden. Als ik op school zie dat je bang wordt, of het even te eng vind. Dan wil ik je optillen en meenemen naar huis. Als je mij verteld dat je niet wilt spelen thuis met andere kindjes, dan sluit ik je het liefst op. Zodat je ook niet hoeft te spelen met andere kindjes. Als we iets gaan doen, wat in jou ogen spannend is. Dan zou ik het liefst thuis blijven, zodat jij je veilig voelt.

Maar je moet ontdekken, de wereld zien met jou oogjes. Ik moet je soms bang laten zijn, en je laten worstelen. Want daar leer je van, en maakt je weerbaar. Maar o, wat zou ik het toch graag allemaal voor jou willen doen lieve schat. 

Lieve Thijme, met een angstig gevoel laat ik je langzaam los. In de hoop dat je opgroeit tot een verstandige jongen. Ik denk aan hoe je ooit, op een dag, zal willen stappen en aan hoe ik zal liggen waken in mijn bed totdat je veilig thuis bent gekomen. Hoe je thuis komt met je eerste vriendinnetje of vriendje. Dat mijn plekje word ingenomen, en iemand jou de dingen geeft die je nodig hebt. Ik hoop dat je een weg vind met je autisme, en dit een plek kunt geven. Hiermee de wereld kunt ontdekken, zonder dat het teveel belemmering geeft. Ik hoop dat je onze adviezen meeneemt, en er je eigen draai aan geeft. Er komt een tijd dat je niet meer wilt knuffelen en kussen, want dan ben je daar echt te oud voor. Vind jezelf, en hoef ik niet meer mee de klas in te lopen. 

 

Maar voor nu , blijf je nog heel even mijn kleine jongen. Liefs Mama

 2,585 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *