Thijme

Je komt toch niks tekort?

Daar sta je dan,met een mond vol tanden. En het schaamrood op je kaken! Is het een fase? Gaat het over? Oftewel Help!!!

Thijme lijkt een aantal fases nog een keer door te gaan. De ” wie wat waarom” fase is nog steeds favoriet, al hoort dit ook bij zijn autisme! Want ja, die diagnose is er ook! Dus wat is een fase, wat hoort bij de autisme kant? Dit levert een grote zoektocht op, en soms eindig je met je handen in je haar.

Thijme lijkt nu door een fase van “help, ik kom iets te kort!” En schaamt zich totaal niet bij het vragen naar eten/drinken. Het is namelijk zo dat als we nog geen 5 minuten ergens binnen zijn, Thijme aankomt met de vraag ” Mag ik drinken? En ik lust daar wel wat lekkers bij!” Wat schaamde ik me kapot, de eerste keer dat dit voor kwam. Ik reageerde door te zeggen, dat hij moest wachten tot dat het hem werd aangeboden! Zodra Thijme dan iets te drinken/eten heeft gekregen, moet het ook allemaal meteen op! Bang dat iemand het afpakt, en het oogt alsof hij thuis nooit niks krijgt. Ik schiet dan toch wel lichtelijk in de stress, wat zullen ze wel niet van ons vinden?

Ook weet Thijme precies in welke winkel hij wat mag pakken, of waar hij een snoepje krijgt. Zo mag je bij de lidl en albert Heijn een appel pakken, en zijn er winkels die na het afrekenen een snoep aanbieden. Thijme onthoudt dit vlekkeloos, en weet dus precies waar hij moet zijn. En ook hier schaamt hij zich niet om het te vragen, mocht er niemand aan hem denken, en het aanbieden. Nou vind ik het fruit in de winkel een erg goed initiatief, en mag hij dit ook zeker hebben. Maar hij roept het al als we de eerste stap in de winkel zetten.

Ik voel me er soms heel erg ongemakkelijk bij, zeker als je soms de reacties van andere mensen hoort. Of de blikken die mensen je kunnen geven! Weet soms ook niet zo goed hoe te reageren, moet ik het negeren? Moet ik aangeven dat mensen het zelf wel aanbieden? Moet ik het toelaten? Het is allemaal een beetje zoekende, en aan de schaamte zal helaas weinig verandert kunnen worden. Nu heb ik me laten vertellen dat dit een fase is, en veel kinderen hier door heen gaan. Dat is dan een kleine troost, en hoop dan maar dat het ook echt een fase is. En nee Thijme komt niks tekort thuis, en krijgt genoeg te eten en te drinken!

 

 

 

 

Herken je dit? Heb je tips? Laat ze dan hier onder achter, of via instagram of Facebook!

 

 2,230 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *