Finn

Hoera finn 2 jaar!

Afgelopen weekend was het dan zover, onze kleine maar toch grote jongen werd 2 jaar. We hadden letterlijk een feest weekend! Ons huis is niet zo heel groot, dus deden we de verjaardag in 2 dagen. Ik maakte via lijstje.nl een verlanglijstje voor Finn, ik vind dat super handig. Zo weet iedereen wat je graag wilt hebben, en kun je zien wat er al afgestreept is. 

Finn zijn verjaardag viel dit jaar op een zondag, en dat was best fijn. Zo hadden we dus een feest weekend! En na de droevige week, was dit wel even fijn. Vooral omdat je de kindjes niet wilt laten lijden onder droevige omstandigheden, en we daarom ook alles lekker door hebben laten gaan. Finn was ook echt jarig, en wist heel goed wat er van hem verwacht werd.

We besloten zaterdag de verjaardag te vieren voor onze vrienden, de tijd die wie kozen was van 16:00u tot 20:00. Omdat er veel kindjes bij gekomen zijn is dit wel een fijne tijd. Zo kunnen ze allemaal eerst nog even een slaapje doen, en hebben ze erna genoeg energie om te spelen. En die energie hadden ze! Ze hebben allemaal zo leuk met elkaar gespeeld, en kregen daar ook alle ruimte toe. Finn vond alle kadotjes uitpakken natuurlijk het einde, maar het werd ook wel snel aan mama gegeven.  Zo kon hij weer snel gaan spelen,snoepen,lachen en geinen. Ik maakte een grote pan groente soep, en een broodjes buffet. Want het was natuurlijk wel precies rond etenstijd. Voor de kinderen lekker zoetigheid, en voor de volwassen allerlei hartig. En een ijsje mocht zeker niet ontbreken. Met de buikjes vol, en rode wangetjes gingen alle kindjes weer naar huis. Finn ging lekker naar bed, en wij doken de bank op. Bij komen van party deel 1, en alles weer opruimen en klaar zetten voor zondag.

Finn was zondagochtend al heel vroeg wakker, en had geen zin om bij ons in bed nog te knuffelen. Als afleiding hebben we ons kadotje gepakt, en deze klaar gezet op bed. Zelfs daar had meneer geen zin in, die wilde alleen maar naar beneden. Hoe zou dat toch komen? Toch kregen we hem eindelijk zover dat hij bij ons in bed kwam, om zijn kado uit te pakken. We gaven hem de brandweerauto van ficher price little people, die viel gelukkig goed in de smaakt. En moest dan ook meteen uit de doos, zodat meneer er mee kon spelen beneden. Vandaag vierde we de verjaardag van 10:00u tot 15:00, zodat de jongens erna nog rustig konden bijkomen. En Thijme niet te overprikkeld naar bed zou gaan. Om 10:00u hadden wij alles klaar staan, Finn was er klaar voor en de koffie was warm. We wachten en we wachten, Thijme raakt er nerveus van en Finn blijft maar stiekem chips eten. Mijn broertje en schoonzus beginnen ondertussen aan een drankje, en ik warm de soep op. Want ook vandaag verzorg ik een broodjesbuffet. Mede ook omdat er van Zaterdag veel over was, en ook omdat je rond lunchtijd zit. IK haal namelijk altijd veel te veel in huis. En vind het dan zonde om van alles weg te gooien. Ik blijf bang dat mensen iets tekort komen. Zoals verwacht kwam alle visite tegelijk binnen, en was het ineens heel druk.

Finn was door het dolle heen, en wist niet meer waar hij moest kijken. Kadotjes werden snel uitgepakt, want de volgende stond alweer klaar. Gelukkig was het heerlijk weer en besloot iedereen om lekker buiten te gaan zitten,staan en hangen. Alle buikjes werden goed gevuld, en ze hebben heerlijk gesnoept van al het lekkers. Finn genoot van alle aandacht die hij kreeg en heeft heerlijk gespeeld met Thijme. Rond 16:00u was alle visite weg, en was het tijd om binnen weer alles op te ruimen. En wat is een verjaardag zonder Frietjes? Natuurlijk moest dat gegeten worden, en Finn genoot er zichtbaar van.

Ik ben blij dat we de verjaardag in 2 delen hebben gevierd, ja je hebt 2 dagen visite en rommel in huis. Maar voor de kindjes is het wel rustiger, en je kunt meer kletsen met iedereen. Dit jaar besloot voor het eerst geen hapjes,stokbrood,smeersels,kaasjes ect te doen. Maar koos ik voor een broodjes buffet en soep, ik denk dat het qua kosten niet veel uit maakt met elkaar. Ik sta geen uren in de keuken, om alle hapjes te maken en rond te lopen ermee. Heb nu alleen vooraf de soep gemaakt, en de vleeswaren en kaas op borden gelegd. Het was dus een kwestie van alles op tafel zetten, soep schenken en klaar! Ik vond het ideaal bedacht van mezelf. Op naar de volgende verjaardag, namelijk die van Thijme. Hij mag op 19 november alweer 6 kaarsjes uitblazen!

 

 

 

 

 

 1,760 total views,  3 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *