Familylife

Het Slaapdrama!

Hallo hallo, leuk dat je mee leest met een nieuwe blog. Vandaag neem ik je mee in het slaapdrama, een probleem die zich hier al een paar weken bezig houd. Finn wilt namelijk in de middag niet graag meer slapen, maar de avonden zijn ook geen favoriet. 

Het is bijna elke avond een groot gevecht, om Finn lekker in zijn eigen bedje te krijgen. Het begint al als ik aangeef dat we naar bed gaan. Ik bereid de jongens elke avond voor, want ik geef aan als het bijna bedtijd is. Vaak zeg ik , dat als de grote wijzer op een cijfer staat, ze dan naar bed gaan. Zodra ik maar aangeef dat de grote wijzer op het juiste cijfertje staat, begint Finn al met tegen stribbelen. Het gevecht begint, en we hebben al aardig wat dingetjes uit geprobeerd.

Apart naar bed, liedjes zingen, langer boekjes lezen, belonen, en gewoon laten huilen. Alleen merk ik dat na 4 avonden een gevecht, mijn lontje echt op is. En ik geen zin en puf heb in een strijd, wat zorgt dat Finn dat maar in ons bed slaapt. Zwak he? want ja, ik bent dan niet consequent. Maar elke avond een gevecht van bijna 2 uur, dan houdt het voor mij toch echt een keer op. Het bed ritueel moet op de schop!

Voor de zomervakantie kwam ik in aanraking met Essentiële oliën. Ik was er vrij sceptisch over, en wilde het eerst zien en dan geloven. Toen we terug kwamen van onze vakantie, zijn we begonnen met het nieuwe bed ritueel. Samen naar boven, op het grote bed de pyjama aan doen, samen tandenpoetsen om vervolgens samen een boekje te lezen in het grote bed. Dan doen we samen de diffuser aan met de oliën, en gaat de slaapzak aan bij Finn.  We zingen nog een liedje, en dan moet meneer toch echt zijn bed in.

Ik zet nu elke avond bij Finn de diffuser aan van Young Living, gevuld met 3 druppels Lavender en Stress Away. Een lekkere rustgevende blend, die ervoor zorgt dat je ontspant, en goed kunt slapen. We merkte naar 4 nachten dat Finn echt veel beter sliep, en de avonden iets fijner werden. Het nieuwe ritueel begon zijn vruchten af te werpen. Tuurlijk blijven er avonden die nog minder goed gaan, en Finn de strijd aan gaat met ons. Maar ondanks dat , merken we echt dat Finn veel vaster slaapt, en uitgeruster wakker word.

En omdat het zo goed werkt bij Finn, hebben we voor hem een eigen diffuser gekocht. Ik vond hem echt te leuk, en helemaal kidsproof. Hij zal straks heel leuk staan op zijn nieuwe slaapkamer. Hij heeft verschillende muziekjes, en lichtjes, en hij ziet er gewoon schattig uit. Ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden, en hopelijk blijven de nachten goed gaan. Op natuurlijk een paar vervelende avonden na!

 

Wil je nou meer informatie ? Ik word super geholpen door Natascha van Essentially.loving , je kunt haar altijd volgen op instagram! En ze verteld je graag meer over alle mooie dingen, die oliën kunnen betekenen voor je.  Ik ben er zelf echt heel erg blij mee, en tot nu toe alleen maar positief over de werking van de oliën binnen ons gezin.

Tot de volgende blog! XOXO

 

 

 

 1,786 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *