Persoonlijk Project

Het leed dat afvallen heet

Soms hoor je verhalen, waar je oren van gaan klapperen. Die je met volle ongeloof kunt aanhoren, en niet kunt snappen dat mensen zo denken, laat staan het uitspreken. Van onbegrip tot aan kleineren toe, makkelijk denken tot het niet willen zien.

Ik zat in groep 5 dacht ik van de basisschool, toen het pesten over mijn gewicht begon. Varken, miss piggy, vetzak, dikkop , lelijk! Noem ze maar op, ik kreeg ze allemaal naar mijn hoofd. Niet wetende dat juist door die woorden, ik alleen maar meer ging eten. Soms tot huilend aan toe, zat ik weer aan die ow zo lekkere reep chocola. Kwetsende woorden, die gezegd worden zonder dat ze er maar een seconde bij stil staan. Als afvallen zo makkelijk was, dan zou erg geen Obesitas zijn. Dan zouden we allemaal een perfect BMI hebben!

Ging het maar zo makkelijk, was het maar eenvoudig. Dan had ik nooit de stap hoeven zetten die ik vorig jaar heb gezet. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, in al mijn persoonlijk project blogs, heb ik een Gastric Bypass gekregen vorig jaar April. Waarom en hoe, dat kun je daar allemaal eens rustig terug lezen. De complimenten en lieve woorden komen nog steeds, en sommige nog leuker en liever dan de ander. Maar en dat is echt een grote Maar! Er zijn er nog steeds die het niet snappen, of er heel erg makkelijk over denken.

De vraag word me regelmatig gesteld, hoe ik het voor elkaar gekregen heb, om zoveel gewicht te verliezen. Met een klein grapje zeg ik, door een lieve chirurg en mezelf. Waarop dan soms het antwoord komt, zo ja dat is wel de gemakkelijke weg hé!  Wie ben jij, om tegen mij te zeggen, dat het makkelijk is? Heb je de wegen bewandeld die ik heb bewandeld? Ken je het harde werken wat afvallen heet? Ken je de dagelijkse strijd met jezelf? Ken je het gevoel als je iets lekkers hebt gegeten, en het vervolgens weer uit kotst omdat je er ziek van word? Ken je het dat, je nog steeds moet nadenken met wat je eet? Als je op al die vragen Ja kunt zeggen, dan mag jij zeggen dat het gemakkelijk is.

De gedachten soms van , dat doen we wel even. Die operatie is zo gepiept, en tadaa daar is het slanke lichaam. Als het diëten niet meer werkt, ach dan is er altijd nog een operatie.

 

Een gastric Bypass operatie is absoluut niet de oplossing voor het afvallen, en het gewicht eraf houden! Ja het helpt je zeker om gewicht te verliezen, en je gaat echt afvallen! Maar het stopt, en je stabiliseert, en dan komt het. Je moet het op eigen kracht gaan doen. Ik moet echt opletten met wat ik eet, en hoe ik het eet. Want ja, je kunt echt weer gewicht aankomen. De rest van mijn leven, moet ik opletten. Want die kiwi kan je zo weer eten tot een meloen. De gedachten dat het allemaal wel even gebeurt, dat het zo gemakkelijk is, die gedachten kan ik nog steeds niet geloven. Afvallen is een levenslange strijd, en voor mij is nu de kunst het gewicht vast te houden, en zo door te blijven gaan. Want terug naar hoe het was? Dat toch hopelijk nooit meer!

Als er aan mij gevraagd word , zou je het aanraden? Dan zeg ik Ja, maar wel als je er voor de volle 100% achter staat. Je moet klaar mee en voor zijn, en je knop moet echt om. Want lang leven de lol erna, dat mag wel , maar is niet verstandig. Maar wat krijg je er toch veel energie voor terug, en wat kan ik toch meer dan vroeger. Weer makkelijker lopen en fietsen, weer de trap op kunnen lopen zonder te hijgen. Het heeft mij dus echt heel veel gegeven.

 

 

 

 

Oordeel niet over iets, waar je niks van weet! 

 

 5,826 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *