Familylife

Het Herfst Seizoen,

Ik vind alle seizoenen leuk, elk seizoen heeft zijn charme. En na een mega geweldige zomer, waarvan we echt niet mogen klagen. Want we hebben echt een geweldige goede zomer gehad. Maar nu breekt toch langzaam de herfst aan, en heel eerlijk ik vind het heerlijk.

De zomer laten we langzaam, heel langzaam achter ons. De afgelopen dagen en aankomende dagen krijgen we nog lekker na zomer weer. Ik vind het lekker, maar ook ben ik er stiekem wel een beetje klaar mee ( don’t hate me). Maar we hebben zulke mooie dagen,weken gehad. Ik ben stiekem toe aan kou,nat,grijs,wind,regen,sfeer,kaarsjes en huiselijkheid. Want dat vind ik echt het fijnste van dit seizoen, en komende winter seizoen.

De herfst/winter brengt voor mij altijd zoveel sfeer in huis, en zeker ook gezelligheid. Tuurlijk kunnen in de zomer kaarsjes aan, maar dat doe ik eigenlijk zelde. Maar ik heb denk ik nu de avonden alweer langer worden, ik denk wel al 100 waxine kaarsje verbrand. Zodra het maar een beetje grijs en grauw word buiten, steek ik mijn kaarsjes aan. En dan lig ik het liefst met een plaidje en een kop thee op de bank. Waar ik in de zomer nog lekker actief ben in de avond, vind ik in de herfst het heerlijk om lekker op de bank te vertoeven de hele avond.

Ook kun je in de herfst leuke activiteiten ondernemen met de kinderen, zoals een heerlijke boswandeling maken. En dan opzoek gaan naar leuke herfst spulletjes. Wij hebben afgelopen weekend veel eikels,kastanjes en dennenappels gevonden in het bos. Samen met de jongens maakte ik een leuke Herfst dienblad, en mochten alle vondsten daar op. Thijme was helemaal trots op alles wat hij vond in het bos. Samen dronken we warme chocomelk met een stukje appeltaart. Van de overgebleven kastanjes maakte we poppetjes, en de dennenappels werden in een kleurtje gespoten.

 

Ik kan absoluut heel erg genieten van die heerlijke momenten thuis. De gezelligheid en warmte die het geeft. Ook in keuken vind ik de herfst heerlijk, lekkere stoofpotten of soepen. Hachee met rode kool, of al een lekkere stamppot. Ja, zomer voedsel is lekker licht. Maar de herfst/winterkeuken heeft ook een plekje in mijn hart. Zelf appelmoes maken, of appeltaart. Zodat je huis de hele ruikt naar al die lekkere zelfgemaakte dingetjes. Dat zijn dan ook zeker dingen die ik in het weekend graag doe, alleen of samen met de kinderen.

 

Ik denk dat we nog even moeten wachten op de grijze koude dagen. Want het blijft nog lekker nazomer. Al vind ik de ochtenden wel al aardig aan de frisse kant. Waardoor ik het erg lastig vind met kleding, wat wel aan en wat niet. Eigenlijk had ik van de kinderen alle zomerkleding al opgeruimd en uitgezocht. En kunnen ze zeker in de ochtend de winterjas al aan, maar zodra het middag word is het daar weer te warm voor. Ook krijgen we niet echt kans om te wennen aan de kou, en zo hangt de griep al in de lucht. En is het goed om aan je weerstand te werken, zo ben ik nu gestart met vitamines voor de kinderen. Of het echt nut heeft weet ik niet, maar het geeft wel een fijn gevoel.

Ik ga toch maar eens opzoek naar mijn lekkere wintersjaal, want die heb ik in de ochtend wel nodig op de fiets. Wat vind jij nou leuk aan de herfst? of juist helemaal niet? Heb je nog een lekker herfst recept? Deel hem dan!

 

 

 

 

 

 

 

 1,638 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *