Familylife

Help, het is zo donker mama!

Help, wat is het toch donker. Nu de lange dagen er weer aankomen, en het sneller donker word. Word de angst bij Thijme ook weer groter. Maar daar hebben we wat op gevonden.

Thijme is eigenlijk sinds dat hij vorige jaar zomer, geschrokken is van onweer bang in het donker.Het liefst slaapt hij met alle deuren open en alle lampen aan. Maar dit gaat gewoon niet, want ik moet het pikdonker hebben. En kan totaal niet slapen met licht, Pieter kan overal slapen dus voor hem maakt het weinig uit. Nu zetten wij zijn slaapkamerdeur al op een kier,maar dan nog is het te donker voor hem. Vooral als hij er in de nacht uit moet om te plassen. Lang was ik opzoek naar het perfect lampje. We hadden al zo’n minion lamp op zijn nachtkastje, wat je aan zet en die na 20 minuten vanzelf uit gaat. Helaas geeft dit dus niet de hele nacht een bescheiden licht. Pieter vond ergens diep onder in een kast een soort van Muggenlamp. Thijme was dol verliefd op het paarse licht wat daar uit kwam. Het nadeel was dat dit heel fel scheen en de hele dag door branden. Ook geen goede optie dus.

Nu kreeg ik via een Webshop voor leuke kinderaccessoires, een super tip.  En misschien is dit voor jullie niks nieuws. Maar ik wist er het bestaan nog niet van. Namelijk een ledlampje die alleen brandt als het donker is. Hoe ideaal klonk dat in onze oren. Wel was ik bang dat hij erg fel zou zijn. Vooral omdat Finn ook houdt van pikdonker. Maar ik wilde er ook een voor op zijn kamertje. Zodat als ik er nachts naar toe moet, ik niet de slaapkamer lamp hoef aan te maken. Dus we zijn ze gaan testen bij de jongens.

Als ik hem uit het doosje haal voelt hij super licht. En ben ik als hij eenmaal in het stopcontact zit, verrast door het licht wat hij geeft. Hij is duidelijk zichtbaar en schijnt precies goed. Hij is heel compact en niet zo lomp in het stopcontact. Wij vinden het precies goed, maar eerst maar eens zien wat de kinderen ervan vinden. Thijme is er gelijk weg van, en vind het een pretje lichtje waar hij niet wakker van word. Finn moet er de eerste avond even aan wennen, want die is gewend om in het donker te slapen. Maar na 4 nachten gaat het super goed. Nu is Finn best een druktemaker in bed, en de knuffels en speen liggen vaak door de hele kamer. Maar met dit lampje, kan ik alles zachtjes terug bij hem in bed leggen. Zonder dat ik er de slaapkame rlamp voor aan moet doen. En nog een mooie bijkomstigheid, hij is van LED dus eet weinig stroom.

Wij zijn helemaal blij met ons lampje. En vooral de kinderen vinden hem prettig, en ik zelf ook.Bij Finn hebben we hem naar 3 weken van de kamer af gehaald, die werd toch onrustig van het licht. Nu hebben we hem op de douche in het stopcontact, ideaal voor als iemand moet plassen midden in de nacht. Including me, want zonder mijn bril zie ik dus bijna niks.

Ben je nou benieuwd geworden naar dit lampje? Kijk dan hier eens, en bestel hem! Wij zijn er helemaal enthousiast over.

  • Dit artikel is in samenwerking geschreven met webshop  A REBEL STAR.

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *