Finn Thijme

Help, die fases!

Fases, wie kent ze niet? Het lijkt soms wel alsof wij er hier telkens opnieuw door heen gaan. Thijme zit momenteel in de “Waarom fase” en de ” Hoezo”. 

De waarom fase, ik dacht dat we deze al gehad hadden. Maar we gaan er gewoon nog een keer door heen. Met elke vraag die we stellen aan Thijme, komt standaard het antwoord “Waarom?”

“Thijme, wil je even je speelgoed opruimen?” “Thijme, wil je wat te eten of drinken?” Maar ook als we iets mededelen of aankondigen. “Thijme, we gaan even een stukje wandelen” of “Thijme, we gaan nu boodschappen doen” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Op alles maar echt alles komt ” Waarom?”, en ik vind het mega vermoeiend! Weet op een geven moment ook niet meer, wat ik terug moet antwoorden. Vaak zeg ik maar “daarom” en zelfs daarop komt dan weer “Waarom”. Kort en bondig terug antwoorden, en na twee keer uitleggen is het klaar. Dat is wat we nu hebben afgesproken met onze gezinsbegeleider, en we hem soms ook echt moeten negeren.

Maar dat is zo moeilijk, vooral als het echt de hele dag gebeurt. Hoelang duurt zo’n fase? En heeft iemand nog een handige tip?

 

het zijn maar fases, het zijn maar fases”

 

Dan hebben we nog de Hoezo? fase! Waar Thijme ook weer vol door heen gaat. Want als hij dus het waarom geprobeerd heeft, dan komt hij erna met de hoezo? om de hoek. Vooral het alles precies willen weten, is wel een dingetje. “Hoezo doe je dat?” of “Hoezo moet ik dat doen?” En ook deze beantwoorden vragen kan hij dan weer de waarom vraag overheen gooien. Snap je hem nog?

 

Finn gaat nu door de papagaaifase heen, en doet bij letterlijk alles na wat wij ook doen, en zeggen. Dit brengt soms hillarische gebeurtenissen met zich mee, vooral als hij je wilt na praten. Er komen me soms woorden voorbij, die je dan eigenlijk op moet schrijven. Thijme snapt daarin tegen niet waarom Finn alles na doet. We proberen dit natuurlijk vaak uit te leggen, waarom Finn hem nadoet, en dat Finn alles te leuk vind van zijn grote broer. De leuke maar zeker ook de niet leuke dingen, doet Finn na. Een boze bui van Thijme, doet Finn na. De tong uit steken, doet Finn na. Soms is dat ook best vermoeiend, want je moet dubbel waarschuwen.

Finn gaat momenteel ook nog door de alleen maar mama fase, en dat betekent dat alles draait om mama. Hij hangt de hele dag om me heen, en wilt alleen maar op schoot en knuffelen. Wat ook betekent dat mama hem alleen uit bed mag halen, en naar bed mag brengen. Alles is mama, wat soms ook best vervelend is. En zeker ook voor Pieter, die soms niks met hem kan. Dit is wel iets van de laatste 2 weken, dus hopelijk is het ook maar van korte duur. Want als ik er niet ben, dan vind meneer het wel prima dat er andere zijn. En dan mag iedereen hem knuffelen en vermaken. Maar zodra mama in beeld komt, is alles mama.

 1,325 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *