Familylife

Geen succes!

Geen succes.

Na maanden lang klussen, hadden we eindelijk de grote doorschuif.

Thijme zijn nieuwe slaapkamer is klaar, en hij slaapt voortaan op zolder. Zo trots als dat hij is, moet ook iedereen zijn nieuwe kamer zien. Wij zelf zijn ook blij met het eind resultaat! En heel blij dat het klussen erop zit! Ook was daar dan eindelijk het moment, dat Finn zijn baby bedje uit ging. Hij krijgt de “oude” kamer van Thijme.

Zou dit dan helpen tegen de ellenlange strijd elke avond. Zou het daar aan liggen dat meneer niet meer slaapt? Zou hij toe zijn geweest aan een groter bed? Dat leek de oplossing voor 2 avonden.

Al weken hebben wij een strijd met Finn, omtrent het naar bed gaan. De middag dutjes lijken verleden tijd, en de avonden blijven moeilijk. Vele dingen hebben we al geprobeerd. Zoals jullie veel kunnen lezen op instagram. Rituelen zijn aangepast, en het gebruik van de etherische oliën zijn niet meer weg te denken. Maar toch blijft dat slapen een probleem. De eerste 2 avonden in het grote bed, waren een mega succes. We dachten dat we de oplossing hadden gevonden. Zelf hadden we ook eindelijk 2 avonden, dat we rustig weer eens tv konden kijken.

Zoals je leest, waren het maar 2 avonden! Toen begon de onrust weer gewoon opnieuw. Finn werd elke avond wakker, en wilde op een gevend moment niet meer naar bed. Hij vond het eng en was bang. Het was groot en donker, en hij sliep alleen nog maar als wij er bij kwamen. Kei gezellig, maar niet goed. Het werd zo erg, dat Finn uit eindelijk nachten tussen ons in kwam te liggen.

Nu hebben we toch maar gekozen om Finn weer terug te leggen in zijn oude baby bedje. Dat blijkt te helpen, want “bijna” elke avond gaat hij lekker slapen. Soms nog een moeilijke avond, maar geen grote drama meer. We denken dat hij het kleine,geborgen en de vertrouwde ruimte toch het fijnst vind. En hij eigenlijk nog helemaal niet klaar is voor een groot bed.

Soms moet je dan een stapje terug doen, en goed kijken naar wat je kindje het fijnst vind. Het gaat allemaal al zo snel, en denk dat deze stap net iets te snel voor hem was. Geen probleem, want nu hebben we weer wat meer rust. En proberen we het over een tijdje gewoon nog een keer!

Hoe ging dat met jou kindje? Kon je  merken dat hij/zij toe was aan een groter bed? Ging die overgang meteen goed? Ben erg benieuwd naar jullie verhalen/tips!

 

 2,285 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *