Finn

Finn is 22 maanden!

Dat kleine lieve ventje wat met 3909 gram geboren werd, is nu een volwaardige dreumes van ruim 11 kilo!

Finn gaat door verschillende fases, en de een is leuker dan ander! Ook is hij een wereld van verschil met Thijme. Ik vind het leuk om ze zo samen te zien, maar zeker ook de verschillen te zien! Thijme rustig en ingetogen, Finn aanwezig en lomp.

Finn is nu bijna 22 maanden oud, en over 2 maanden word hij alweer 2 jaar! Wat vliegt de tijd, en waar is het lieve kleine baby’tje gebleven? Gelukkig blijft hij in mijn ogen altijd klein. Maar hebben alle mama’s dat niet?

Finn gaat door de ” ik wil alles zelfuf doen” fase. Wat inhoud dat alles zelf gedaan moet worden. Het liefst verschoont hij nog zelf zijn luier, en poets zelf zijn billen. Vooral met eten mag mama niet meer helpen, meneer moet het echt zelf doen. Zo niet?, dan zet Finn zijn keeltje open en lijkt het wel de eerste maandag van de maand. Hij zou zo mee kunnen doen met het lucht alarm. Werkelijk alles zit onder eten en drinken, en er gaat denk ik wel een pak toetendoeken er door heen in de week. Maar Ow wat kijkt hij trots als hij zelf mag eten, en met zijn eten mag kliederen. Ook heeft Finn nu dat hij niet meer alles eet. Haalt zijn neus al op als er eten op tafel komt, er zijn nog maar een paar dingen die er echt goed in gaan. Maar ja we kunnen niet elke dag macaroni eten.

Ook zit Finn midden in het papegaaien. Alles wat Thijme doet, doet Finn ook. Alles wat Thijme zegt, probeert hij na te zeggen. Er komen soms de mooiste creaties uit zijn mondje. Thijme moet erg wennen dat Finn alles na doet, en word soms ook echt boos op Finn. Dan proberen we dit maar zo goed mogelijk uit te leggen aan Thijme.

Finn begint nu ook te ontdekken wat hij wel en niet mag. En dan vooral het uitproberen tot hoe ver hij mag gaan is favoriet. Alles word uit de kasten,lades, bakken getrokken om er vervolgens niet meer na om te kijken. Ik ben elke avond wel een 20 min zoet met alles weer op te ruimen of recht te leggen. Ik waarschuw me wat af, en niks lijkt te helpen. Hij lacht me soms gewoon recht in mijn gezicht uit. Waardoor ik dan soms weer moeilijk mijn lach kan in houden. Ik vind het wel erg leuk om te zien hoe hij alles ontdekt, en kan genieten van het zelf doen. Maar houdt soms echt mijn hart vast met onze durfal!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *