Finn

Finn 0.1

Finn is geboren met 39+5 weken, na een rustige zwangerschap. Maar om zwanger te worden van Finn heeft wel even geduurd. Voor ons gevoel erg lang, maar een ander kan misschien zeggen jee een jaar is niks. 1 jaar oefenen, knutselen, sporten of hoe je het ook wilt noemen.  Hebben we toch maar een stap richting de huisarts gezet.  En ik moet zeggen heb echt een schat van een huisarts. Netjes verwees ze ons door naar het ziekenhuis. En het gesprek met de gynaecoloog stond gepland. Afvallen, dat was het eerste wat deze meneer tegen me zei. Ik ben niet blind, en ook niet van “nee joh meen je, ik te dik??” Ik snap echt wel dat je gewicht kan meespelen. Dus vol goede moed maar toch een beetje teleurgesteld weer richting huis.

De grote afval race kon beginnen, en het lukt me met veel bloed zweet en tranen om er 5 kilo af te krijgen.  Maar een positieve zwangerschapstest bleef uit. Ik moest terug naar de huisarts, en had wel wat klachten. Misselijk,moe,pijnlijke borsten noem zo maar op. Maar geen positieve test. Na een kort overleg werd er besloten bloed te prikken. Ik heb een traag werkende schildklier, en vermoeid en misselijk zijn daar ook symptomen van. Maar stiekem werd een zwangerschap ook mee geprikt.
Na 5 dagen wachten kwam het verlossende telefoontje. Inge je bent echt zwanger! Na dit telefoontje 3 zwangerschaps testen gekocht en gedaan, en eindelijk verschenen hier de zo bekende streepjes. Het was dus echt zo, ik was zwanger. Hier op volgde weer een afspraak met de gynaecoloog, en met een echo was daar onze rijstekorrel. Daar was het begin , het begin van onze Finn.

De zwangerschap verliep goed, maar doordat we met Thijme zo’n nare ervaring hadden. Beleef je deze zwangerschap toch anders. Spanning en angst, wat als? Toen we eenmaal de 32 weken hadden gehaald, werd elke week een mijlpaal die we er overheen gingen. Alles was nieuw, en de angst groeide met de week. Daarom heb ik denk ik ook veel minder bewust genoten van de laatste weken. Met 39+5 kreeg ik een geplande keizersnee. Dit omdat ik bij Thijme een keizersnee heb gehad, en door mijn overgewicht was natuurlijk bevallen een veel grote risico. En daar op vrijdag 30-09-2016 om precies 12:45 was daar Finn.

 

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *